Építőipar
Hírek: 1 - 20
Népesedés ösztönzése Magyarország eminens érdeke,összekötése a devizahitelesek hiteleinél a magyar társadalom szükséglete Országbíró Zoltán álláspontja szerint
2011. június 23. 7:14
 A parlamenti bizottságokhoz fordul Országbíró Zoltán közérdek politikus a magyar lakástulajdonosok, a magyar családok devizahiteles segítőcsomagjának további jogszabályi módosításai érdekében, új népesedésösztönzés kialakítása érdekében a devizahitelek Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása esetében. Országbíró Zoltán a  fordított szocpol   hivatalos lobbi indítványát Orbán Viktor miniszterelnök és a szaktárca vezetője részére is eljuttatja.
Uniós pénzből kezdődtek meg a felújítások a kerepesi faluháznál !
2011. május 30. 10:46
2011. április 13-án történt területátadást követően április 29-én megkezdte a Forrás Művelődési Ház felújítási és bővítési munkálatait a közbeszerzésen kiválasztott nyertes kivitelező, az Energas Kft.
Meghívó Példát átadó szakmai napra Csorvásra
2011. április 1. 5:49
    Csorvás város ökormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a 2010-es Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok „Egyenlőnek lenni az egyenlők között” című pályázatának helyszíni bemutatására, melynek célja a roma integráció elősegítése volt az ősi cigány mesterségek alkalmazásával.
Vádak az olasz miniszterelnökkel szemben cégügyekben
2011. március 29. 7:55
 A vád szerint Berlusconi cége Agrama közreműködésével a ténylegesnél magasabb árat tüntetett föl a filmjogok megvételekor, és az így fennmaradó tetemes összegeket adóparadicsomokban nyitott bankszámlákra utalta át. Berlusconi tagadja, hogy bármi törvénytelenséget követett volna el.
Sukoró körül még nem letisztult a beruházások körképe
2010. szeptember 13. 18:43
 Utasítást adott a King's City kaszinóváros kiemelt beruházási státuszának visszavonására a gazdasági miniszter. Matolcsy György ezt Schiffer András LMP-frakcióvezető interpellációjára adott válaszában közölte hétfőn a parlamentben.
Nyolvan éves a tanítóképző épülete
2010. szeptember 2. 17:31
A Jászberényi Tanítóképző Intézet 1917-ben kezdte meg működését, de nem volt önálló épülete és internátusa sem.
Szomszédolás Jászfényszarun
2010. március 27. 17:23
Egy kisváros, Jászfényszaru aktuális eseményeibe tekinthetünk be.
Póluskórházak zsákutcás pályázat? Kudarc az Euró miatt?
2010. március 10. 8:46
 Az MSZP-kormány jóvoltából a póluskórház-fejlesztéseknek is annyi, mivel kudarcba fulladtak a pályázatok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke. A Fidesz szerint döbbenetes kudarc lett a 2007 decemberében kiírt póluskórház-pályázat, mivel a kormány spekulált az euróárfolyammal, bűvészkedett a betűkkel, és az áfát is megemelte - fogalmazott Gelencsér Attila.
MSZP választási sodródásának végpontja? Nyilvános értékelő beszédet tart Gyurcsány Ferenc
2010. március 10. 8:37
 Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról mond összegző beszédet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén március 19-én - erősítették meg a szervezet ügyvivői kedden. Az MTI úgy tudja, Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt a szervezet kérte fel a beszéd megtartására.
Csatornázás 30 milliárdból
2010. március 6. 17:27
A Tápió menti régió szennyvízelvezetése és tisztítása elnevezésű uniós nagyprojekt támogatási szerződésének aláírására került sor a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás ülésén Nagykátán. Hazánk egyik legnagyobb szennyvízberuházása 20 település korszerű szennyvízelvezetését és tisztítását oldja meg, tisztább és egészségesebb környezetet teremtve több mint 80 ezer lakos számára. A 29,2 milliárd forintos beruházáshoz 24,2 milliárd forint támogatást nyújt a Környezet és Energia Operatív Program.
