Utazás
Hírek: 1 - 20
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp VI.
2010. október 23. 17:24
A fakultatív programokat "csomagban" kellett megvásárolni. Ennek köszönhetően meglátogattuk a Luxortól délre eső antikvitásokat a Nílus mindkét partján. Végignézhettük, hogyan készülnek a világmárkás parfümök alapanyagai, kipróbálhattuk az egyiptomi illóolajokkal végzett masszázs pezsdítő hatását. Kortyoltunk frissítő forró teát, élveztük az életet.
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp V.
2010. október 23. 17:13
A Diamond Boat nevű hajó külseje nem sok jót ígér, belül annál elegánsabb, európai mércével is kényelmes. Szüntelen rendezgetnek, virágokkal, fényekkel díszítenek, szidoloznak, porszívóznak, törölgetnek. A pincérek öltönyben, fehér kesztyűben szolgálják fel az étkeket, a használt terítéket azonnal elviszik.
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp IV.
2010. október 23. 16:46
A világ második, 6671 kilométer hosszú folyójának köszönhetően Egyiptomot mindig a Nílus ajándékának nevezték. Partvonalát megművelt zöld földsávok kísérik, amelyeken évente kétszer-háromszor is aratnak. A sivatag homok tengere azonban kegyetlen.
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp III.
2010. október 23. 16:34
Asszuán a következő állomás. Útközben feltűnik az antik kőfejtő félig megmunkált kőszobraival, Izisz istennő szentélye, illetve a hellenizált mediterrán térségbeli Edfu a Horusznak és Sabeknek szentelt kettős templommal, azon kívül Kom Ombo, amely Ptolemaiosz idején Dél-Egyiptom központjának számított.
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp II.
2010. október 23. 16:24
A fakultatív kirándulások egy részére légkondicionált buszokkal megyünk, csak így lehet elviselni a hőséget. Az úticél ezúttal II. Ramses és legkedvesebb felesége, Nefertari temploma. A bejárat előtt látható két 30 méter magas ülőszobor egyedülálló a maga nemében az egész világon.
Hajózás a Níluson - egy kicsit másképp I.
2010. október 23. 14:24
Régi álmunk vált valóra, amikor elutazhattunk Egyiptomba. A repülő Luxorban landolt, onnan busz vitt egy "úszó szállodába", vagyis egy elegáns hajóra. A recepcióstól a szakácson át a takarítóig mindenki a vendégek kényelmét és elégedettségét vigyázta - profi módon.
Tehetséges gyerekek ismét Kínában jártak
2010. július 22. 16:50
Húszéves a kapcsolat a kínai Soong Ching Ling és a magyar Panda Alapítvány között. Azóta utaztatnak kiemelkedő teljesítményű gyerekeket kölcsönösen, mely nem kis dolog a távolságot és a költségeket tekintve, viszont nagyon hasznos a népek közötti kapcsolatok elmélyítése, a kulturális fejlődés szempontjából.
Még lehet pályázni a biodiverzitás fővárosa címért!
2010. június 11. 9:36
A verseny célja megtalálni azokat a városokat és falvakat, amelyek a legjobb teljesítményt nyújtják a biológiai sokféleség, biodiverzitás megőrzése érdekében.A verseny 2010. június 30-án zárul le.
Az Uralon túl jártunk
2010. február 9. 19:35
A DMK Világjárók sorozatának keretében a múlt héten szerdán az Uralon túlra utazhattak az érdeklődők. Máté Éva egy, az 1980-as években tett utazásának élményeit elevenítette fel, s osztotta meg a népes hallgatósággal. Egy IBUSZ-os szervezett utazás keretében járt az előadó a Szovjetunióban. Az utazás 17 napja alatt 14 700 kilométert tettek meg, 15 tagországot repültek át és 11 időzónát.
Tudományos kapcsolat Izraellel
2009. november 24. 17:56
A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kara több mint három éve ápol kapcsolatot az izraeli Haifában található Academic Arab College for Education intézményével. A két intézmény vezetői több alkalommal vettek részt cserelátogatáson. Az együttműködési lehetőségek alapos vizsgálata után 2008-ban olyan megállapodást kötöttek, hogy tudományos rangra emelik a kapcsolatokat.
