Közvélemény-kutatás
Hírek: 1 - 20
MEGKÉRDEZTÜK Váchartyánban
2007. február 24. 14:15
1. Mit szól ahhoz, hogy idén elmaradt a tél? Mi lehet ennek az ka? 2. Mi a véleménye a vizitdíj bevezetéséről?
Corruption in the Balkans - The Croatian Case
2006. december 11. 21:32
More than a decade after the end of communism, corruption remains a problem in the Balkan states despite good intentions of its political leaders.
Gyurcsány a mágus
2006. május 15. 10:32
Négy héttel a választások után abszolút többségre lenne képes az MSZP a Tárki felmérése szerint. Miközben minden politikai erő, az elemzők és a média is azt találgatja, hogy miért tart ilyen sokáig a folytatás megkezdése, így a kormányzat lényegében csak „alaplángon” működik, mind a kormányfő, mind pedig az őt delegáló párt növelte népszerűségét. A mostani felmérések – egy most vasárnapi esetleges szavazás esetére – három-párti Parlament vizionálnak, olyan összetétellel, mely alapján az MSZP nem terheli a koalíciós kényszer.
Élen a győzők, hátul a Győző a politikában
2006. április 28. 16:19
A Szonda Ipsos felmérése szerint megismétlődött az a 2002-es őszi eredmény, amire sem addig, sem azóta nem volt példa; az éppen regnáló miniszterelnök megelőzte a népszerűségi "versenyben" a köztársasági elnököt. Viszont még Gyurcsány Ferenc tündöklésénél is látványosabb és meglepőbb Orbán Viktor "bukása", aki a választási vereség után Áderi és Kövéri mélységekbe jutott.
A jelenlegi koalíciónak van esélye a győzelemre április 9-én
2006. március 31. 21:15
Az április 9-i választás előtti utolsó közvéleménykutatási adatokat publikálja a Voks 2006. Az eredmény: a jelenlegi koalíció alakíthat kormányt
Mikola: - 1% a Fidesz-MPSz-nek
2006. március 29. 17:47
VOKS 2006- felmérés: Mikola istván felszólalásai ártottak a Fidesz-MPSz-nek
Továbbra is népszerű a miniszter
2006. február 28. 17:36
Február végén újabb közvélemény-kutatási adatok láttak napvilágot. A Gallupnál átvette a vezetést a biztos pártválasztók körében az MSZP, az SZDSZ biztos bejutó, míg az MDF-t alig fél százalék választja el a Parlamenttől. A Szonda Ipsosnál pedig arról olvashatunk, hogy miként változott a politikusok népszerűsége: Lamperth Mónika belügyminiszter közvetlenül Gyurcsány Ferenc után következik a sorban, négy hellyel megelőzve Orbán Viktort.
A jelenlegi kormánykoalíciónak van esélye a győzelemre
2006. február 23. 22:02
A Kereszténydemokratapárt VOKS 2006 Közvéleménykutató és PR Műhelye közzétette legfrissebb közvéleménykutatási adatait. Az eredmény röviden: a jelenlegi kormánykoalíciónak van a legnagyobb esélye a győzelemre.
MEGKÉRDEZTÜK...
2006. február 19. 15:49
1. Ön milyen anyaggal fűt otthon és ez mennyire kifizetődő Önnek? 2. Kinek küldene Valentin (Bálint) napi üzenetet?
Civil hiszti társadalmi bázis nélkül
2006. február 6. 23:37
Még mielőtt bármibe is belekezdenék, szeretném leszögezni, hogy a civil szervezetek – az esetek túlnyomó részében – nagyon fontos szerepet vállalnak mind a gazdaság, mind pedig a közélet területein, és megnyilvánulásaik legtöbbször elősegítik, vagy akár meg is teremtik a társadalom érdekvédelmét. Persze itt is, mint mindenhol másutt, vannak kivételek. A Szike Egyesület egy eklatáns példa arra, hogyan nem lehet a civileknek, a civilekért, de ugyanakkor ellenük fellépni.
Megszondáztak ügynökkérdésben
2006. február 1. 1:42
Amikor megcsörren a telefonom, az első dolgom, - mint mindenki másnak - hogy megnézzem ki keres. Nem mindig ismerem fel a számot, és ez így történt hétfőn este is. Az egyik közvélemény-kutató munkatársa hívott, hogy kutassa a közvéleményemet. A kérdések hallatán meglepődtem, mert bár a politikai preferenciám is érdekelte, a lényeg nem ez volt. Ügynökügyben kérdeztek, én pedig válaszoltam. Ma, miközben az egyetemen elmeséltem az esetet, eszembe jutott, hogy erről a témáról még sosem hallottam a megnyilatkozóktól azt a véleményt, amit én képviselek.