Korszak tünet és az igazságszolgáltatás: GLOBEX
2010. február 11. 15:28
A Fővárosi Ítélőtábla jelentősen súlyosította a Globex-ügyben az első fokon kiszabott büntetéseket; jogerős döntésében Vellai Györgyikét hat, Vajda Lászlót négy év börtönnel sújtotta másodfokú döntésében. A vád szerint az 1990-es évek második felében több mint hatmilliárd forintos kárt okoztak sok száz kisbefektetőnek, és önkormányzatoknak.
Megújult környezetben várják a kismamákat Keszthelyen
2010. január 19. 12:18
Több mint 17 millió forintos beruházással bővült és megújult a keszthelyi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya, az ünnepélyes átadás pénteken zajlott. Példaértékű összefogással: magánszemélyek és gazdasági társaságok adományainak és a keszthelyi önkormányzat hozzájárulásának segítségével valósulhatott meg az átalakítás.
Ez szép munka volt fiúk!
2010. január 15. 17:30
Az EU-s projekteknél szokás a széles körű lakossági tájékoztatás, erre is van előírás. Kedden délután a gyűjtőutak rehabilitációjával kapcsolatos beruházás záró fórumára került sor Jászberényben. A sajtó és a lakosság most döntetlent ért el, azonos számban jelentek meg.
Megjelent a Zöld Beruházási Rendszer Klimabarát Otthon pályázat
2009. december 22. 23:59
A régóta várt pályázat keretében magánszemélyek is kaphatnak 30%-os támogatást több más cél mellett megújuló energiát hasznosító berendezések (napkollektor, napelem, biomassza kazán, hőszivattyúk, szélkerék) beszerzésére. Újdonság, hogy új építésű, energiatakarékos házak építését is támogatják.
Fontos törvények és késlekedő jogi szabályok.
2009. december 7. 8:42
 Újra szavaz ma az Országgyűlés a 2011-es népszámlálásról szóló, a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényről. A zárószavazást két héttel elhalasztották, mert az MSZP még egyeztetett a fogyatékosokat képviselő szervezetekkel.
BKV előre
2009. november 26. 12:13
 A kormány - a fővárossal együtt - a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti tömegközlekedés finanszírozását - közölte Demszky Gábor főpolgármester, miután csaknem két órán át egyeztetett Bajnai Gordon kormányfővel szerdán a Parlamentben. A kormányszóvivő azt mondta, hogy a BKV-nak átláthatóan kell működnie, Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint egy leköszönő főpolgármester és egy bukott kormány miniszterelnöke tárgyalt a semmiről.
A befektető vacillál - a beruházást a válság hátráltatja
2009. november 21. 17:31
Szombaton délelőtt Jászberényben egymásnak adták a kilincset azok az érdeklődők, akik a csemegetömbben szeretnének valamilyen ingatlan vásárolni. A beruházó Bereczki Kft. két vezetője fogadta az érdeklődőket, akik előzetesen telefonon is jelentkeztek, és személyes megbeszélésre is volt lehetőségük. Tíz órakor azonban egy általános tájékoztatót is hallhattunk Bereczki Lászlótól, a cég vezetőjétől.
Új szolgáltatók képzése a permegelőzésben, mediator képzés
2009. november 21. 13:54
Új miniszteri rendelet élénkítette meg a diploma utáni OKJ képzések és szakoklevéllel záruló mediator képzések piacát. Országban egyedülállóan "képzés és egzisztencia egy helyen" szlogennel az igazságügyi mediator képzés európai szolgáltató képzését hozta létre egy képzőintézet a fővárosban és a Nyugat-Dunántúli Régióban.
Szeged, Győr a magyar politika két erőteljes keresztmetszete
2009. november 17. 14:44
 Ellentétes pártszimpátia és ellentétes helyzet Szeged, illetve Győr városvezetésében.Botka László Szegeden, Borkai Zsolt Győrben hosszú és erőteljes hanvételü kampányra számítanak, számíthatnak.
Elodázott MSZP Fővárosi frakció
2009. november 10. 13:14
 Várhatóan csak jövőre dönt az MSZP budapesti szervezete arról, hogy kik szerepeljenek a jövő évi önkormányzati választás fővárosi közgyűlési listáján - tudta meg az MTI. Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök megerősítette: több helyi szervezet is felvetette a héten, hogy halasszák el a december 11-re tervezett budapesti küldöttértekezletet, amely dönt majd a fővárosi közgyűlési listáról.