Kormányrendeletek
Hírek: 1 - 20
Szügy községben tanácskoztak a Nógrád megyei polgármesterek
2012. március 13. 9:36
A TÖOSZ megyei önkormányzati fórumainak keretében 2012. március 6-án tartotta következő rendezvényét Szügyön.
Polgármesteri fórum Jász-Nagykun-Szolnok megyében
2012. március 5. 14:06
2012. február 2-án rendezte meg a TÖOSZ Cserkeszőlőn a Touring Hotelben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgármesteri szakmai fórumát.
Az előremenekülés stációi
2011. február 14. 18:18
Három megye és két régió szélén fekszik a ceglédi, a jászberényi és a hatvani kórház. A magyar egészségügy átalakításának különböző kísérleteit próbálták már meg, de ezek nem vezettek kellő eredményre. Így egy újabb összefogást, modellértékű társulást alakítottak, egy egészségügyi klasztert hoztak létre. Február 9-én Jászberényben írták alá ennek dokumentumát.
Képviselők Képzése Program
2010. október 14. 12:23
A TÖOSZ és norvég testvérszervezete, a KS (Norvég Helyi és Regionális Önkormányzatok Szövetsége) együttműködéséből megszületett a Képviselők Képzése elnevezésű program, amelyet a Polgármester Akadémiához hasonlóan az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok támogatnak. Az önkormányzati választásokat követően a képzésre várjuk azon önkormányzatok jelentkezését, amelyek beneveznék helyi önkormányzatuk képviselő-testületét a tréningre.
Víziközlekedés: mentőmellény kell tizenhat év alatt
2008. július 27. 19:34
Július 1-től a víziközlekedéssel kapcsolatos néhány jogszabályban változás történt. A hajózási képesítések megszerzését már a Nemzeti Közlekedés Hatóság által elismert tanfolyam elvégzéséhez kötik. A tanfolyam megtartásának feltételeit a rendelet melléklete határozza meg.
Új államtitkárok a megváltozott szerkezetben működő kormányban
2008. április 29. 9:03
A kormányfő új államtitkárokat jelöl a minisztériumok megüresedő államtitkári posztjainak betöltésére, és további egy-egy államtitkárt az igazságügyi és rendészeti, az oktatási és kulturális, valamint a szociális és munkaügyi tárca vezetésébe a jelenlegi államtitkárok mellé.
Napokon belül lejár a türelmi idő a tb-jogviszonynál! - Jöhet az APEH
2007. december 13. 16:04
 Jövő januártól a Magyarországon lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár továbbra is térítésmentesen veheti igénybe a számára szükséges, az egészségbiztosító által finanszírozott egészségügyi ellátást.
A Fidesz ismét a nyugdíjasokat riogatja
2007. augusztus 29. 12:25
A kormány célja, hogy igazságos és hosszú távon is fenntartható nyugdíjrendszert hozzon létre, miközben maradéktalanul teljesíti a 3 millió – az elmúlt évtizedekben sok áldozatot hozó – nyugdíjassal szembeni kötelezettségeit.
Az interneten elérhető a közfeladatok listája
2007. augusztus 2. 19:25
A kisebb és olcsóbb állam megvalósításában van jelentősége annak a listának, amely az állam által ellátott közfeladatokat sorolja fel, vagyis kijelöli az állami szféra határait.
Protestáns egyházak ingatlanjainak rendezéséről döntött a kormány
2007. július 23. 20:16
A Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház újabb 62 ingatlanjának sorsát rendezi az a 700 millió forint, amelynek felhasználásról szerdai ülésén döntött a kormány.
A kormány elfogadta az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepcióját
2007. június 29. 7:26
Egyszerűbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani.
EU Önerő Alap - új konstrukció az önkormányzatok támogatására
2007. május 20. 20:45
Az ÖTM 2007. április közepére kidolgozta a BM Önerő Alap helyett várhatóan május végén megnyíló EU Önerő Alap támogatást helyi önkormányzatok számára.
Vonzóbbá tennék az egyéni vállalkozást
2007. május 14. 7:54
 Tizenhét évvel ezelőtt fogadta el az országgyűlés az egyéni vállalkozásról szóló törvényt, amely a megalkotása óta eltelt időszakban alig módosult. A jelenlegi szabályok egyre kevésbé alkalmazkodnak a megváltozott gazdasági és a jogi környezethez, így szükség van azok korszerűsítésére.
Nagyobb biztonságban az utazók?
2007. február 22. 21:33
A Kormány február 14-én elfogadta az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet módosításáról szóló előterjesztést. A hatályos jogszabály módosítását a fogyasztói érdekvédelem erősítése, a hazai utazási vállalkozók működési feltételeinek javítása, illetőleg a végrehajtás megkönnyítése indokolta.
Sajtóközlemény
2006. december 4. 14:17
Egyszerűsödik a magyar műszaki termékek ellenőrzését és megfelelősségét vizsgáló szervezetek bejelentése
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2006. november 30. 12:44
A kormány, rendeletben nyilvánította gyásznappá Puskás Ferenc temetésének napját
A Fidesz, most az Alkotmánybíróságot alázta meg
2006. március 22. 2:35
Szijjártó Péter nemes egyszerűséggel az Alkotmánybíróságra (AB) hivatkozva próbálta igaznak feltűntetni hazugságát, amikor egy tavaly decemberi rendeletet kifogásol. Az ellenzéki képviselő arra hivatkozik, hogy az AB már korábban aggályosnak minősítette a rendelkezést, mert az sértheti a választások tisztaságát. Sereg András az AB szóvivője a Klubrádiónak elmondta, hogy az Alkotmánybírósághoz egyelőre nem érkezett beadvány az ellenzéki párttól. Hangsúlyozta, hogy a belügyminiszteri rendelet tavaly decemberben született, azóta ezzel kapcsolatban nem hoztak határozatot.
A megfelezett OKJ
2006. március 3. 19:41
Generális változás előtt áll a szakképzés; az állam által elismert szakképesítések száma kb. a felére csökken, az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ) a korábbi 807 helyett csak 416 szakképesítésből áll.
A baranyai patikákban is kialakult a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtésének rendje
2006. február 8. 8:26
Tavaly december elseje óta kötelesek a gyógyszertárak visszavenni a lakosságtól a háztartásokban maradt, fel nem használt, lejárt szavatosságú gyógyszereket. Azóta minden patikában kötelezően ott kell lennie egy hulladékgyűjtő tartálynak, amibe bedobható a háztartásokban összegyűlt fölösleges gyógyszer. Az egészségügyi miniszter rendelete minden közforgalmú és fiókgyógyszertárra vonatkozik.
Nem lesz új mentőállomás Baranyában
2006. január 30. 16:23
Bár az aprófalvas szerkezet miatti távolságok, és a megfelelő úthálózat hiánya mindenképpen indokolná, nem szerepel új mentőállomás létesítése a közeli tervekben megyénkre vonatkozóan. A gépkocsipark tekintetében a baranyai szolgálat is hasonló gondokkal küzd, mint az ország többi állomása: az eddiginél több mentőautó cseréjére lenne szükség, hiszen a járműállomány nálunk is erősen amortizált.