MSZP
Hírek: 1 - 20
A politika hazugságai 2007...
2007. január 28. 15:44
Hogyan is kezdődhetne egy 2007-es jegyzet, ami arról próbál gondolkodásra bírni, hogy mi is történik manapság körülöttünk? Egyértelmű, a politikával. Sőt, nemcsak, hogy ezzel kezdődik, de valójában erről is szól - és itt most elnézést kérek mindazoktól, akik magasztosabb elmélkedésre számítottak. A kétoldalasra változott hazánk két oldalának gondolatvilága az egyik legérdekesebb téma mostanság. Egyrészről, hogy az MSZP miként képes lemosni magáról a hazudtunk éjjel-nappal stigmát, másrészt pedig arról, hogy a Fidesz - de leginkább Orbán Viktor - miként igyekszik, akár az ország bukásán keresztül is fenntartani azt a fajta status quo-t, amit a választások (a 2002-es választások) óta hangoztat, miszerint a két politikai oldal megtestesíti a jó és a rossz oldalt, amiben ők a bárányok...
Répássy: Lamperth monjjon le!
2006. december 30. 20:12
Politikailag "megboldogult" Torgyán József nem akart annyiszor lemondatni kormánytagot, mint ahányszor Répássy Róbert és (ki)tanult kollégái akarják eltávolítani, vagy éppen eltávolíttatni Lamperth Mónikát az aktuális tárcája éléről. Ma már igazán nehéz eldönteni, hogy valóban szúrja-e a szemüket a miniszter asszony, vagy egyszerűen annyira bíznak a szocialista miniszterben, hogy mint állandó pontot, tanítják a Fidesz-akadémián.
Juhász Tibor ismét igaztalanul támadja Lamperth Mónikát
2006. december 21. 14:40
Juhász Tibor kaposvári alpolgármester ismét igaztalanul támadja Lamperth Mónikát, Kaposvár országgyűlési képviselőjét a regionális átszervezésekkel kapcsolatban. A politikai hangulatkeltést szolgálja csupán az az állítása is, hogy több száz somogyi munkahely elvesztését okozza a regionális átszervezés. A regionális fejlesztési ügynökség székhelyének Pécsre kerülése nem jelenti egyetlen Kaposvári munkahely megszűnését sem.
Lamperth regionális közéleti fórumok megszervezését javasolja az MSZP-nek
2006. december 13. 12:41
Regionális közéleti fórumok megszervezését javasolja Lamperth Mónika, az MSZP országos elnökségének tagja annak érdekében, hogy a szocialista pártnak legyen élőbb a kapcsolata a civil szervezetekkel. A politikus erről kedden Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.
Óvatosan a blokáddal, mert lázadásnak minősül!
2006. november 7. 23:06
A médiában az a hír jelent meg, hogy egyes tüntetők, illetve társadalmi szervezetek tagjai azt tervezik, hogy a Parlament blokád alá vételével megakadályozzák a képviselők bejutását a Házba. Aki ilyet tenne, az megvalósítja a lázadás bűntettét.
„A gerjesztett feszültség kitapintható”
2006. október 6. 15:46
Egy évvel ezelőtt azzal zártam az aradi vértanúk évfordulójára írt beszédemet, hogy „...jobb kor az, melyben nem a haza, hanem az örökmécses ég” – mondta Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a Batthyány-mauzóleumnál, a Nemzeti Panteon Fiumei úti sírkertjében.
”Be kell látni: a személyes hatalomvágy nem lehet fontosabb az ország nyugalmánál!”
2006. október 5. 9:39
Orbán Viktor hétfőn 72 órás ultimátumot adott a kormányzó pártoknak a kormányfő menesztésére, különben vezénylő tábornokként a Kossuth térre parancsolja a jobb- és a szélsőjobboldal összevont csapatait, hogy így kényszerítse lemondásra a köztársaság szabadon választott miniszterelnökét.
Őszi virágcsokor szegfűből...
2006. szeptember 25. 14:52
Évente visszatérő rendezvény az "Őszi Virágcsokor", ahol megye nyugdíjasait látják vendégül. Idén természetesen részévé vált az eseménynek, hogy Lamperth Mónika bemutatta azt az embert, aki a "Szövetség Kaposvárért" jelöltjeként helyben is igyekszik majd minél többet megvalósítani a szociáldemokraták elképzeléseiből. Ezek a tervek, legalábbis, ami a legnagyobb hangsúlyt kapta ezen a délutánon, leginkább a nyugdíjas társadalom érdekeit védik és szolgálják.
Kiáltvány a demokráciáért
2006. szeptember 21. 21:50
Miután naponta többször kapok kérdést a Magyarországon kialakult helyzettel kapcsolatban, nem tudom megkerülni hogy válaszoljak, de megmondom őszintén, nem is akarom. Mint Kaposvár országgyűlési képviselője, fontosnak tartom, hogy mindenki elmondhassa ebben a városban is a véleményét, hiszen a város és az ország vezetése ennek ismeretében tudja megfesteni azt a képet, amely az itt lakók, itt élők elképzeléseit mutatja be, és aminek mindenképpen meg kell mutatkoznia a közös jövőképünkben.
Hazugság - Gyurcsány
2006. szeptember 18. 9:13
Szeptember 17. az igazság napja. Ha az ország is úgy akarja.
Bemutatkoztak az MSZP helyi jelöltjei
2006. szeptember 17. 15:57
Szeptember 14- én a Városi ART Moziban tartotta lakossági fórumát és azt követő sajtótájéloztatóját az MSZP Tapolca és Környéke Szervezete, ahol a jelenlévők megismerhették az okóberber 1- jén induló jelölteket, valamint tájékoztatót kaphattak a párt programjából- jövőbeni céljairól és terveiről.
