Vendéglátás
Hírek: 1 - 20
Érdemes az utat megszakítani
2007. június 6. 13:23
Mivel több vendéglátóhely is bedobta a törölközőt, a 84-es főút Sárvártól Sümegig tartó szakaszán nincs még egy olyan barátságos, színvonalas, szálláslehetőséget is nyújtó vendéglátóhely, mint a Laczi család által működtetett borgátai kisvendéglő-panzió. Az üzemeltetők igyekeznek is minél vonzóbbá tenni a helyet.
Az árak is lehetnek csábítóak
2007. június 2. 11:20
Az átlagosnál kedvezőbb ételáraival vált igazán közkedveltté a szombathelyi belváros egyik patinás vendéglátóhelye, a Ferences Söröző- Étterem. Ritkaságszámba megy manapság, hogy az üzemeltető a „sok kicsi sokra megy” elvét vallja. Pontosabban menne, hiszen a mai nehéz gazdasági körülmények közepette a kicsiből sincs sok.
Gyurcsány Ferenc szerdán találkozik János Károly spanyol királlyal
2007. május 29. 14:43
Szűk körű megbeszélést tart szerda délelőtt Gyurcsány Ferenc I. János Károly spanyol királlyal, aki trónra lépése óta hivatalosan harmadszor tesz látogatást Magyarországon. Gyurcsány Ferenc és János Károly megbeszélésén szó lesz a két ország között gyors ütemben fejlődő kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokról.
"Ibrahim" vendégcsalogató terasza
2007. május 25. 13:30
A csodálatosan megújult kőszegi főtérrel együtt újult meg a belváros közkedvelt vendéglátóhelye, az Ibrahim kávézó terasza is. Ez az a hely, amely magában hordozza a kisváros jeles történelmi múltját. A törökös kávéház teraszán üldögélők nemcsak pihenhetnek, fogyaszthatnak, de beszívhatják az egészséges alpesi levegőt is.
Megszépült portál - bővülő választék
2007. május 18. 15:42
Egyre forgalmasabb a szombathelyi belváros egyik legnépszerűbb presszója, a Muskátli, amelyet egy szombathelyi fiatalember újított fel és tett valóban vonzóvá. Már most azon gondolkodik, hogyan csábíthatná a kívül-belül megújult egységbe a nyári nagyrendezvényekre érkezőket.
Bizonyára "Siker" lesz a grillétel is
2007. május 15. 17:24
Magasabb osztályba sorolt éttermeknek is dicsőségére válna a szombathelyi Tesco Hipermarketben üzemelő Siker Étterem és Kávéház nyári terasza. Csodálatos virágosítás, óriás ernyők, kényelmes ülőkék, a hagyományos kerthelyiségekre emlékeztető rácsos válaszfalak.Nyártól a tervek szerint grillételeket is lehet majd fogyasztani.
A "Május 1." vonzereje
2007. május 13. 14:16
Aki egészséges, csodálatos környezetben, szabad levegőn kívánja elfogyasztani ebédjét, vacsoráját, vagy éppen legurítana egy korsó sört, az megteheti Szombathely egyetlen békebeli, klasszikus sörkertjében, a Május 1. Söröző és Étterem is.
Vadat, halat, s mi jó falat
2007. május 5. 18:54
Ezt kínálja Vas megye egyik legismertebb, legnépszerűbb vendéglője, a büki Vadásztanya. A nemzetközi hírű gyógyfürdővel rendelkező település családias hangulatú, igazi vendégbarát vendéglátóhelyén is felkészültek az idegenforgalmi szezonra, amely egyre rövidül. Az üzemeltetőknek, Pereznyák Ferencnek és feleségének, Zsuzsának,valamint alkalmazottjaiknak azonban ez a "csúcsra járatás" időszaka.
Tavaszi programözön a Pannóniában
2007. április 27. 14:34
Megadták a módját a szombathelyi belváros legszebb beltéri teraszának szezonnyitóján. A Pannónia Étterem csaknem másfélszáz fő befogadására alkalmas, hangulatos teraszán idén műsorral is várják a vendégeket.A nyári Savaria Történelmi Karneválon természetesen nem hiányozhat majd az étlapról a "Római lakoma" sem.
