Kamarák
Hírek: 1 - 20
A Jászság beleerősített
2010. december 8. 17:02
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei APEH és a Kereskedelmi és Iparkamara évente elemzi a megyei gazdasági szereplők teljesítményét. A TOP 50 kiadvány – a 2009-es év adataiból – elemzései elkészültek, és most is sok érdekességet mutatnak. A legfőbb talán az, hogy a megye legerősebb gazdasági térsége a Jászság, Szolnok a második helyre „csúszott”.
A Jászság gazdasága nem mutatja a válságot
2009. december 1. 17:42
A napokban készült el, és mutatták be Szolnokon a TOP-50 kiadványt, mely a Kereskedelmi és Iparkamara és az APEH adatainak elemzése nyomán mutatja meg Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdaságának állapotát. A Jászság e területen meghatározó szerepet tölt be. A 2008-as év adatainak elemzésére Kármán Antalt, a Jászsági Menedzserklub alelnökét kértük, aki a Jászsági Évkönyv 2009-es számára is készített összefoglalót. Itt most ezt az értékelést adjuk közre.
Jogpont Hálózat a vállalkozókért
2009. október 28. 15:07
Hétfőn délelőtt a Jászberényi Ipartestület székházában sok hasznos tanácsot kaphattak a kistérség vállalkozói, munkavállalói, mert az Észak-alföldi Régió Jogpont Hálózata itt tartott infó napot. E szervezetnek hazánk 141 kistérségében van irodája, az észak-alföldi régióban 20 helyen, a jászsági kistérségben pedig Jászberényben.
HÉVÍZI ŐSZ
2009. augusztus 27. 10:08
Hévízi Ősz 2009 Általános, Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa Szervezésében  
Veszprém Megyei Minőségi Díj 2009
2009. május 29. 16:04
A minőség-díj még szorosabbá fűzi a megye és az intézmények kapcsolatát, ráadásul a bírálat, az értékelés közben napvilágra kerülnek a még eredményesebb működéshez szükséges feltételek – vélekedett Kovács Norbert, a megyei önkormányzat nemrég megválasztott elnöki kabinetvezetője a Veszprém Megyei Minőség-díj beharangozóján, az iparkamaránál.
Klímaváltozás= előny a kukoricatermesztőknél? Behozzák a lemaradást a földeken – áll a Magyar Agrárkamara közleményében
2009. április 14. 14:49
Gőzerővel dolgoznak a gazdálkodók a földeken. A csapadékos március okozta késést az utóbb hetekben sikerült behozni. Sőt, érdekesség, hogy a kukoricát az idén is - a tavalyihoz hasonlóan - hetekkel korábban kezdték vetni, mint az megszokott. Úgy tűnik, hogy az éghajlatváltozás hatásából előnyt kovácsolnak a gazdák – olvasható a Magyar Agrárkamara legfrissebb elemzésében.
Pályázati Fórum cégeknek, intézményeknek
2009. február 16. 14:02
a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete 2009. február 20-án pénteken 10.00 órai kezdettel a Karikás Hotel különtermében pályázati fórumot tart, melyre legkésőbb 2009. február 18-ig lehet jelentkezni.
Hol a felelősség? - Döntéseket vár az ellenzék és a lakosság!
2009. február 2. 17:51
  December hónap nem tegnap volt. Az idő gyorsan múlik intézkedés csak előkészületben.
Szolgáltatási szeminárium a kamaránál
2008. október 28. 16:39
Csaknem félszáz érdeklődő volt kíváncsi a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,valamint az Europe Direct Vas Megyei Európai Információs Pont "Szolgáltatási irányelv az Európai Unióban" című rendezvényére, amelyen igen sok hasznos információval lettek gazdagabbak a vállalkozók.
Komlói alelnök a Pécs-Baranyai Kereskedelmi Iparkamaránál
2008. október 22. 9:36
Az egyébként "nem túl acélos" komlói gazdaság egyik kiemelkedően sikeres szereplője a Lakics Kft., melynek ügyvezetőjét a közelmúltban megtartott megyei küldöttgyűlésen alelnökévé, s egyben az Európai Uniós Bizottság elnökévé választotta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.
