Egyesület
Hírek: 1 - 20
Tell Vilmos nyomában
2013. február 27. 10:26
A kiskunfélegyházi AJKSZP-s tanulók nyilai célba találtak.
5. Főnix Kupa 2012. Debrecen
2011. november 23. 13:20
A Debreceni Sportcentrum Sportiskola 2012. január 27 és 29..-e között rendezi meg, immár ötödik alkalommal a Főnix Kupa Kézilabda Utánpótlás Tornát Debrecenben.
Európai vélemény és hírstop jogalkotói eszközökkel Magyarországon?
2011. június 30. 14:36
 Döbbenettel olvasom az eddig kedvelt lapcsaládok legértelmesebb lapjainak közleményeit.Megszűnik, vagy szünetel.
NMHH elnöki pontosítására várnak az apróhírdetésekkel rendelkezõ weblapok - jogbizonytalanság
2011. június 28. 8:58
 Jelenleg a szabályozás nem értelmezi pontosan, hogy az önfenntartó, de nyereséget nem termelő hírválogatások, véleményformáló bloglapok milyen jogi statuszban vannak sajtótermékek, vagy sem.Közeleg a sajtótermékek regisztrációjának határideje, számos portál, weblap szerkesztőiben nagy a bizonytalanság.
Lószőrfonó és gyapjúhímző tábor a Csengedben
2011. június 27. 20:56
Lószőr és gyapjúhímző tábor a Csengedben
Lelkiismereti szabadság és honvédelmi polgári szolgálat - gyermekeink helyzete egy jogállamban
2011. június 23. 7:23
 Új szelek fújnak a  képviselők házatáján. Elfelejtették talán az egykor kötelező sorkatonai szolgálat jogvédők által pl.
Precedens értékű ítélet: kártérítés a 86-os út forgalma miatt
2011. május 27. 9:51
A Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta azt az ítéletet, amely szerint a közút kezelője köteles jelentős összegű kártérítést fizetni egy házaspárnak az életüket elviselhetetlenné és az ingatlanukat eladhatatlanná tevő hatalmas kamionforgalom miatt.
Jászkisér a kitelepítettekre emlékezik
2011. május 20. 17:33
A budapesti osztályellenség kitelepítése 1951 május-júniusban történt, több mint 12 ezer embert költözettek vidékre, kis falvakba, távoli helyekre, mintegy büntetésképpen. Jász-Nagykun-Szolnok megye falvaiba 995 budapesti családot telepítettek ki.
Lisztérzékenység – Közös ügyünk
2011. május 18. 21:00
Tisztelettel meghívjuk szakmai programunkra, melynek keretében a lisztérzékenység diagnosztikájáról, az ország több településén megvalósult populációszűrések eredményeiről, a lisztérzékenység kezeléséről, az élethosszig tartó diétáról hallhat előadásokat, valamint bemutatásra kerülnek azok a távlati lehetőségek, melyet a közintézmények, a közigazgatási, a for- és nonprofit szektor közötti együttműködések nyitnak a térségben.
Segítséget kérnek a rákbetegek
2011. május 18. 15:42
A Rákbetegek Országos Szövetsége (ROSZ) 2011-ben igen nehéz anyagi helyzetbe került. A korábbi állami támogatást már nem kapja, a finanszírozását teljesen át kell alakítani új előírások szerint, hogy fennmaradhasson.
Segítséget kérnek a rákbetegek
2011. május 18. 15:41
A Rákbetegek Országos Szövetsége (ROSZ) 2011-ben igen nehéz anyagi helyzetbe került. A korábbi állami támogatást már nem kapja, a finanszírozását teljesen át kell alakítani új előírások szerint, hogy fennmaradhasson.
Bethlen Gábor Alap és a körötte lévő vita
2011. május 4. 10:37
 Tárgyi tévedéseket tartalmaz Szávay Istvánnak, a Jobbik képviselőjének keddi közleménye – írja reagálásában a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Mint hangsúlyozzák: a szociálista-liberális kormány nemzetpolitikai semmittevését követően mindent megtesznek a támogatások gördülékeny folytatása érdekében.
Holland nagykövet indítja el a kerékpárosok felvonulását
2011. április 30. 18:19
Szombat délután 4 óra körül elindult a Critical Mass kerékpáros felvonulás a budai Vérmezőről. A szervezők által örömbiciklizésnek szánt, várhatóan legalább 10 ezer embert megmozgató felvonulás az Attila út - Alagút - Lánchíd útvonalon éri el Pestet, majd a Ferenciek terére és a budai Rudas fürdőhöz tett rövid kitérő után az Astoria - Erzsébet tér - Andrássy út útvonalon át érkezik meg a városligeti Királydombhoz, ahol a hagyományos közös bringaemeléssel ér véget 18.
Összefogás nélkül nem megy
2011. április 21. 14:26
Érdekesen kezdődött Baráth László önkormányzati képviselő lakossági fóruma hétfőn este. Mint más képviselők, ő is meghívta a polgármesteri hivatal néhány szakemberét. Szabó Tamás polgármester azonban megtiltotta, hogy a főépítész és a jegyző megjelenjen a fórumon. Azonban Gottdiener Lajos ott ült a közönség soraiban, s meghallgatta a beszámolót. Egyfajta civil kurázsit mutatott ezzel a jegyző.
Gondolatok, amelyekről jobb nem megfeledkezni gyermekeink védelme miatt
2011. április 17. 9:03
 A West Balkán tragédia óta eltelt majdnem három hónapban rengeteg olyan kérdés fogalmazódott meg a szülőkben, pedagógusokban, szórakoztatásban résztvevők körében, a hatóságoknál és az ország vezetésében, amelyeket eddig a szőnyeg alá söpörve kezeltünk..
Tűz van babám - ne a tűzoltókkal kezdődjön az elvonás, sztrájktüntetés Budapesten
2011. április 16. 17:25
 A fővárosban demonstráló rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja.
„Szegénységből virágzásba” zárókonferencia Budapesten
2011. április 16. 17:12
  Nemzetközi iskolai program a globális kérdések (klímaváltozás, környezetszennyezés, túlnépesedés, konfliktusok stb.) mindennapi életünkre gyakorolt hatásainak megértésére.
Őszi tájkép a tavaszban
2011. április 7. 16:01
A Hamza Múzeum és Jász Galéria kedvelt sorozata, A hónap műtárgya folytatódott. Egy Thorma János festményt sikerült megszerezni, s bemutatni a közönség számára. Góg Zoltán igazgató a csütörtöki bemutatón elmondta, hogy a Képzőművészet-barátok Köre támogatásával került sor a bemutatóra.
Adomány az S.O.S gyermekfalunak Kecskeméten
2011. április 2. 13:08
 Az kecskeméti SOS Gyermekfalu egy vadonatúj Chevrolet Orlando-t kap ajándékba a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég magyarországi képviseletétől.
Család a téma határon innen és határontúl
2011. március 24. 7:30
 Tekintettel arra, hogy az Európai Unió (épp soros) magyar elnökségének a programjában március utolsó hete a Család Hete lesz, a magyarhoni NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) minikonferencia sorozat lebonyolítását tervezi erre az időszakra.Az esemény nem szorítkozik Magyarországra, meghírdetik azt az egész Kárpát hazában, sőt Európa számos már országában is, az Európai Nagycsaládos Szövetség és más családszervezetek (erdélyi családszövetség) támogatásával, konkrét részvételével.