Közérdekű információk
Hírek: 1 - 20
Elhunyt Barati Attila, Pácin polgármestere
2012. szeptember 4. 14:28
Súlyos betegségben hétfő hajnalban elhunyt Barati Attila, a bodrogközi Pácin polgármestere, a TÖOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldötte.
Gyászhír
2012. március 29. 9:10
Mélységes fájdalommal tudatjuk, hogy KASZAI JÁNOS Vésztő nyugalmazott polgármestere hosszan tartó súlyos betegsége után 2012. március 24-én hajnalban elhunyt.
Régiós tehetségkiválasztó
2011. november 16. 0:43
A Debreceni SC-SI 1999-es korosztályú csapatának négy játékosa, Cserős Petra, Diószegi Éva, Helmeczi Gréta, Papp Dóra részt vett 2011. november 15-én a Békési Városi Sportcsarnokban megrendezett Sterbinszky Amália Régióközpont Régiós tehetségkiválasztóján.
Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya
2011. június 15. 15:32
Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Jászberényben és környékén is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban résztvevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a forgóeszközök beszerzésére és a beruházási célok megvalósítására is.
Uniós pénzből kezdődtek meg a felújítások a kerepesi faluháznál !
2011. május 30. 10:46
2011. április 13-án történt területátadást követően április 29-én megkezdte a Forrás Művelődési Ház felújítási és bővítési munkálatait a közbeszerzésen kiválasztott nyertes kivitelező, az Energas Kft.
A 2. Csivava Majálist rendezi Réka-A kiskutya átalakította a szép modell életét
2011. május 14. 20:44
A vonzó, elegáns modell, Kis Hegedűs Réka, is tudja, az ember mindig hűséges barátai, a kutyák. Évek óta Joeyt kényezteti, aki egy nagyon szeretni való (és szeretetre éhes), bájos csivava. A kiskutya nemcsak a kellemetlen percekben felvidító társ, mozgásigényével az embert egészséges életmódra sarkalló jószág, hanem szinte átalakította Réka egész életét.
A TÖOSZ elnöke a Köztisztasági Egyesülés konferenciáján
2011. május 6. 10:04
Schmidt Jenő a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a Köztisztasági Egyesülés szombathelyi konferenciáján előadásában ismertette azokat az önkormányzati elvárásokat, amelyek teljesítése szükséges a kötelező hulladékgazdálkodási feladatok megfelelő ellátásához.
Ne hagyd magad!
2011. május 5. 12:23
Amikor a szelvény harmadik egységén is lekapartam a felületet, és megláttam a két szám - két betű kombinációját, egy pillanatra a boldogság, az öröm járta át a szívemet. Nyertem!
Aki szereti a várost, tesz is érte
2011. május 1. 10:19
Kétféle városlakó van. Az egyik sepri a járdát, összeszedi a szemetet, kitisztítja az árkot, betartja a szabályokat, a másik meg nem. Ez utóbbiak nem járnak lakossági fórumra.
Jászberényben vár a XX. Hajta Túra
2011. május 1. 10:00
Jászberény nyugati határát övező, a Hajta védett területlét is érintő Zagyvamenti Természetvédelmi területen idén a XX. Hajta Túrára várják a teljesítménytúrázókat.
Összefogás nélkül nem megy
2011. április 21. 14:26
Érdekesen kezdődött Baráth László önkormányzati képviselő lakossági fóruma hétfőn este. Mint más képviselők, ő is meghívta a polgármesteri hivatal néhány szakemberét. Szabó Tamás polgármester azonban megtiltotta, hogy a főépítész és a jegyző megjelenjen a fórumon. Azonban Gottdiener Lajos ott ült a közönség soraiban, s meghallgatta a beszámolót. Egyfajta civil kurázsit mutatott ezzel a jegyző.
A fákat kivágják ugye
2011. április 21. 9:09
Múlt héten felháborodottan keresett meg bennünket Pesti Kálmán a Pelyhespart utcából. Az ÉMÁSZ a villanyvezetékekig felnyúló fákat, azok ágait vandál módra letarolta.
Az utolsó Hajta Túra
2011. április 14. 14:56
A Jászberény nyugati határát övező Hajta 25 éve lett a Zagyvamenti Természetvédelmi terület része. Húsz évvel ezelőtt Jászberény Polgármesteri Hivatalának munkatársa Weismüller Imre és a természet, a túrázás nagy szervezője Faragó László tanár az első Hajta Gyalogos Túrát megszervezték.
Olykor úszik a kerület - egy játszótér jó volna
2011. április 7. 16:05
Juhász Dániel a jászberényi 6. sz. választókörzet képviselője múlt hét szerdájának estéjén tartott lakossági fórumot. A szociális otthon ebédlőjébe gyűltek össze az érdeklődők. Nagyon aktívak voltak, számos kérdés, kérés és javaslat hangzott el. Így a körzet fejlesztésére rendelkezésre álló 4 milliós keretet nem lesz nehéz felhasználni.
Nem tűrik az illegális szemetelőket
2011. április 1. 13:25
Jászberényben Baranyi László a 8-as körzet önkormányzati képviselője nem akarta kivárni, hogy a körzetbejárás programja elérjen hozzá. A körzet lakosságával a fejlesztésre költhető 4 milliós képviselői keretről szeretett volna tanácskozni. Erre pénteken este került sor az Eltérő Tantervű Iskola tavaly szeptemberben felavatott foglalkoztató termében a Pelyhesparton.
Budapest XIII. kerülete bemutatja a tanodáját
2011. február 19. 17:01
MEGHÍVÓ A Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére kategóriában megvalósított, „Mi leszek, ha nagy leszek, közösen együtt a mi XIII. kerületi tanodánkért” című projekt bemutatása egy konferencia keretében.
Sovány éve lesz a civileknek
2011. február 14. 18:12
A városháza nagytermében csütörtökön szép számmal jelentek meg különböző civil szervezetek képviselői. 2004 óta létezik a Nemzeti Civil Alapprogram, mely pályázat útján anyagi forrást biztosít a civilek működéséhez és kiemelt esetekben szakmai programjaikhoz is. Jászberényben nagyon sok civil szervezet létezik a sokszínű kulturális élet meghatározói. Így fontos, hogy élni tudjanak a lehetőségekkel.
HIRDETMÉNY - honvédségi kiképzés
2011. február 1. 15:44
A Magyar Honvédség kiképzési foglalkozást hajt végre a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúszoboszlói Kiképzőbázisán.
Nem látszik az olcsóbb működés
2011. január 30. 17:23
Jászberényben kedden délelőtt Magyar Levente önkormányzati képviselő is sajtótájékoztatót tartott az Egy Jobb Jászberényért Egyesület (EJJE) új irodájában, a Határ u. 18. alatt. A 2011-es költségvetés volt a fő téma, de a választás óta eltelt időszakról is hallhattunk értékelést.
Jász bál huszonkettedszer
2011. január 22. 15:55
A jászberényi Városvédő és Szépítő Egyesület február 12-én, 19 órai kezdettel huszonkettedik alkalommal rendezi meg a 19. századi polgári hagyományokat őrző bálját a Déryné Művelődési Központban. A bálanyai teendőket Anticsné Szűcs Andrea vállalta magára, a bál díszvendége pedig Rácz József hegedűművész lesz.