A Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat elismertségét és sikerességét bizonyítja, hogy a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság 2004-ben „Az év turisztikai rendezvénye” díjjal tüntette ki. Hiszen a rendezvénysorozat 7 éves története alatt számos bizonyítékát láthattuk annak, hogy milyen sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakácstudományukat.
Megtapasztaltuk, hogy olyan egyszerű népi ételt mint a nyárson sült húsfalatkák hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai. A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tradíciók megőrzése érdekében a 2006. évi Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozatot, melynek keretében a „III. Nyárson Sült Húsfalatkák fesztiválját” rendezzük meg. Ezért felhívással fordultunk Somogy valamennyi települési önkormányzatához, intézményekhez, vendéglátó-ipari egységekhez, és Somogy minden polgárához, hogy egy szórakoztató verseny keretében eldönthessük, idén mely település versenyzői készítik a legízletesebb, legkülönlegesebb nyárson sült húsfalatkákat.
A verseny helyszíne: id. Kapoli Antal Művelődési Ház Szabadidő Parkja Kadarkút, Petőfi u. 1. sz.
Időpontja: 2006. június 10.
A rendezvény programja: 07.30-tól A versenyzők megérkezése, regisztrálása, a sütő helyek kisorsolása, elfoglalása, előkészületek és a versenykiírás, zsűrizés szempontjainak ismertetése 10.00 Megnyitó, köszöntő, sütőverseny megkezdése 12.00 Zsűrizés 14.00 Kadarkúti Jálics Ernő Iskola szórakoztató műsora 15.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás 16.00 Helyi együttesek kulturális műsora Karaoke verseny 17.30 Nóta- és operett műsor 19.00 Kaczor Ferenc műsora
Kísérő programok: 11.00 – 14.00 korongozás, sakkozás, szkander verseny.
Nevezés rendje: A sütőversenyen maximum 5 fős csapatok, vagy egyéni versenyzők indulhatnak, többféle nyárson, vagy egyéb módon sült étel elkészítésével.
|