Egyetem és kutatóintézet együttműködése

Egyetem és kutatóintézet együttműködése

 

 

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Debreceni Egyetem (DE) Agrártudományi Centruma és a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja; a dokumentumot május 15-én, kedden Debrecenben írta alá Nagy János egyetemi tanár, centrumelnök és a pécsi központú regionális kutatási központ főigazgatója, Horváth Gyula.

 

A megállapodás szerint a debreceni agrárcentrum az agrár-felsőoktatás, kutatás és szaktanácsadás központja és koordinátora a Tiszántúlon.

 

Nagy János a dokumentum aláírása kapcsán elmondta: az agrárcentrum szakmai infrastrukturális és szellemi bázisára támaszkodva részt kíván venni Kelet-Magyarország, illetve a szűkebb régió - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyék - felemelkedését szolgáló agrárstruktúrák és vidékfejlesztési programok kidolgozásában, illetve megvalósításában.

 

A megállapodás szerint az egyetem és az MTA Regionális Kutatások Központja projektet dolgoz ki Kelet-Magyarország és az Alföld komplex regionális fejlesztésére, a vidékfejlesztésre, az EU-integrációs folyamatok elősegítésére, amelynek a pénzügyi alapjait közösen teremtik meg.

Az együttműködés kiterjed az oktatás-képzés különböző területeire is.