Vízszolgáltatás
Hírek: 1 - 7
Kétezer település vízügyeiért kezdeményez Zászlóshajó Programot Lamperth Mónika
2007. június 26. 11:55
Dr. Lamperth Mónika önkormányzatokért és területfejlesztésért felelős miniszter kiemelt figyelmet fordít közel kétezer település vízügyekkel kapcsolatos problémáira. Érdekükben a miniszter - utolsó intézkedései között, több tárcavezetővel együttműködve- Zászlóshajó Program indítását kezdeményezi a Fejlesztéspolitikai Irányító Testületnél.
Jönnek a vízóra-leolvasók Komlón és a környék kistelepülésein!
2007. június 21. 23:24
Az átlagember számára vélhetően nem újdonság, hogy - mint minden szolgáltatásért - a vízért is fizetni kell. A számla alapja pedig nem más, mint a vízmérőóra által rögzített fogyasztás, melyet - legalábbis Komlón és környékén - félévente állapít meg a szolgáltató. Ennek a tényleges leolvasásnak most jött el az ideje... Erről a tényről írásban tájékoztatja több ezer ügyfelét a Komló-Víz Kft., de évről-évre többen vannak azok, akik nem teszik lehetóvé, hogy a cég szakemberei bejussanak az ingatlanba a vízóra leolvasása céljából...
Víz, víz, víz
2007. március 23. 17:38
1993-ban az ENSZ 47. közgyűlése úgy döntött, hogy minden évben legyen a víznek is világnapja. Ezzel akarta kifejezni, mennyire fontos, mennyire nélkülözhetetlen mind a természet, mind az ember, mind a nyugalom, mind a mozgás, a tevékenység számára a pótolhatatlan, a drága kincs, a víz!
Vízkorlátozásra számíthatnak a (nem fizető) komlóiak
2006. augusztus 1. 17:50
Miközben a tízezernél több komlói lakásban szinte teljes a vezetékes ivóvízzel történő ellátottság, a szolgáltatás igénybevevői közül egyre többen, egyre nagyobb összegekkel tartoznak a Komló-Víz Kft.-nek, melynek kintlévősége emiatt meghaladja az 50 millió forintot. A szolgáltató türelme elfogyott, mostantól akár vízkorlátozásra is számíthatnak a nem fizetők...
Uniós minőségű víz
2006. január 11. 21:37
A múlt év végén indult az Észak-alföldi ivóvízminőség-javító program I. üteme. A Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló beruházás keretében 2009. elejére 41 település 110 ezer polgárának csapvize válik uniós minőségűvé.
Szolnok tartalék ivóvízbázisa - Alcsi Holt-Tisza
2005. augusztus 10. 11:08
A szolnoki Holt-Tisza üdülési, halászati, horgászati, tározó, öntöző és vízisport jellegű hasznosítása a jövőben is végezhető, de tartalék ivóvízbázis jellegét kell elsődlegesen biztosítani a megyeszékhely és további hat település ellátására. A megállapítást az Alcsi Holt-Tiszáért Közalapítvány beszámolója tartalmazza, amit a városi közgyűlés számára készítettek.
Hőség tenger és pálmafák nélkül
2005. augusztus 2. 18:18
Észak-Afrika partjainál a délutáni szél enyhíti a hőséget, este nyolc óra után pedig már egy vékony hosszú ujjú pulóver is elkél az emberen. Hazánkban viszont a múlt héten napról-napra kúszott feljebb a hőmérő higanyszála, a levegő páratartalma is igen magas volt, ezért joggal érezhették sokan, hogy kibírhatatlan a hőség.