Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum
Hírek: 1 - 20
Gyógyszálló épül Tiszafüreden
2006. november 5. 19:13
Mozgásszervi és nőgyógyászati betegségeket is kezelnek majd a most épülő tiszafüredi gyógyszállóban. A Tisza-Balneum Hotel a tervek szerint 2007 augusztusában nyitja kapuit – tájékoztatott a Magyar Turizmus Rt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Irodája.
Dr. Info: az egészségügyi információk tárháza
2006. június 5. 13:54
Az egészségügy átalakításában fontos a lakosok egészségtudatosságának, tájékozottságának támogatása. E folyamatot segíti az Egészségügyi Minisztérium felügyeletével két évvel ezelőtt indult Dr. Info szolgáltatás.
Megújult a szombathelyi vérellátó
2006. június 2. 13:46
Csaknem negyven éves a szombathelyi vérellátó állomás épülete, így ráfért már a felújítás, korszerűsítés. Fél év alatt kapott „új ruhát”, és megújul a műszerparkja is, immáron két megye kórházát látják el vérkészítményekkel.
Konszenzus CÉL Program 2006.
2006. május 20. 18:15
A program célja, hogy egy oktató program keretében a Magyar Terápiás Konszenzus Konferencia új irányelveit a háziorvosi gyakorlatban elterjessze annak érdekében, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében veszélyeztetett betegek minél hatékonyabb, modernebb, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő ellátásban részesüljenek.
Magánkézben a rendelő, a működtetés - mégsem fizet a beteg
2006. május 18. 20:21
A nem egészen egy hónapja (végre)lezárult választási kampányban sok szó esett az egészségügy helyzetéről az átalakítás szükségszerűségéről és bizony a vita hevében sok téves állítás (hogy ne mondjam: riogatás) is elhangzott - főként a privatizációval összefüggésben. Pedig a magánkézben levő épületben magánvállakozásként működő egészségügyi ellátás nem sorscsapás...Ezt bizonyítja egy közel tíz éves múltra visszatekintő komlói példa.
Eltűnik a hálapénz?
2006. április 12. 13:55
A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszernek – olvasom Dávid Ibolyának Orbán Viktorhoz írt nyílt levelében. Egy felelős politikus részéről meglehetősen naiv elképzelés, de hát a vezető politikusok „vákuumban élnek”.
Ingyenes anyajegy-vizsgálat Baranya megyében
2006. március 29. 9:50
A héten ingyenes anyajegy-vizsgálatot végeznek a bőrgyógyászok a megye több intézetében és magánorvosi rendelőjében. Információt a Baranya Megyei Kórház gyermekkórháza bőrgyógyásztatának telefonszámán, a 72/518-569-es számon, vagy dr. Zombai Erzsébet szakorvostól, a 72/316-593 telefonszámon kaphatnak az érdeklődők az akcióról.
Alapítvány a drogmentes életért
2006. február 28. 23:25
Tizenöt éves a komlói Leo Amici Alapítvány, ahol eddig 250 alkohol- vagy drogfüggő fiatal vett részt speciális terápiában. Az itt használatos eljárásokról szól ez a kissé hosszúra nyúlt beszámoló. Felrajzolunk négy tanulságos portrét is, bizonyítva, hogy lehetséges a leállás, a szermentes élet. Ha van segítség, és ha van hozzá akarat.
Egyre több beteg látogatja
2006. február 24. 21:16
Egyre népszerűbb és egyre jobban felszerelt a szombathelyi MÁV Rendelőintézet. Ha a beteg összehasonlítja a lerobbant, egyes rendeléseken túlzsúfolt megyei Szakorvosi Rendelőintézettel, nem véletlen, hogy sokan „átigazolnak” a kicsihez.
Anya és fia a kellemesebb közérzetért
2006. február 24. 7:58
Komlón sokan ismerik Olgit, a gyógypedikűröst és Péter fiát, a gyógymasszőrt. Minél többet tudunk törekvéseikről, szolgáltatásaikról, annál nagyobb bizalommal fordulunk hozzájuk benőtt körmeink, fájó végtagjaink kezelése,fájdalmunk csökkentése érdekében.
Ismét helybe jön a szűrőbusz
2006. február 19. 16:48
A MAMMA Egészségügyi Rt. négy héten át, február 20-tól március 17-ig emlőszűrést végez Jászberényben az Erzsébet Kórház udvarán parkoló szűrőbuszban.
Vércukorszint mérés
2006. február 11. 19:08
A kampányok országában élünk, de jó dolog, ha nemcsak politikai indíttatású kampánnyal kell szembesülnünk. Az „Egy csepp figyelem” című kampány például a megelőzést, egészségünk megőrzését szolgálja.
A 49-es szoba titka
2006. február 11. 11:27
A minap kénytelen voltam, ellátogatni a helyi „SZ.T.K”-ba, mivel gyógyszert kellett felíratnom. Minden szükséges iratot elvittem magammal és a szokásos módszer szerint bejelentkeztem a kartonozóba. Ezek után nyugodt szívvel ültem le a váróba, a rendelési idő előtt fél órával...
IndifferenE a Fehérvár Tv képernyőjén
2006. február 10. 22:07
2006. február 09.-én a Fehérvár televízió vendégei voltak az IndifferencE együttes tagjai. Egy keszthelyi kis rock bandaként indultak és szépen lassan az ország más helyein is megfordultak.
Szeptermberre várható lényeges javulás
2006. február 10. 13:46
A szombathelyi onkológiai tömb a magyar egészségügyi egyik legkorszerűbb intézménye, ahol műszaki átadás előtt áll az egyik új sugárterápiás egység. A daganatos betegségek világszínvonalú központjaként még PET CT-vel is rendelkeznie kellene a fenntartónak.
Tovább dolgozik a sikondai szanatórium
2006. február 9. 21:30
Évtizedeken át gyógyította a szén- ,urán- és olajbányászat, később a villamosenergiaipar dolgozóit a Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium a Komlóhoz közeli Sikondán. Az elmúlt év végén nyugdíjba vonult az intézményt hosszú ideje irányító Dr. Fehér Béla, s távozott a gazdasági vezető is, aztán olyan hírek keltek szárnyra, hogy a szanatórium végleg bezár, mert a Gazdasági és Közlekdési Minisztérium nem kívánja fenntartani.
Nem lesz új mentőállomás Baranyában
2006. január 30. 16:23
Bár az aprófalvas szerkezet miatti távolságok, és a megfelelő úthálózat hiánya mindenképpen indokolná, nem szerepel új mentőállomás létesítése a közeli tervekben megyénkre vonatkozóan. A gépkocsipark tekintetében a baranyai szolgálat is hasonló gondokkal küzd, mint az ország többi állomása: az eddiginél több mentőautó cseréjére lenne szükség, hiszen a járműállomány nálunk is erősen amortizált.
A „kutyahideg” a hajléktalanok ellensége
2006. január 24. 18:22
Pelikán elvtárs óta tudjuk, hogy „az élet nem habostorta”, és a hideg valahogyan nem nappal, hanem leginkább éjszaka öl.
"Tegyük rendbe az egészségügyet!" - a Kereszténydemokratapárt jelentős fejlesztéseket remél az egészségügyben
2006. január 23. 22:32
A Kereszténydemokratapárt erőteljes kampányba kezd az egészségügy fejlesztése érdekében.
Pénz és/vagy egészség
2006. január 18. 6:30
Nem fogadható el, hogy bizonyos egészségügyi ellátáshoz, vizsgálathoz stb. csak az és akkor jut hozzá, ha van rá pénze. Az egészség és az élet nem állítható szembe a pénzzel!