Fogyasztóvédelem
Hírek: 1 - 20
Európai Fogyasztók Napja Budapesten
2011. április 3. 9:33
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) 1999 óta rendezi meg az Európai Fogyasztók Napját. Idén a magyar EU-elnökség idejére időzített konferenciát Budapesten rendezték 2011.
Fiatalok védelmében...miért ilyen megkésve?
2011. március 1. 16:50
 Összehangolt, fokozott hatósági ellenőrzések végrehajtását rendelte el a megyei kormányhivatalok közreműködésével a kormány. Az ellenőrzések  elsősorban a zenés szórakozóhelyeket érintik, és május 15-ig folyamatosan tartanak.
Hivatalos, átlátható parlamenti lobbi nélkül a rászorult családok, a közérdekvédelem hátrányt szenvednek
2011. január 2. 22:20
 Hosszú rendszerváltó évtizedek tapasztalatai megmutatták a magyar társadalomnak, hogy a kijelölt  érdekérvényesítő semmiben nem mérhető a  hivatásos és elkötelezett  érdekérvényesítőhöz.
„A fogyasztóknak joguk van tudni, mit vásárolnak”
2010. június 28. 11:30
 A múlt héten az EP új szabályozást fogadott el az élelmiszerek címkézésére: kötelező lesz jól olvashatóan feltüntetni az energia-, zsír-, cukor- és sótartalmat.A képviselők elutasították azonban a javaslatot, hogy egy a közlekedési lámpákéhoz hasonló színrendszerrel is illusztrálják a legfontosabb adatokat, ahol a piros szín a túl magas zsír- vagy cukortartalmú ételeket jelezné.
Gépjárműszolgáltatók új szabályok között az EU-ban
2010. május 30. 13:07
 Új autóipari versenypolitikai szabályozásról döntött  az Európai Bizottság, ezek alapján a jövőben például az autógyárak nem kötelezhetik az autósokat arra, hogy kizárólag márkaszervizben végezzék járműveik felülvizsgálatát és javítását.Ez utóbbi alól kivételt képeznek azonban azok a karbantartási műveletek, amelyek az anyacég által fedezett garanciák feltételei.
Budafok vendégül látja a jövő borászait
2010. március 24. 21:29
 Ötödik alkalommal Magyarországon tartják meg az Európai Szőlész- és Borász Iskolák Nemzetközi Versenyét, amelynek Villány mellett a budafoki Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola lesz a társrendezője. A jövő hétfőn, március 22-én Villányban megkezdődő és Budafokon befejeződő nagyszabású versenyen 12 országból mintegy hatvan borásztanuló, összesen harminc csapat méri össze tudását.
Póluskórházak zsákutcás pályázat? Kudarc az Euró miatt?
2010. március 10. 8:46
 Az MSZP-kormány jóvoltából a póluskórház-fejlesztéseknek is annyi, mivel kudarcba fulladtak a pályázatok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke. A Fidesz szerint döbbenetes kudarc lett a 2007 decemberében kiírt póluskórház-pályázat, mivel a kormány spekulált az euróárfolyammal, bűvészkedett a betűkkel, és az áfát is megemelte - fogalmazott Gelencsér Attila.
Vendéglátók reménysugara - Torkos Csütörtök
2010. február 1. 15:15
 Elindult a TorkosCsutortok.hu oldal, amely térképes keresővel megmutatja, hogy melyik étteremben van még szabad hely.
A BKV sztrájk és bérleti idő.
2010. január 21. 10:44
 A sztrájk miatti kellemetlenségek kompenzálására három nappal meghosszabbítja a kétheti, havi és a negyedéves bérletek érvényességét a BKV - közölte a közlekedési cég szerdán az MTI-vel. Mint írták: a cég a sztrájkot továbbra is vis maior-nak tekinti, ennek ellenére kárpótolja az utasokat.
BKV sztrájknapok a főváros utcáin
2010. január 15. 8:48
 Folytatódik a BKV-sztrájk, miután a csütörtök kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a menedzsment és a munkabeszüntetést kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között a kollektív szerződésről. A tárgyalások pénteken délután 1 órakor folytatódnak.
