Hőszolgáltatás
Hírek: 1 - 7
Képviselői javaslat az árképzés felülvizsgálatára
2006. december 8. 10:38
Általánosságban kijelenthető, hogy a 2006 november 30-i Önkormányzati közgyűlésre előterjesztett Szolnok távhő- és melegvíz szolgáltatásról szóló 41/2005. (X.28.) KR. rendelet módosításában szereplő árképletekkel meghatározott díjak arra nagyon alkalmasak, hogy a tisztánlátást megnehezítsék, és komoly csapdákat hordozzanak magukban.
Lezárt kutak az Alsóparkban
2006. június 6. 7:54
Nemrégiben lezárult az a folyamat, ami a gyakorlatban február 1-jétől folyt Gödöllőn, az Alsóparkban, a helyi termálvíz-bázis felszínre juttatásával kapcsolatosan. A városi költségvetésben 44 millió forintos előirányzattal jóváhagyott kútfúrás munkálatait a ceglédi székhelyű VIKUV Rt. szakemberei végezték.
Ötven évig jó az új vezeték
2006. március 17. 9:59
A teljes szakaszon kicserélték a távhővezetéket, mivel a szigetelése már nem felelt meg az elvárásoknak, s helyére egy korszerűbb csővezetéket helyeztek.
Ma reggeltől ismét "olajjal megy" a komlói fűtőerőmű
2006. január 19. 21:39
Az idei évből ugyan még három hét sem telt el, mégis már második ízben kellett átállnia olajtüzelésre a komlói fűtőerőműnek, ahol a mostaniakat megelőzően utoljára 2003-ban volt példa. A céget nem érte váratlanul az újabb átállási kötelezettség, hisz a korábbi évek tapasztalatai alapján várható volt, hogy ha az orosz tél "bekeményít", jön a menetrend-szerű gázkorlátozás...
Lakók öröme - befagyasztott melegvíz-díjak Szolnokon
2005. július 21. 13:53
A megyeszékhely lakói örülhetnek, mivel nem vezeti át díjaiban a gáz árának emelkedését a távhőszolgáltató. Ezzel a zsebbe vágó jó hírrel kezdte szokásos heti sajtótájékoztatójátBotka Lajosné, Szolnok város polgármestere.
Turisztikai animáció a Balatonon
2005. április 4. 13:18
   A versenyképesség erősítése végett turisztikai animációs rendszer kiépítését szorgalmazza a Balaton Régióban a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, a marketing tevékenység részeként. Az animáció ? azaz az élménymenedzselés - az utazásszervező, a szálloda, a szálláshely...
A fafűtés csak nagyüzemben környezetbarát
2005. április 2. 6:05
Annak a híve vagyok, hogy a lakosság, ahol teheti, inkább gázzal fűtsön: kényelmes, jól szabályozható, jó hatásfokkal égethető el háztartási méretekben is, tehát kevésbé szennyezi a levegőt, mint a fatüzelés ? ezt a kijelentést számomra némileg meglepő módon egy faipari cég erdésztechnikus végzettségű vezetője tette.A Bakony erdeinek fáját hasznosító Jákófa Kft.