Foglalkozás egészségügy
Hírek: 1 - 20
Átalakuló városháza Budapesten
2011. február 20. 14:30
A 300 fős létszámcsökkentést tavaly év végén jelentette be Tarlós István főpolgármester.Megkezdődtek az elbocsátások a fővárosi városházán; a héten a főpolgármesteri hivatalban eddig 150 köztisztviselőnek mondtak fel, közülük többen nyugdíjba mentek.
Segélyek és közfoglalkoztatás új szemlélettel
2011. január 28. 9:10
 A közfoglalkoztatás 2011-ben induló új rendszerébe a kormány várakozásai szerint összesen 220 ezer embert lehet bevonni, a program költsége idén 64 milliárd forint. Az új rendszerben segélyt csak az kaphat, aki nem munkaképes, vagy a munkavégzésben tartósan akadályoztatott.
Két gyermek halála - igazságügyi szakértő vizsgálja
2011. január 11. 12:35
 A tárnoki ikreket többször is újra kellett éleszteni, s bár időlegesen életben tudták tartani őket, a méhen belül elszenvedett oxigénhiány és a keringési elégtelenség megpecsételte sorsukat - mondta Szabó Miklós, a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinikájának osztályvezetője hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
Hivatalos, átlátható parlamenti lobbi nélkül a rászorult családok, a közérdekvédelem hátrányt szenvednek
2011. január 2. 22:20
 Hosszú rendszerváltó évtizedek tapasztalatai megmutatták a magyar társadalomnak, hogy a kijelölt  érdekérvényesítő semmiben nem mérhető a  hivatásos és elkötelezett  érdekérvényesítőhöz.
Új vezetője van a Paksi Atomerőműnek
2010. szeptember 13. 18:49
 Hamvas István korábbi műszaki vezérigazgató-helyettest nevezték ki a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. vezérigazgatójává a főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt.
Fogyatékosok nappali otthona
2010. június 8. 18:26
Egyéves születésnapját ünnepelte szombaton a Nefrit Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye Jászberényben. Az induláskor még csupasz falak az eltelt egy év alatt megteltek színes rajzokkal, papírfigurákkal, lufikkal és szalagokkal. A családi programok során őszinte szeretettel láttak vendégül mindenkit gondozók és gondozottak egyaránt.
Magyar Feltalálók Ünnepe Budapesten
2010. február 1. 15:08
 A Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) január 29-én rendezte Budapesten 20. jubileumi közgyűlését, amelynek díszünnepség keretében lezárták az egyesület 20.
Újabb tragédia az iskolákban
2009. november 27. 22:06
Lövöldöztek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egyik épületében délelőtt. A PTE szóvivője közölte, az esetnek halálos áldozata is van.
Otthonszülés segítség és korszerű egészségügy helyett valami egészen más..
2009. november 22. 14:23
 Megkezdődött az otthonszülést népszerűsítő Geréb Ágnes egyesített büntetőpere, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Gerébet három bűncselekménnyel vádolják.
Szombathelyen a H1N1 jelen van
2009. november 21. 13:28
 Nagy valószínűséggel az új influenza szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladásban halt meg egy férfi a szombathelyi Markusovszky Kórházban - tájékoztatta Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-t. A 66 éves cukorbeteg férfi a kórház intenzív osztályán hunyt el kedden, egy gyors lefolyású fertőzés következtében, véréből kimutatták a H1N1 vírus kórokozóját, és noha a vizsgálatok még nem fejeződtek be, nagy valószínűséggel kimondható, hogy az új influenza szövődményébe halt bele - mondta a főorvos.
Együtt a kórházért Keszthelyen
2009. november 5. 7:04
 A keszthelyi kórházat segíti, aki támogatói jegyet vásárol a Festetics György Zeneiskola által szervezett jótékonysági hangversenyre.November 6-án pénteken 17.
Egyetem a lakosság felé fordulva
2009. november 5. 6:51
 Az elmúlt évekhez hasonlóan az Apáczai Kar egyes szakjai mutatkoznak be egy-egy keddi napon 2009 novemberében és decemberében. Kötetlen beszélgetés során lehet információkat kapni, kérdezni az oktatóktól, hallgatóktól egyaránt.
Akik dolgoznak azoknak is csökken a havi fizetése
2009. október 21. 10:16
 A reálkeresetek - a fogyasztói árak 3,8 százalékos növekedése mellett - az első nyolc hónapban 2,1 százalékkal maradtak el az előző évitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az átlagos nettó kereset nemzetgazdasági szinten 122.
Tűzoltók a biztonságunkért tüntetnek
2009. október 19. 13:12
Vannak még müködő szervezeti egységek a társadalomban - igaz egyre kevesebb.A tűzoltók szakmaisága a megnövekedett kármentési feladatokkal nélkülözhetetlen a településeken élők számára.
Hospice és Palliatív Ellátás Világnapjára emlékeztek városunkban is
2009. október 16. 22:13
Október 11- én tartják a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapját, amely negyed évszázados múltra tekint már vissza. A Help the Hospices nevet viselő nemzetközi szervezet kezdeményezésére jött létre. Városunkban- október 16-án- az Alsó-Tó partján- a malomkerék közelében-, hagyományteremtő és figyelem felhívó szándékkal rendeztek ez alkalomból megemlékezést, melyet a Mónika Otthonápolási és Hospice Szolgálat szervezett.
Hattyúdal HospInvest részéről
2009. július 10. 22:02
Felmondja a kiskunhalasi kórház működtetésére a Hospinvesttel kötött szerződést a város önkormányzata csütörtökön - közölte az MTI-vel Lukács László (Fidesz), Kiskunhalas alpolgármestere.Emlékeztetett: a város képviselő-testülete június 22-én hozott határozata szerint július 10-éig kell a városi kórházat működtetésre átvevő HospInvest Zrt-nek befektetőt hoznia és az elszállított képalkotó berendezést visszaszállítania a kórházba, ellenkező esetben szerződésszegést követ el a befektető, és a város jogosult felmondani a szerződést.
Mentősök és Jacko halála
2009. július 3. 20:55
 Michael Jackson váratlan halálhíre óta jónéhány forgatókönyv született arról, milyen körülmények között hunyt el a popsztár. A halál pontos oka ma sem ismert.
Fogadd el, fogadj el!
2009. június 28. 7:31
Május elsején a Kézenfogva Alapítvány majálist tartott a Hősök terén. A pesti Frim Jakab Napközi fiataljai nemezelést tartottak a kézműves sátorban, én is segítettem.
Országos látkép - Szegeden is igaz.
2009. június 6. 12:32
 A globalizált világunkban és a technika rohamos fejlődésével – az élethosszig tartó tanulás elengedhetetlen feltétel – hangzik el sokszor a már-már elcsépeltnek tűnő gondolat. Normál esetben az élethosszig tartó tanulás biztosítása egyrészt állami kötelesség és felelősség másrészt az egyén beállítottsága is nagymértékben befolyásolja.
Egy fontos szakszervezet az egészségügyben
2009. június 6. 10:13
A Kamara életének mindig jeles eseménye a minden évben legalább egy alkalommal megtartandó Országos Küldöttközgyűlés. Ebben az esztendőben március 19-én a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet tanácstermében gyűltek össze küldötteink, akik közel hetven százalékos részvétellel képviselték a területi szervezeteket, valamint a országos tagozatokat az eseményen.