Vagyonkezelés
Hírek: 1 - 20
Baranya megyei TÖOSZ fórum
2012. február 6. 15:17
2012. február 1-jén rendezte meg a TÖOSZ Pécsen, a Megyeháza dísztermében Baranya megyei polgármesteri szakmai fórumát.
Konferencia az önkormányzati vagyonról
2011. december 16. 9:55
Veszélyben az önkormányzati tulajdon! A TÖOSZ elnöksége a helyi önkormányzatokról szóló új törvény megalkotásához és azon belül is különösen az önkormányzati vagyon védelméhez kapcsolódóan 2011. december 13-án országos konferenciát szervezett Budapesten, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.
Konferencia az új önkormányzati rendszerről
2011. december 1. 10:24
A TÖOSZ, a Magyar Posta támogatásával konferenciát szervez 2011. december 13-án, Budapesten az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.
Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya
2011. június 15. 15:32
Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Jászberényben és környékén is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban résztvevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a forgóeszközök beszerzésére és a beruházási célok megvalósítására is.
Érdemes a szalvétát olvasni is
2011. június 9. 17:35
Manapság nagy kérdés, hogyan lehet az elmúlt évszázadok értékeit megőrizni, és úgy átadni az ifjú nemzedékeknek, hogy azok is értsék, érezzék az örökségük fontosságát, jelentőségét. Mindenkinek meg kell találni e téren a saját útját.
Már termel a biogázüzem
2011. május 16. 17:42
Jászapátin már a próbaüzem zajlik a biogázüzemben, melyet a Jászapáti 2000 Zrt. valósított meg. Az állattenyésztési melléktermékek hasznosításával áramot állítanak elő az uniós támogatással felépített üzemben. A biogázüzemben három 1500 köbméteres acéltartályt és négy 5000 köbméteres végtározót építettek meg.
A fákat kivágják ugye
2011. április 21. 9:09
Múlt héten felháborodottan keresett meg bennünket Pesti Kálmán a Pelyhespart utcából. Az ÉMÁSZ a villanyvezetékekig felnyúló fákat, azok ágait vandál módra letarolta.
A Hangya Szövetkezet új korszaka
2011. február 6. 14:40
Szinte minden évben megírja olvasói levelében Szűcs Kálmán, hogy a mezőgazdasági termelőknek kellene egy szövetkezet, mert a multik kizsákmányolják őket, s alig fizetnek valamit a portékájukért. Legutóbbi levele után jött be szerkesztőségünkbe Nyitó Tibor azzal a hírrel, hogy van Magyarországon, sőt már a Jászságban is alakul újra Hangya Szövetkezet, a termelők is csatlakozhatnak.
A Jászság beleerősített
2010. december 8. 17:02
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei APEH és a Kereskedelmi és Iparkamara évente elemzi a megyei gazdasági szereplők teljesítményét. A TOP 50 kiadvány – a 2009-es év adataiból – elemzései elkészültek, és most is sok érdekességet mutatnak. A legfőbb talán az, hogy a megye legerősebb gazdasági térsége a Jászság, Szolnok a második helyre „csúszott”.
Kotorják a Zagyvát Jászberényben
2010. november 3. 17:01
A Zagyva folyó kotrása is része annak a belvárost megújító, szépítő beruházásnak, mely elkezdődött Jászberényben. A Margitsziget körül elkezdődött a munka a városlakók élénk érdeklődése mellett. Kicsik és egyaránt figyelik a gépeket. Két kotrógép szedi ki a mederből az iszapot és öt speciális jármű szállítja el azt.
A természet kiheveri?
2010. november 1. 12:38
Az idős emberek sem emlékeznek olyan évre, melyben ennyi csapadék hullott volna, olyan ár- és belvíz okozta károkat szenvedett volna az ország, mint az idén.