Török invázió Jászberényben
2006. szeptember 5. 13:22
Az elmúlt héten a török nemzeti parlament egészségügyi és családfejlesztési bizottságának elnöke Cevdet Erdöl kétszer is járt Jászberényben. Gedei József parlamenti képviselő, polgármesterjelölt vendégeként csütörtökön délután a Menedzser Klubban vendégeskedett.
Szili Kolber találkozó Kaposváron
2006. augusztus 16. 0:47
A politikai ellenfelek minden alkalmat megragadnak, hogy kihívójukat, kihívottjukat degradálják, és azok minden mozdulatát kampányfogásnak minősítsék. De ha elfogadjuk azt a tényt, hogy a kampányok a megnyert (vagy elveszített) választások másnapján kezdődnek, akkor már nem igazán foglalkozunk ezekkel a vádakkal. Ugyanakkor zavarja-e bármelyikünket, ha az úgynevezett kampányfogások jobbá teszik életünket? Vagyis lehet, hogy a kampány részeként érkezett hétfőn Kolber István, a "Szövetség Kaposvárért" polgármester-jelöltjének vendégeként Szili Katalin Kaposvárra, de ha ennek következtében, akárcsak egyetlen centiméter új autópálya épül Somogyban, vagy egyetlen percnyi új munkalehetőség születik a megyében, akkor azt mondom: ilyen kampányfogásokat váron minden politikai erőtől.
Kolber István bemutatta csapatát
2006. augusztus 10. 10:04
Az önkormányzati választások közeledtével egyre gyakrabban keresik egymás között a kapcsolatot a sajtó és a politika. Jól kiegészítik egymást, szinte már szimbiózisban élnek. Egy ilyen keresést követő összetalálkozás eredménye volt a ma délelőtti sajtótájékoztató, ahol Kolber István, a "Szövetség Kaposvárért" polgármestere bemutatta, hogy kikkel is képzeli el a város jövőbeni irányítását.
Megvan Kaposvár szociáldemokrata jelöltje – Kolber István válaszol
2006. július 11. 12:32
Sokáig kérdőjelként magasodott a kaposvári ellenzék fölé, hogy kit indítanak Szita Károly ellenében az őszi, önkormányzati választásokkor. A kérdések választ szültek, és elsöprő többséggel, és többek között, Pintér Attila, a párt 2002-es jelöltjének hathatós támogatásával Kolber Istvánt, volt tárca nélküli minisztert mutatták be, mint kihívót.
Az SZDSZ fogyókúrára fogja az alacsonyjövedelműeket
2006. június 28. 21:00
Vajon kommunikációs hiba, vagy a közvélemény szondázása áll annak hátterében, hogy Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára, tegnap olyan bejelentést tett, melyről mára kiderült: nem igaz, sőt, a politikusnak nem is volt mandátuma, ilyen tartalmú nyilatkozat tételére. Tegnap még örülhettünk annak, hogy az érdekegyeztető tanácson megfogalmazottak szerint, mégsem egységesítik a középső és a felső ÁFA kulcsot, ma már tudjuk: mégis.
A gazdasági szakértők össze-vissza beszélnek...
2006. június 13. 23:20
Magyarország állapotáról megoszlanak a vélemények. A dübörgő gazdaság áll szemben a csőddel, mint két örök ellenség a grundon. Persze ahány politikus, annyi vélemény, illetve ez azért nem igaz, hiszen a vélemények, tartalmilag a pártállástól függenek, a politikusaink, csupán a stílust adják hozzá. Bár a gazdasághoz értő, és szakértőként nyilatkozó (pártoktól független) megszólalások sem fedik teljesen egymást, eddig mégis az ő szavukra adtam leginkább. Eddig. Az utóbbi napok Fideszes megszólalásai viszont elbizonytalanítottak. A szakértők sem értenek a gazdasághoz.
Kósa szerint a Fidesz 2 milliárdot költött a kampányra
2006. május 19. 10:38
A 2006-os választások kapcsán már nem gyanúként, hanem kész tényként kezelték a szakértők, hogy a pártok nagy része, de a parlamenti képviselettel rendelkezők mindenképpen túllépték a törvényben engedélyezett kampánykeretet. A pártok eddig kategorikusan tagadták a vádakat, most viszont egy őszinte vallomást olvashattunk Kósa Lajostól, a Fidesz országgyűlési képviselőjétől, Debrecen polgármesterétől. Ezek szerint a Fidesz legalább 2 000 000 000 forintot költött a képviselőjelöltek népszerűsítésére.
TASZ kontra Lamperth
2006. május 18. 13:38
A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) ismét támadásba lendült, és nyílt levélben kéri Gyurcsány Ferenctől, hogy következő kormányába ne hívja meg Lamperth Mónikát. A szervezet véleménye szerint megengedhetetlen, hogy a rendőrség politikai szempontok alapján döntsön az emberi szabadságjogok korlátozásáról. Bár a TASZ tavaly januárban már megpróbálta elérni a miniszter-asszony eltávolítását, az akkor nem sikerült, most pedig még nem tartanak a leendő koalíciós pártok a kormány személyi kérdéseinél.
Gyurcsány a mágus
2006. május 15. 10:32
Négy héttel a választások után abszolút többségre lenne képes az MSZP a Tárki felmérése szerint. Miközben minden politikai erő, az elemzők és a média is azt találgatja, hogy miért tart ilyen sokáig a folytatás megkezdése, így a kormányzat lényegében csak „alaplángon” működik, mind a kormányfő, mind pedig az őt delegáló párt növelte népszerűségét. A mostani felmérések – egy most vasárnapi esetleges szavazás esetére – három-párti Parlament vizionálnak, olyan összetétellel, mely alapján az MSZP nem terheli a koalíciós kényszer.