Megkérdeztük...
2006. január 24. 14:42
1.kérdés: Ön milyennek értékeli a 2005-ös évet? 2.kérdés: Mit vár, mit szeretne elérni 2006-ban?
Vezet a csapnivaló kormány?
2006. január 24. 11:34
Négy éven keresztül hallgatjuk a közvélemény-kutató eredményeit, és sokszor meglepődünk. Van, amikor azt nem értjük, hogy miként tartozhat ismeretségi körünk teljes mértékben a kisebbséghez, van hogy az okoz döbbenetet, hogy miként lehet, hogy ugyanazt a fehér havat az egyik kutató pirosnak, a másik narancssárgának látja, láttatja. Persze a politikusok nem közvélemény-kutatást, hanem választást akarnak nyerni - by Kovács László (2002)
Magyarország legnépszerűbb minisztere: Lamperth Mónika
2005. október 21. 14:02
A Medián ma megjelent, a HVG kérésére készített felmérése is igazodik az utóbbi napokban napvilágot látott eredményeihez. Igaz ugyan, hogy a publikált adatok még a Fidesz támogatottságát jelölik nagyobbként, de egyrészt a különbség hibahatáron belüli, másrészt pedig ugyanúgy megfigyelhető a HelyiLapokon már korábban is publikált trend, ami a kormánypártok előretörését jelzik. Kaposvári relációban nézve azonban még ennél is fontosabb, hogy a kormány legnépszerűbb minisztere Lamperth Mónika, Kaposvár egyéni országgyűlési képviselője, a köztársaság belügyminisztere.
A demokrácia halála - Mindenki hagyjon otthon (még) egy baloldalit!
2005. szeptember 20. 2:26
Sokan emlékszünk még a Fidesz 2002-es szlogenjére: Mindenki hozzon magával még egy embert! Kövér László, most csavart egyet a gondolaton. Miután egyre valószínűbb, hogy a Fidesz nem tud akkora tábort mozgósítani, amivel egyértelműen leválthatja a jelenlegi adminisztrációt, megpróbál erodálni.
Gyurcsánynál az előny...
2005. augusztus 28. 3:38
A 2006-os parlamenti választás közeledtével egyre inkább felerősödik a kérdés, hogy folytatódik-e a rendszerváltás óta permanens, kormányváltási hangulat, vagy 1990 óta először, sikerül a regnáló adminisztrációnak megtartania a hatalmat?
Önnek, nincs több üzenete - véget ért az SMS kampány
2005. augusztus 26. 19:16
A mai eredményhirdetéssel lezárult a kormányzat, 6 hetes SMS kampánya. Sokan üdvözölték, hogy az aktuális hatalom - ha nem is ügydöntő jelleggel ? kikéri, az őket megválasztók véleményét, azonban mégsem volt olyan egyértelmű a fogadtatás, mint az a bevezetőből kitűnik. Egyik oldalról, az ellenzék folyamatosan érdeklődött a beigli áráról (talán még sokan emlékeznek az Orbán-kormány szóvivőjének erre utaló válaszára, az akkori augusztus 20-ai tűzijáték költségeit firtató kérdésre), másik oldalról viszont meglepő volt számomra a válaszadók számának alacsony szintje.
Csak a jéghideg SMS az igazi - a záró etap
2005. augusztus 22. 21:55
Az utolsó kérdését tette fel SMS kampányában a kormányzat. Ez esetben arra voltak kíváncsiak, hogy a válaszadóknak mi a véleményük az iskolai büfék kínálatáról, illetve változtatnának-e azon. Egyetértene-e azzal, ha az iskolai büfék kínálatában korlátozva lenne a cukros üdítők, chipsek, édességek árusítása?
Kéretlen SMS, a kéretlen reklámok ellen?
2005. augusztus 19. 15:31
A kormány, a legújabb SMS-ében arra volt kíváncsi, hogy az emberek miként állnak a kéretlen reklámanyagok bedobálásához, illetve, hogy szükségét érzik-e olyan jogszabálynak, ami a fenti cselekedetet büntetné?
5%-os kérdés - a közönség segít a fogyasztóvédelemben?
2005. augusztus 8. 18:44
Ön jó megoldásnak tartaná, ha a kereskedőknek januártól az új árak mellett az áfa-csökkentés előtti, régi árat is fel kellene tüntetniük? - ebben kéri segítségünket a játékos, miközben Vágó István arca mosolygósra váltana, ha ott lenne a teremben. Akik úgy gondolják, hogy részt vesznek a kormányzati SMS-kvízben, akár hagyományos módon, rövid szöveges üzenetben, akár e-mail-en is válaszolhatnak.