Felhívás! Csopak strandon készült fényképeket várunk!
2009. november 19. 10:24
Felhívás! Csopak strandon készült fényképeket várunk!
Ifjúsági szálláshely létesül Reziben
2009. október 30. 9:40
A település önkormányzata és a aktív települési lakosok összefogásából létrejött  a Várbarátok Köre Egyesület azt tűzte ki céljául, hogy az 1800-as években épült jelenleg lakatlan, romos állapotban lévő plébánia hivatal épületét felújítja, és turistaházzá alakítja.
Légiközlekedés - egyszerűbb panaszkezelést a határokon túl is!
2009. október 14. 20:47
"Minden európai polgárnak joga van igénybe venni a légiközlekedés nyújtotta kényelmet és előnyöket; ehhez a stabil anyagi háttérrel rendelkező fapados légitársaságok is szükségesek." - hívta fel a figyelmet Gurmai Zita szocialista képviselő a minap az Európai Parlament plenáris ülésén. „Ahhoz, hogy valóban fogyasztóközpontú közös piacot építsünk Európában, hatékonyabbá kell tennünk a határokon átnyúló panaszok és kártérítési igények kezelését” – tette hozzá Herczog Edit hozzászólásában, melyet a légitársaságok csődjéről tartott vitához nyújtott be.
Ki fizesse a tömegközlekedés veszteségét?
2009. október 1. 9:09
Múlt péntek óta kétséges, hogy október elsejével lesz-e helyi tömegközlekedés Jászberényben, el lehet-e menni munkába az Electroluxhoz, vagy a kórházba, a vasúthoz, hazajuthatunk-e munka után busszal. A képviselő-testület soron kívüli ülésén ugyanis nem támogatta azt a javaslatot/kérést, hogy a helyi tömegközlekedés biztosítása érdekében a Jászkun Volán idei év III. és IV. negyedévében keletkező veszteségeit megtérítsék.
Svédországba visz a Leonardo-program
2009. szeptember 13. 10:32
Nagyszerű dolog, hogy jászberényi diákok számos európai, de amerikai vagy akár Távol-keleti országba is eljutnak, ismerkednek a világgal, sportversenyeken, művészeti rendezvényeken mérik össze tehetségüket másokkal. A jászberényi Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola tanulói már második alkalommal indulnak Svédországba szakmai és munkatapasztalatokat gyűjteni.
Autóbusszal a „Mesterségek ünnepére”
2009. augusztus 12. 14:29
A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény 2009. augusztus 22-én, pénteken egynapos autóbuszos kirándulást szervez a „Mesterségek ünnepe” rendezvényre Budapestre a Budai várba.
Az MT Zrt. turisztikai játékokkal „lép fel” a Szigeten
2009. augusztus 7. 17:08
A Kulturális Turizmus Évében megrendezésre kerülő Sziget Fesztiválon a Magyar Turizmus Zrt. is kialakítja saját "kampányszigetét". A multikulturális rendezvényen a Társaság önálló sátorral jelenik meg, ahol a magyar és az idegen nyelvű turisztikai kiadványok mellett kreatív, interaktív játékokkal, programokkal várják mind a bel- mind pedig a külföldi fesztiválozókat.
Internetes licitoldalt indítottak a Velencei-tavi szolgáltatók
2009. augusztus 3. 9:32
Elindult a velencei-to.com oldal, amelyen a tó körül kínált kulturális és vendéglátóipari szolgáltatásokra tehetik meg tétjeiket a nyaralni vágyók.
Az Európai Unió 10 legfontosabb tanácsa utazóknak
2009. augusztus 3. 9:25
Az Európai Bizottság az augusztusi vakáció kezdete előtti utolsó pillanatban tíz jótanácsot tett közzé, amelyeket feltétlenül érdemes megszívlelniük a repülőút vagy külföldi utazás előtt állóknak.
Városnéző séták Komáromban
2009. július 29. 10:10
A múlt évhez hasonlóan idén is indulnak garantált városnéző séták Komáromban. Szeptember 12-ig minden szombaton reggel 9:00-kor indul a vezetett városnézés a polgármesteri hivatal előtti Szabadság térről, a körült során a turisták ismertetést kapnak Észak- és Dél-Komárom jellegzetességeiről, látnivalóiról.