Közhivatalok
Hírek: 1 - 10
Új helyen a fűzfői polgármesteri hivatal
2006. május 15. 18:25
Balatonfűzfőn április 3-tól új helyen, a Nitrokémia 2000 Rt.egykori igazgatósági épületében működik a polgármesteri hivatal és több önkormányzati intézmény, köztük az okmányiroda.
A fülemüle kinek fütyül?
2006. január 25. 23:42
Árnyékot vet a fa a szomszéd telkére, rossz helyre épült a ház, túl közel a mezsgyehatárhoz, s esőben átfolyik a víz.  Íme két tipikus birtokvédelmi ügy, amivel időről időre megkeresik Mátészalkán a polgármesteri hivatal illetékes ügyintézőjét, Szabóné Hadady Tündét.
Földhivatali változások
2006. január 13. 18:24
A földhivatali ügyintézés ezentúl az év elején életbelépett változások eredményeként, több pénzbe és időbe fog kerülni.
A Csillagok háborújára nem volt esküvő
2006. január 10. 23:54
Döbbenten hallgatom Vincicki Jánosné anyakönyvvezetőt mikor azt mondja: mióta ebben a munkakörben dolgozik - és annak már 12 éve - csak egy gyermek született Baktalórántházán.
Levél a polgármesterhez
2005. november 13. 18:45
A veszélybe került pécsi Zsolnay szobor ügyében levélben fordult a pécsi iparkamara elnöke Toller László polgármesterhez azt  kérve: a város tevőlegesen is támogassa  a közelmúltban elindult közadakozási akciót, amely a szóban forgó szoborcsoport megmentését célozza. A kamara számára nem csak azért fontos a neves alkotás megóvása  , mert az Pécs egyik emblematikus szimbóluma, hanem azért is, mert akit  a mű   ábrázol nem más,  mint maga  Zsolnay Vilmos, aki  a kamara egyik alapítója  volt.
Egymilliárd forint a Ket. elindítására
2005. október 25. 11:42
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény - a Ket. - elindítására egymilliárd forint állami támogatás áll rendelkezésre, amelynek fele a közeljövőben, másik fele a hatályosulás tapasztalatait összegző kormányértékelést követően, február hónapban kerül folyósításra.
Lamperth Mónika csökkenti a bürokráciát
2005. október 12. 22:05
"A BM csökkenti a bürokráciát és kiadásait" címmel dr. Lamperth Mónika belügyminiszter 2005. október 13-án (csütörtök) 13.00 órai kezdettel sajtótájékoztatót tart a tárca központi igazgatásának és háttérintézményeinek racionalizálásáról.
Rekordtermés búzából Szolnok megyében
2005. augusztus 13. 19:02
Szolnok megye 59 településén tartanak hétfőtől péntekig tájékoztatóval egybekötött agrárfórumot a falugazdászok a mezőgazdaság múlt évi és jelenlegi helyzetéről, a kormány agráriummal kapcsolatos tervezett intézkedéseiről - mondta a megyeházi sajtótájékoztatón Tokár István, a megyei közgyűlés elnöke. A fórumsorozat szervezésébe bevonják az FVM megyei földművelésügyi hivatala mellett az Agrárkamarát, a TESZÖV-öt, és a gazdakörök megyei szervezetét.
Királyi Kastély a NKÖH szemével
2005. július 18. 12:57
A Gödöllői Királyi Kastély rehabilitációja a nyolcvanas évek végén elindult, a kilencvenes évek derekán volt egy nagy helyreállítási hullám, amikor elkészültek a középső, legszebb szárnyak, a dísztér-sorok, az előkert és több szép részlet. Aztán szünet.
Mindenkinek segít a nép ügyvédje
2005. május 7. 5:40
Hogy a joghoz mindenki hozzáférjen, hogy jogait mindenki érvényesíthesse, hogy a jog mindenkihez eljusson, azt biztosítja - a 2003. évi LXXX. törvényben meghatározott körben és formában ? a jogi segítségnyújtó szolgálat, közismertebb nevén ?a nép ügyvédje?.