Nem volt szívbajos - ellopták a defibrillátort
2010. október 24. 12:21
Jászberényt több tragédia híre rázta meg az elmúlt hónapokban. A hirtelen szívhalál több fiatalt, sportolót vitt el tőlünk. Épp ezért a város önkormányzata több defibrillátort vásárolt, és szeptember 27-én ünnepélyesen átadták az iskoláknak.
Egy családi vállalkozás nagy beruházása
2010. szeptember 18. 12:55
Sok szó esik évek óta a kis- és közép vállalkozásokról, melyek a gazdaság motorját jelentik hazánkban. A foglalkoztatottak döntő hányada dolgozik kisebb cégeknél, családi vállalkozásokban. Ezért nagyon fontos, hogy versenyképesek legyenek, mert másként az uniós versenyben alul maradnak. Egy ilyen családi vállalkozás ifj. Nagy-Varga Géza jászberényi fuvarozó cége is, ahol ünnepi pillanatokat éltek át a dolgozók, a vendégek csütörtökön délután.
A szabályok közé szorult 200 millió
2010. július 16. 15:23
A város lakossága örömmel vette, amikor 2003/2004-ben elkezdődött a szennyíz-csatorna kiépítése Jászberényben. Ehhez a beruházáshoz az állam mintegy 900 milliós támogatást adott, a város önkormányzata 300 milliós önerőt vállalt, és a lakosság forintjaira is számított. Az érintett ingatlanok tulajdonosaitól 300 milliós támogatást várt az önkormányzat. Ennek előteremtését a kedvezményes lakástakarék-pénztári megoldásban indították. Azonban az elszámolás végén mintegy 200 millió hiány mutatkozik. Pedig a lakosok nagy többsége rendesen befizette a törlesztőrészletet.
Lemondott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke
2010. június 19. 16:59
 Lemondott Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.Mostantól teljes elnöki jogkörrel Ipkovich György (MSZP) társelnök, szombathelyi polgármester jár el a tanács ügyeiben - közölték az érintettek rendkívüli sajtótájékoztatón Győrött.
Városkép és válság
2010. május 2. 10:21
Nem lehetünk túl büszkék Jászberény főterére, hiszen sok lepusztult, XIX. századi épület dicstelenkedik ott. Ezek az épületek a város múltját, történetét őrzik azonban, így fáj a szívünk értük, hiszen ha eltűnnek, valami visszavonhatatlanul múlttá lesz.
Hogyan lehetünk gazdagok
2010. március 18. 14:26
Mitől lehet gazdag egy nő, kell-e tudni a pénzzel bánni? Ezeket a kérdéseket boncolgatta a múlt csütörtökön Csapó Ida önismereti tréner és pénzspecialista a Városi Könyvtár és Információs Központ rendezvényén. A nőnap jegyében tartott program a nőknek szólt, az érdeklődők főként fiatal anyukák, vállalkozók, pedagógusok voltak.
Négymilliárdos bevétel kvótaeladásból
2010. március 12. 18:15
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csaknem 2 millió tonna kiotói kvóta eladására kötött szerződést, melyből várhatóan 4 milliárd forint bevétel folyik be a tárca erre a célra elkülönített kincstári számlájára.
A jászberényi kórház nem létezhet a város támogatása nélkül
2010. március 12. 18:00
A jászberényi önkormányzat pénzügyi, tulajdonosi bizottsága elnöke Hajnal-Nagy Gábor és Berke István fideszes képviselők tartottak sajtótájékoztatót. Elkészült ugyanis a Szent Erzsébet Kórház gazdálkodásának átvilágításáról az Ilex Kft. jelentése, ezt ismertették a sajtó képviselőivel.
A nagy forgalom teszi tönkre a templomot
2010. február 17. 9:43
A templomjárók tudják, hogy 2009 karácsonyára befejeződött a jászberényi Nagyboldogasszony templom kereszthajójának rekonstrukciója. Jó látni újra régi fényében a díszítő falfestést, de a kupola seccoit is. Azonban azt tudják a hívek, az egyházközség tagjai, elöljárói, hogy a munkát folytatni szükséges.