Biztosítás
Hírek: 1 - 20
Gondolatok, amelyekről jobb nem megfeledkezni gyermekeink védelme miatt
2011. április 17. 9:03
 A West Balkán tragédia óta eltelt majdnem három hónapban rengeteg olyan kérdés fogalmazódott meg a szülőkben, pedagógusokban, szórakoztatásban résztvevők körében, a hatóságoknál és az ország vezetésében, amelyeket eddig a szőnyeg alá söpörve kezeltünk..
Sugárzó radioaktív hagyaték a fővárosban
2011. március 28. 12:49
 Nyomozást rendelt el a szombaton Budapesten talált sugárzó anyagok ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte a szervezet helyettes szóvivője. Csécsi Soma vasárnap elmondta, a nyomozást sugárzó anyaggal való visszaélés bűncselekménye miatt indították, ismeretlen tettes ellen.
Tűz a fővárosban
2011. március 15. 10:27
 Egy pincetűzből hét embert - négy felnőttet és három gyermeket -, továbbá két kutyát mentettek ki a tűzoltók kedd hajnalban Budapest XI. kerületében, a Galvani utcában - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-t.
Jutalmazzunk okosabban, vagy megállíthatatlanul kövér lesz a társadalom?
2011. március 1. 16:57
 Nagyobb eséllyel válik elhízott felnőtt azokból a gyerekekből, akiket szülei rendszeresen étellel jutalmaztak jó viselkedésükért - idézte egy brit felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása (http://www.telegraph.
Eperjes Károly is dönt a díjak odaítélésekor
2011. február 23. 23:10
 Eperjes Károly színművészt, Hámori József biológust, ifj. Sánta Ferenc hegedűművészt, Szőcs Géza költőt, kulturális államtitkárt  is felkérte a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság új tagjának - szerepel a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
Átlépni a magánérdek felett a közérdek elsődlegességével
2010. október 12. 7:17
 Kártalanítani kell a károsultakat, és mivel nem természeti csapásról van szó, hanem emberek által előidézett károkozásról, nem az adófizetőknek, hanem azoknak kell fizetni, akik a károkat okozták.A vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben.
Iszapkatasztrófa a világon példa nélkül
2010. október 7. 7:42
 Teljes földcserét követeltek a vörösiszappal szennyezett területen a devecseri önkormányzat szerda esti lakossági fórumán résztvevő helyi lakosok. A Veszprém megyei város művelődési házában tartott fórumon a vegyi katasztrófa következményeinek felszámolását irányító devecseri és megyei vezetők válaszoltak az egybegyűlt több mint száz helyi lakos kérdéseire.
Választói életvitel - kemény adatok a gépkocsifenntartásról
2010. szeptember 21. 7:12
 Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.
A zsidó templom 110 éves lenne
2010. szeptember 10. 12:10
A zsidóság betelepülése a Jászságba Magyarország más vidékeihez képest meglehetősen későn történt. A zárt egységet alkotó katolikus jászok, sajátos kiváltságaik miatt nem engedték a betelepülést csak 1850-től. A vásározást, kereskedést engedték korábban, hiszen a gazdaság működéséhez szükségük volt a zsidó kereskedőkre, de este a térséget, a várost el kellett hagyniuk.
Fővárosi Egészségügy ésszerű holding rendszerbe alakulhat át
2010. szeptember 6. 7:22
 Holdingban működtetné a fővárosi kórházakat a Fidesz - írja a Népszabadság. A napilap cikke ismerteti: az új formával a szabolcsi példa alapján a fideszes Pesti Imre rukkolt elő, aki, ha pártja sikeresen szerepel az önkormányzati választásokon, várhatóan az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes lesz.
Fedél nélkül - orvos nélkül? Az egészségbiztosítási pénztár törölné a hajléktalanokat az egészségügyi ellátás jogosultjai közül
2009. augusztus 1. 17:06
 Összeegyeztethetetlen az alapjogokkal az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elképzelése, amely szerint egy jogszabály módosításával megvonná a hajléktalanoktól az egészségügyi ellátás jogosultságát. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nem fogadja el a kezdeményezést, mert az kirekesztő, és csupán egy létező, akut probléma semmibe vételét jelentené.
Energia szegényekre gondolva - Példátlan példa Magyarországon!
2009. június 24. 12:54
 Június 27-én, önkéntesek energetikai képzésével indul a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Energia Klub példaértékű kezdeményezése. Az összefogás célja, hogy segítse a szociálisan rászorulókat fűtési számláik csökkentésében, otthonaik komfortjának növelésében.
MÁV biztosító hátulnézetben
2009. április 27. 8:14
 Ha az állam kötelezően előírja bizonyos szolgáltatások igénybe vételét, akkor arról is gondoskodnia kell, hogy az érintettek élhessenek vele, és szolgáltató hibájából ne érje kár őket. Szabó Máté ombudsman megállapította, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének intézkedései nem voltak elégségesek abban a folyamatban, amely a MÁV Általános Biztosító Egyesület működési engedélyének visszavonásához vezettett.
Ismét híd épül a Zagyva felett
2009. április 5. 8:54
Jászberényben a Fürdő utcában sokan sétálnak a Lehel mozi előtti parkban a szép tavaszi időben. A nézelődők hosszan elidőznek, mert olyat látnak, ami nagyon érdekes. Épül a Zagyván átvezető fahíd, mely a Lehel mozi előtti részről a piac területére vezet át.
Egészségügyi dolgozók kitüntetve - példa előttünk.
2009. február 28. 9:24
Lehangoló a magyar TV csatornák érzéketlensége az emberi életek iránt.Látszat szereplők és "műbalhék", de érdekvédelem és nyilvánosság a "bedőlő hitelek" miatt, vagy egészségünkért, a családok továbbéléséért - az nem támogatott részükről.
Uniós útfelújítás Békés megyében
2008. november 14. 13:22
A Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében Békés megyében kilenc kilométernyi útszakasz felújítása történik meg 485 millió forint értékben, ami mintegy 45 ezer ember közlekedési körülményein javít majd.
Vállalkozásunk sikere és nyereségünk múlhat rajta
2008. november 7. 15:18
Hogyan válasszunk könyvel?t. Aki vállalkozóként dolgozik, vagy éppen azon töri a fejét, hogy vállalkozásba kezd, biztosan feltette magának már a kérdést: hogyan keressek könyvel?t.
Az Apeh válaszol
2008. április 25. 18:17
Kérdés: Eddig a munkáltatóm készítette el a bevallásomat, de most azt mondták, hogy nem lehet. Ebben az esetben mit tehetek?
Az olvasó kérdez ...
2008. április 8. 16:01
... dr. Orbán Ildikó, az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága ügyfélkapcsolati főosztályvezetője válaszol
EMMA
2008. március 23. 10:05
És jött EMMA nem kevés kárt okozva. A klímakutatók már nagyon régen figyelmeztették a világot a globális felmelegedés következményeire, többek között az egyre gyakoribb hurrikánokra. Európában, mi nem vagyunk hozzászokva a nagy katasztrófákhoz, és azt hisszük, hogy nem is kell hozzászoknunk.