Közép-Európa leghosszabb Paintball labirintusa nyílt meg Komlón

   Miközben a komlói lokálpatrioták - és azok, akik fontosnak tartották, hogy a városi létét és fejlődését a bányának köszönhető településen legyen egy bányamúzeum - azon tanakodtak, hol lenne jobb helye a nyilvánvalóan idegenforgalmi látványosságnak sem utolsó objektumnak, egy pécsi vállalkozás "kiénekelte szájukból a sajtot".

  Mi tagadás, a több mint fél évszázada épült és rendeltetésszerűen - hál' istennek - soha nem használt légópince igencsak rossz állapotban van. Szinte minden folyosója beázik, sok helyen mállik a vakolat, a fémből készült szelőzőcsövek és egyéb alkatrészek erősen korrodáltak, tehát a rendbehozásuk tetemes költségeket emésztett volna fel, azért a Honismereti és Városszépítő Egyesület tagjai és a bánya emlékeinek megőrzése iránt elkötelezettséget érző komlóiak bíztak benne, hogy a szükséges összeg előteremthető. Sajnos, bizakodásuk nem vált valóra, sőt , az évek múlásával a pincerendszer állapota csak rosszabbodott...

  Arra a célra viszont, amire a mostani bérlő, a pécsi Rino Hungary Kft. szánta, így is tökéletesen megfelel. A Paintball játékhoz ugyanis nincs szükség patyolat-tisztaságra. Itt az a fontos, hogy a harcot minél életszerűbb, minél bonyolultabb körülmények között vívják a szembenálló csapatok, s minél több legyen a leküzdendő akadály. Nos, ez a komlói egykori légoltalmi pincerendszer ennek a követelménynek tökéletesen megfelel. Mert - miközben a folyosókon és az azok közti hatalmas csarnokokban mállik a vakolat, a plafonból csöpög a víz - a pihenőszobában és az egykori parancsnoki szobában berendezett alkalmi stúdióban minden a legnagyobb rendben.   Vagyis: a világítás, a fény- és hangtechnika megfelelően működik.

   Mint a cég ügyvezetője, Györkő Zoltán mondja, négy év tapasztalatával és 16 fegyverrel nyitották meg  negyedik Baranya megyei pályájukat, mely 800 méteres hosszával nem csak hazánk, de Közép-Európa leghosszabb Paintball labirintusa is egyben. (2.sz.képünkön a pincerendszer bejárata látható a komlói Rendelőintézet szomszédságában).

   Ezért is bíznak abban, hogy ez a pálya is lehet Komló egyik idegenforgalmi vonzerőt jelentő objektuma, hisz a nyitás óta már nem csak Pécsről és Szekszárdról, de távolabbi településekről is érkeztek ide a sportág szerelmesei. Természetesen a pálya üzemeltetői azzal is tisztában vannak, hogy ez az adrenalinszintet növelő elfoglaltság sokak előtt teljesen ismeretlen, de - mint mondják - ezen könnyen lehet segíteni. Éppen ezt az ismerkedést és kedvcsinálást szolgálja mostani akciójuk is, mely arról szól, hogy mindazok, akik február 26.-áig igénybe veszik a Komló belvárosában, a Rendelőintézet mögött található pályájukat, azok 100 db paintball lőszert ajándékba kapnak. És persze az sem mellékes, hogy a játékosonkénti 2000.- Ft-os alapdíjban benne van a pálya hsználatán kívül a védőfelszerelések, a ruházat, a pihenő- és főzőhelyiség használatának díja is. További információkat a www.paintballpecs.hu honlapon szerezhetnek, kérdéseikkel pedig az ügyvezetőt keressék a 06/70/331-4502-es telefonon.