KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI PROGRAM A BUDAPEST AIRPORT HOLDING Zrt. REPÜLŐ- ÉS GYERMEKNAPJÁN

A Veszprémi Baleset-megelőzési Bizottság 2007. május 27-én 09.00-15.00 óráig a Budawest Airport Holding Zrt. Repülő- és Gyermeknapján közlekedésbiztonsági programot szervez a szentkirályszabadjai repülőtéren.

A programok egymással párhuzamosan, folyamatosan, a leszállópálya déli végénél található felvezető pályán kb. 100-120 méteres szakaszon kerülnek lebonyolításra.

Programok:

1. Személygépkocsi ügyességi pálya
A programrész a Turbó Gépjárművezető-képző Iskola oktatói által felállított ügyességi pályán az Iskola által biztosított tanuló-autóval zajlik.

2. Motorkerékpáros ügyességi pálya
A motoros ügyességi pályán az Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei segítségével, saját motorkerékpárral, illetve Yamaha gyakorló rendőrmotorral ügyeskedhetnek a látogatók. 
 

3.   Kerékpáros ügyességi pálya
A gyerekekre is gondoltunk. A kerékpáros ügyességi pályán a városi közlekedés veszélyhelyzeteit szimuláljuk, így a vállalkozó kedvűek próbára tehetik ügyességüket.

4. Vezetéstechnikai pálya - a rendőrség vezetéstechnikai oktatóival
A rendőrség vezetéstechnikai oktatói által felállított pályán, a rendőrség által biztosított személygépkocsival, rendőri irányítással, a jelentkezők megtanulhatják a veszélyhelyzetek elkerülésének módját, lehetőségeit. A gyakorlatok közben arra is fény derül, „mit bír” egy autó.

5. Biztonságiöv-szimulátor
A biztonságiöv-szimulátor már nem ismeretlen a veszprémi lakosság szemében. Számtalan programon biztosítottunk lehetőséget kipróbálására, és többször is nagy sikert aratott. Kis sebességre felgyorsítva, alacsony sebesség mellett bekövetkező frontális ütközést mutat be. Akik vállalkoznak kipróbálására, az ütközés emberi szervezetre gyakorolt hatását ténylegesen tapasztalhatják.

És ami nem mellékes:
A résztvevők nemcsak hasznos tapasztalatokkal, hanem csekélynek nem mondható ajándékokkal is gazdagodhatnak! A rendezvényen meghirdetett időpontokban olyan hasznos ajándékokat sorsolunk ki, mint például kerékpáros fejvédők, első, hátsó világító berendezések, motoros vesevédők, elsősegély felszerelések, kesztyűk, autós elakadásjelző háromszögek, mentőcsomagok, biztonságiöv vágók, ülésmagasító stb.
A program végén, pár perccel 15.00 óra előtt sorsoljuk fődíjainkat:
- 1 db Hauser MTB kerékpárt
- 1 db Pierre Cardin gyermekülést
- 1 db NZI bukósisakot  
 
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!