Közműépítés
Hírek: 1 - 20
Folytatódik a csatornázás
2007. június 12. 12:22
 Újabb utcákkal folytatódik Alsójózsán a csatornaépítés.
Önkormányzatoknak szóló területfejlesztési pályázati lehetőségek
2007. március 5. 11:39
 A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatot hirdet vissza nem térítendő támogatás elnyerésére az önkormányzati szolgáltatások és az ezekhez kapcsolódó tárgyi eszközök fejlesztésére, immateriális javak beszerzésére, a meglévő egyenlőtlenségek mérséklésére.
Szilárd burkolatú utak
2006. november 4. 17:48
 November 3-án megtörtént Alsójózsán két újabb útszakasz műszaki átadása.A Síntelep és a Kastély utca lakói ezen a télen már komfortos körülmények között közlekedhetnek.
Az együttgondolkodás együttes fejlődést hoz - Lamperth Mónika válaszol
2006. február 11. 17:43
Egy település fejletségét nagyban befolyásolja a környezete fejlettsége. A megközelíthetőség javítása munkahelyeket teremt, ami nemcsak a "várost", hanem az egyes embereket is olyan helyzetbe hozza, aminek segítségével képes javítani az életszínvonalát. Lamperth Mónika belügyminisztert az eddigi eredményekről és a jövőbeli tervekről kérdeztük.
Megoldódik Szolnok belvárosi képének "esztétikai nyomora"?
2006. február 1. 20:38
Élénken foglalkoztatja a lakosságot a kilátásba helyezett és a regionális operatív program (ROP) keretéből 980 millió forint elnyerésével 2006-ban immár kézzelfogható közelségbe kerülő Szolnok belvárosát és ezen belül a Kossuth tér rehabilitációját jelentő program.
Segített a lakosság - milliók az infrastruktúra
2006. január 8. 17:30
Minden baktalórántházi egyetért abban, hogy a városban nagy szükség van az utak, járdák felújítására illetve építésére, a csapadékvíz elvezetés megnyugtató megoldására, vagy például a szélessávú internet bevezetésére. Jó hír, hogy ilyen célokra fordítják azt a pénzt, amit a Fundamenta lakáskassza  utalt át a település számlájára.
Választási utak
2006. január 8. 12:01
Hogy mi, mikor és mennyibe kerül, sosem lehet előre tudni. Jó példa erre az útépítés is. Az utóbbi másfél évben lendületet kapott Gödöllő úthálózatának fejlesztése. Sorra számoltak be felújításokról és új utak építéséről, kihangsúlyozva a város vezetésének és első emberének elévülhetetlen érdemeit. Mégis vannak bírálók, akik választási kirakatmunkákról beszélnek. Miért támad olyan érzése az embernek, hogy csak kényszerű, már- már halaszthatatlan építkezésekről beszélhetünk?
Választási utak
2006. január 6. 10:38
Hogy mi, mikor és mennyibe kerül, sosem lehet előre tudni. Jó példa erre az útépítés is. Az utóbbi másfél évben lendületet kapott Gödöllő úthálózatának fejlesztése. Sorra számoltak be felújításokról és új utak építéséről, kihangsúlyozva a város vezetésének és első emberének elévülhetetlen érdemeit. Mégis vannak bírálók, akik választási kirakatmunkákról beszélnek. Miért támad olyan érzése az embernek, hogy csak kényszerű, már- már halaszthatatlan építkezésekről beszélhetünk?
Háromszéken télen is javítják az árvíz által megrongált utakat
2005. november 25. 15:16
Kovászna megyének még hat milliárd lejt hagyott jóvá a kormány az árvízkárok helyreállítására. György Ervin kormánybiztos elmondta, három milliárd lejt kértek arra, hogy befejezzék a Bükszád-Szent Anna tó közötti 113-as megyei út javítását, és még három milliárd lejt, hogy megkezdjék a szászfalusi híd helyreállítását.
A szomszéd település fizette Nagyborosnyó útjának javítását
2005. november 21. 15:08
Egyébre költötte az útjavításra szánt pénzt a Kovászna megyei nagyborosnyói önkormányzat. Nagyborosnyó 497 millió lejjel tartozik a zágoni önkormányzatnak, miután az kifizette a két falu közötti út korszerűsítésének Borosnyóra eső részét is.
Látogatás Közép-Európa legnagyobb közúti völgyhídjánál
2005. augusztus 30. 9:26
A rendkívül mostoha időjárás ellenére megtelt az az ötvenszemélyes autóbusz, mellyel augusztus 5-én olyan baranyai vállalkozók, cégvezetők utazhattak Kőröshegyre, akik valamilyen kapcsolatban állnak a Hídépítő Rt-vel.
Ezt az utak évének szántuk
2005. augusztus 27. 17:24
A rendkívüli testületi ülés után sajtótájékoztató keretében Schwartz Béla polgármester és dr. Horváth József alpolgármester az útépítésekről és a sportcentrum felújításáról tájékoztatta a közvéleményt.
A régészek visszamennek az autópályára
2005. augusztus 12. 12:40
Folynak a kivitelezési munkálatok az M7-es autópálya Nagykanizsa-Becsehely közötti szakaszán, ám a tervek módosulása miatt a régészeknek újabb területeket kell megásniuk a szakasz egy részén. Ez azonban nagyobb, mint amivel tavaly már végeztek. A Balatonkeresztúrig húzódó szakaszon jó ütemben folynak az előkészületek.
Szolnok és a Tisza - a város és a folyó!
2005. augusztus 6. 10:00
Aki folyó partjára telepszik az vegye számításba a vizet. Így jártak a szolnoki lakosok is, akikkel a szeszélyes Tisza nem hagyja elfelejtetni e régi bölcsességet.
Elkezdődött a csatorna-beruházás
2005. július 26. 15:56
A múlt hét végén Padragkúton a Posta előtt ünnepélyes keretek között indították el a csatorna-beruházást.
A megyéből Ajka térsége a legeredményesebb pályázó
2005. július 15. 14:01
 Ünnepélyes keretek között, Pál Béla államtitkár, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, Schwartz Béla polgármester, a városi képviselő-testület több tagjának és az érintett települések polgármestereinek jelenlétében adták át a munkaterületet Ajka határában a városunkat Tótvázsonnyal összekötő új út építéséhez.
Fórum a csatornaépítésről
2004. február 6. 10:14
A szennyvízcsatorna-építés első üteme 80 utcát érint, s ha az időjárás engedi, már februárban elkezdődik - tudtuk meg a január 27-i első lakossági fórumon. A Sportház lelátója zsúfolásig megtelt.
Hogy ne a víz legyen az úr
2003. október 13. 13:56
A szaktárca és az Országos Vízügyi Főigazgatóság elkészítette az Önkormányzati vízügyi kézikönyvet, melyet megyénkben nem postán küldtek el az érintetteknek, hanem személyesen, a Tivizig szakaszmérnökségein rendezett előadásokon adtak át. A záró konzultációt Hajdúszoboszlón tartották szeptember 9-én.
HIRDETMÉNY a Hajdúszoboszló külterületén tervezett inert hulladéklerakó környezetvédelmi engedélyezési eljárásáról
2003. július 29. 13:42
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Hajdúszoboszló város közigazgatási területén (hrsz. 0374/10) inert hulladéklerakó létesítését tervezi.
Körforgalmú csomópont az elkerülőn
2003. június 19. 11:40
Körforgalmú csomópont az elkerülőn A 4. számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakasza és a szováti út kereszteződésében körforgalmú csomópontot építenek.