Verseny semlegessége és versenytisztaság az igazságügyi szolgáltatásokban
2009. december 31. 10:33
 Számos jogszabály reviziója esedékes az elmúlt 50 év megalkotott miniszteri rendeleti, törvényei közül. Kiállják-e a versenysemlegesség próbáját az utóbbi idők végrehajtási rendeletei.
Újabb tragédia az iskolákban
2009. november 27. 22:06
Lövöldöztek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egyik épületében délelőtt. A PTE szóvivője közölte, az esetnek halálos áldozata is van.
BKV előre
2009. november 26. 12:13
 A kormány - a fővárossal együtt - a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti tömegközlekedés finanszírozását - közölte Demszky Gábor főpolgármester, miután csaknem két órán át egyeztetett Bajnai Gordon kormányfővel szerdán a Parlamentben. A kormányszóvivő azt mondta, hogy a BKV-nak átláthatóan kell működnie, Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint egy leköszönő főpolgármester és egy bukott kormány miniszterelnöke tárgyalt a semmiről.
Szombathelyen a H1N1 jelen van
2009. november 21. 13:28
 Nagy valószínűséggel az új influenza szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladásban halt meg egy férfi a szombathelyi Markusovszky Kórházban - tájékoztatta Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-t. A 66 éves cukorbeteg férfi a kórház intenzív osztályán hunyt el kedden, egy gyors lefolyású fertőzés következtében, véréből kimutatták a H1N1 vírus kórokozóját, és noha a vizsgálatok még nem fejeződtek be, nagy valószínűséggel kimondható, hogy az új influenza szövődményébe halt bele - mondta a főorvos.
Akik dolgoznak azoknak is csökken a havi fizetése
2009. október 21. 10:16
 A reálkeresetek - a fogyasztói árak 3,8 százalékos növekedése mellett - az első nyolc hónapban 2,1 százalékkal maradtak el az előző évitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az átlagos nettó kereset nemzetgazdasági szinten 122.
6 szárnyvonal körül születik döntés a Nyugat-Dunántúli Régióban
2009. október 11. 20:56
Nem megnyugtató a Nyugat-Dunántúli Régió vasúti szárnyvonalainak helyzete.Olyan vasúti vonalak veszélyeztettek, mint Mosonmagyaróvár és Csorna közötti vonal.
Csepel az influenza célpontja
2009. szeptember 7. 15:31
 Tanításmentes munkanapot rendeltek el hétfőre abban a csepeli iskolában, ahol mintegy 110-en betegedtek meg, köztük hét pedagógus is. Négyük esetében az új influenzavírust már kimutatták - közölte az oktatási központ vezetője vasárnap.
BKV és az orvosi ló hasonlata
2009. augusztus 31. 12:49
Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn visszaadta a főpolgármesternek azt a tőle kapott hatáskört, amellyel a BKV szakmai felügyeletét látta el - tudta meg az MTI városházi forrásokból. Tájékoztatásuk szerint Hagyó Miklós még a Főpolgármesteri Kabinet hétfő reggeli ülése előtt levélben értesítette a főpolgármestert erről a szándékáról.
Tudatos vásárlók, okos betegek lehetünk
2009. augusztus 22. 17:22
A szépemlékű, kitűnő újságíró, Déri János a Pocsék áruk fórumával igyekezett segíteni rajtunk, vásárlókon, ha szétesett, leszakadt, eltört, bedöglött, lötyögött, kiégett, leégett, kipukkadt. Az Európai Unióban persze másként történik a fogyasztók védelme, s teljesen más normák, szervezetek mentén kaphatjuk a pénzünkért azt, ami jár.
Orangeways - Hónig Péter döntése szükséges!
2009. augusztus 17. 10:06
 A PTE Hallgatói Önkormányzatai a sajtóban megjelent információk alapján, a Volán szakszervezetek sztrájkkal történő fenyegetőzése után a hallgatók körében felmérést végzett az utazási szokásaikkal kapcsolatban.      Ennek eredményeképpen megállapítható, hogy a diákoknak igénye lenne egy, a jelenleginél színvonalasabb távolsági buszközlekedésre.