Veszprém Megyei Minőségi díj tizedszer
2008. május 19. 14:51
Több kategóriában idén is pályázatot hírdet a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat a Veszprém Megyei Minőségi Díj elnyerésére. Erről tartottak sajtótájékoztatót a kamaránál május 19-én, hétfőn, amelyen részt vett Kovács Norbert, a megyei önkormányzat elnöki tanácsadója.
Gazdálkodói információs szolgálat Zalában
2008. február 6. 21:48
Komplex gazdálkodói információs szolgálat működtetését kezdte meg a Zala Megyei Agrárkamara. Az Új Magyarországért Vidékfejlesztési Program keretében nyolc ügyfélszolgálati tanácsadót foglalkoztat, akik hat területi irodában, illetve az ezekhez csatolt településeken látják el feladatukat.
Válaszúton a magyar gazdaság
2008. február 5. 17:57
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának aulája adott otthont az idei nyugat-dunántúli gazdasági évnyitónak Sopronban. Az eseményen a régió gazdasági kamaráinak küldöttségei, gazdasági szakemberek vettek részt, s átadták a 2007. évi minőségi díjakat is.
Ne engedje meg, hogy téves információk miatt, százezrek folyjanak ki a zsebéből!
2007. október 17. 17:31
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány keretein belül működő Euro Info Centre és a Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa konzultációval egybekötött információs előadást szervez vállalkozások részére.
Magyar-Szlovén szakmai nap a radgonai vásárban
2007. augusztus 31. 10:51
Az idei, 45. radgonai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron augusztus 29-én magyar-szlovén szakmai napot tartottak, melynek fő témái a falusi turizmus és a borkultúrák megismertetése volt.Az eseményen részt vett a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége is.
Kiadvány a jó szomszédság jegyében
2007. április 26. 18:32
Megfelelő körítés és alaposság jellemezte azt a sajtótájékoztatót, amelynek keretében a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában bemutatták a „Jó szomszédok – turisztikai programok a magyar-szlovén határ menti régióban” című kamarai kiadványt.
Magyar-Osztrák Gazdasági Nap
2007. március 29. 17:45
Megtelt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szombathelyi székházának konferenciaterme a kamara és a budapesti Osztrák Nagykövetség által szervezett Magyar-Osztrák Gazdasági Napon. Az érdeklődő cégvezetőktől, gazdasági szakemberektől az előadók egyben hozzászólásokat is vártak.
Nehéz körülmények közt is lehet nagyot alkotni!
2007. február 17. 17:42
Az elműlt másfél évtizedben Komlón nem csak a szénbányákat zárták be végérvényesen, de megszűnt egy sor más üzem, vállalat is, mindezek következtében pedig a város munkaképes lakosságának több mint fele maradt állás nélkül. Igazán nagy volumenű állásteremtő beruházás pedig azóta sem történt Komlón, hisz az a befektető, aki egyszer eljön ide gépkocsival, aligha kívánkozik vissza - mert a várost minden irányból csak szűk, kacskaringós és hosszú utakon, rendkívül lassan lehet megközelíteni. Mindezek ismeretében értékelődik fel igazán a Komlón mégiscsak fejlődő, sikereket elérő cégek, emberek teljesítménye...
Tizenhetedszer oberwarti építőipari szakvásár
2007. január 25. 14:22
Idén is sajtótájékoztató keretében tájékozódhattunk az egyre nagyobb rangú oberwarti (felsőőri) építőipari szakvásár (Baumesse) szervezéséről, kínálatáról. Mint megtudtuk, a február 1-4-ig tartó seregszemlén ismét standdal vesz részt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Garancia a minőségre
2006. november 13. 9:17
A régióba tartozó megyék - Somogy, Veszprém, Zala - kereskedelmi és iparkamarái négy éve lehetőséget teremtenek a Balaton kiemelt üdülőkörzetében működő vendéglátóhelyek minősítésére, illetve védnöki tábla adományozására. Idén a Balatoni Védnöki Táblát Zala megyéből három vendéglátó üzlet kapta meg, a megyei kamara tábláját pedig három étterem és két cukrászda tehette ki.Az érdekvédelmi szervezeteknél várják az újabb pályázókat, akik a feltételek teljesítése esetén jövőre már büszkélkedhetnek a címmel.