Újdonságok a Judit Borosházban (Buschenschankban)
2007. április 8. 8:12
Vas megye határszéli, hamisítatlan bushcenschanki jellegű borosházában már tárt karokkal várják a vendégeket. Az üzemeltetők, Judit, és leánya Kinga a szezonnyitóra újdonságokkal is kirukkolt. Az igazi tavaszias időjárás pedig jó vonzerő.
Bé-bé: a név maradt, a színvonal nőtt
2007. március 29. 16:58
Nem a legjobb hírnévnek örvendett a hányatott sorsú Bé-Bé presszó Szombathely kámoni városrészében. Az elsősorban a Stromfeld lakótelepen élők és a környéken dolgozók által látogatott egység profi kezekbe került, kívül-belül megújult.
"Kivirágzott" a Muskátli
2007. március 23. 17:45
Sokan keseregtek, amikor úgy tűnt, végleg bezárt a szombathelyi belváros egyik legnépszerűbb presszója, a Muskátli. Több évtizedes hagyomány szűnt meg a „roló lehúzásával”. Akadt azonban egy fiatalember, aki fantáziát látott az egység újbóli megnyitásában, s ez nem is akárhogyan sikerült neki.
Híressé vált a velős-piritósuk
2007. március 3. 17:44
A 84-es főút Sárvártól Sümegig tartó szakaszán, de még az azt keresztező 8-as főúton sincs több tíz kilométeren keresztül olyan barátságos, színvonalas vendéglátóhely, mint a Laczi család által működtetett borgátai kisvendéglő-panzió. A faluba vezető út elején található egység különösen velős-piritósáról ismert.
A VAOSZ őrizni szeretné hírnevét
2007. február 18. 15:56
Konszolidálódott a helyzet a szombathelyi VAOSZ vendéglő körül, amelynek üzemeltetője mindent megtesz azért, hogy az egység régi hírnevét öregbítse, bár a gazdasági körülmények nem éppen a vendéglátásnak kedveznek.
Hétféle menüből lehet majd választani
2007. február 15. 17:12
„Kanga” Kisvendéglő felirat és egy kenguru alakzat hívja fel a portálon a figyelmet a szombathelyi Vásárcsarnok emeleti részén kialakított hangulatos, széles ételválasztékú vendéglátóhelyre, ahol rövidesen már hétféle menüből lehet választani. A szombathelyi Vásárcsarnokban már többféle étterem működött, a mostani azonban mind külső és belső designjében, mind kínálatában és árszínvonalában felülmúlja a korábbiakat.
"Napfény" költözött a Joskar Olára
2007. február 9. 16:38
Szombathely egyik legrégebbi lakótelepe a Joskar Ola. Ennek „mélyében”, a korábbi faszerkezetű bolt helyén egy külsőleg és belsőleg is vonzó, szerény árszínvonalú étterem nyílott. A "Napfény" már most vonzza az arra járókat.
Összefogtak a vendéglátósok
2007. február 1. 10:03
Az idő rohanását olykor észre sem vesszük, csak amikor egy jubileumra szóló meghívás érkezik. A Jászsági Vendéglátók Egyesülete öt évvel ezelőtt alakult, pedig úgy tűnik nemrég történt.
Amerikai mintájú jazz kávézó
2007. január 27. 11:45
Mintha egy amerikai jazz kávéházba csöppene be, aki a szombathelyi Paragvári út végén- Szent Imre herceg utca elején található Satchmo Jazz Cafe néven futó kávézóba betér. Mind a bejárati ajtó feletti tábla, mind a belső berendezés egyedi design-et tükröz vissza.
Külföldön is jegyzik a Ciao Amicot
2007. január 19. 15:03
Szombathelyen fogalomnak számít a kámoni városrészben található Ciao Amico pizzéria, étterem és éjszakai bár. A közelben lévő egyéb egységekkel együtt egész vigalmi negyedet alkot.A Ciao Amiconak külföldön is híre van, olasz "licenc" alapján, kemencében készített pizzája kuriózumnak számít.
A konyha, mint vendégmegtartó erő
2006. december 22. 13:27
Szombathely egyik legismertebb, több évtizede üzemelő vendéglátóhelye a Bartók Béla körúton található. A MEGA-Étterem több bérlőváltást is megért, a legújabb bérlők irányítása alatt azonban úgy tűnik ismét vonzó lesz a kisvendéglő, amely elsősorban konyhájáról szeretne elhíresülni.