Közlekedés
Hírek: 1 - 20
Jászság ittasan vezet
2011. február 14. 18:22
Halmai Ferenc rendőr alezredes, a Jászberényi rendőrkapitányság vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján a 2010-es esztendő eredményeiről adott számot. A közbiztonság, a közlekedés, a bűnmegelőzés, a bűnesetek felderítése sok munkát adott számukra tavaly is. Azonban a bizalomerősítés éveként jellemzett esztendő több területen hozott eredményt, így a derűlátásra is volt/van oka a kapitánynak.
Gyalogosan már szabad
2010. november 3. 17:15
A jászberényi nagy kőhíd körül egyre nagyobb a teherforgalom. Nap mint azt látja az arra járó, hogy óriási teherautók hozzák a betont, a salakot, a szükséges építőanyagokat, gépek karjai emelkednek a magasba. Az építkezésen 12 munkás napi 10 órás műszakban dolgozik most is. Az elzárt területre sokan kíváncsiskodnak be. Mi is ezt tettük.
Nagy átalakulás lesz a főtéren
2010. október 15. 16:24
Szerdán délután abba is betekinthettünk a DMK nagytermében, hogy egy EU-s pályázatot miként lehet elnyerni, milyen kötelező előírásoknak kell megfelelni, még akkor is, ha az első hallásra néhány dolog érthetetlennek tűnik. A lényeg azonban a fontos, az, hogy a városközpont megújul, megszépül 2011 nyarára.
A lakosság tiltakozik a körforgalom ellen
2010. június 12. 13:17
Jászberényben a lakosság tiltakozik egy, a város által megvalósuló körforgalom építése ellen.
Bicikli a busz versenytársa Jászberényben
2010. január 24. 16:16
Jászberény határában minden út mellett ott áll a figyelmeztető tábla, - itt nagy a kerékpáros forgalom. Ez azt is jelzi tulajdonképpen, hogy a helyi közösségi közlekedés nincs túl jó színvonalon, mert gyorsabb biciklivel, autóval menni. Az autóbusz közlekedés körül nagy viták dúltak a képviselő-testületben az elmúlt hónapokban. Amikor leültem beszélgetni Lányi Lászlóval, a városüzemeltetési iroda vezetőjével, egy hatalmas, több száz oldalas papírköteget tett az asztalra. Úgy két-három kilósra saccoltam a súlyát. Ez a Jászkun Volánnal megkötött közszolgáltatási szerződés teljes dokumentációja – mondta. Én meg azt kértem, valahogy a lényeget, a fontos elemeket hámozzuk ki, mert sokan nem értik a városban, miért volt szinte három évig huzavona a Jászkun Volánnal, s hogyan született meg végre egy tíz évre szóló szerződés.
Ez szép munka volt fiúk!
2010. január 15. 17:30
Az EU-s projekteknél szokás a széles körű lakossági tájékoztatás, erre is van előírás. Kedden délután a gyűjtőutak rehabilitációjával kapcsolatos beruházás záró fórumára került sor Jászberényben. A sajtó és a lakosság most döntetlent ért el, azonos számban jelentek meg.
Ki fizesse a tömegközlekedés veszteségét?
2009. október 1. 9:09
Múlt péntek óta kétséges, hogy október elsejével lesz-e helyi tömegközlekedés Jászberényben, el lehet-e menni munkába az Electroluxhoz, vagy a kórházba, a vasúthoz, hazajuthatunk-e munka után busszal. A képviselő-testület soron kívüli ülésén ugyanis nem támogatta azt a javaslatot/kérést, hogy a helyi tömegközlekedés biztosítása érdekében a Jászkun Volán idei év III. és IV. negyedévében keletkező veszteségeit megtérítsék.
Kerékpáros kalandok
2009. augusztus 13. 16:18
köszönővégeinél hatalmas táblák tudatják a tudatlanokkal, hogy itt hatalmas a kerékpárforgalom. Ez bizony megnehezíti az autósok dolgát, s nagyon vigyázni is kell a drótszamarasokra, mert a legváratlanabb helyzetben „ugranak” a kocsik elé.
Útkorszerűsítés EU-s pénzből
2008. december 13. 17:54
Jászberényben bővítették, felújították a régi hűtőgépgyári utat, kerékpárutat is építettek mellé, s új buszmegállót is az Electrolux forgalma számára. Mindehhez csak 30 milliós önerő kellett, mert több páyáyzaton is nyert a város.
Parkoló, kerékpárút, útfelújítás állami pénzből
2008. március 29. 20:40
Bizony többen is aggódtak Jászberényben tavaly ősszel, mert a hűtőgépgyári útfelújításra kiírt első közbeszerzési eljárás nem volt eredményes. A megismétlés sok időt vett igénybe, a szerződés megkötése pedig közel járt ahhoz időponthoz, mely után az állami támogatást vissza kellett volna mondani.
Esélyegyenlőség a vonaton
2007. június 25. 17:06
 "Esélyegyenlőség a vonaton" - elnevezéssel dolgozott ki programot az idei nyári szezonra a MÁV Zrt. A projekt keretében a nagyobb forgalmú állomásokon mozgáskorlátozottak által is használható mosdókat alakítottak ki.
Szolnoki északi elkerülő – gyorsforgalmi útként építenék
2007. június 24. 21:59
Összesen 14, csak a kormány által támogatott ponton módosították a törvénytervezetet, amely jövő hétre várható elfogadásával átírja a gyorsforgalmi úthálózatról szóló, még 2003-ban, Csillag István minisztersége idején elfogadott törvényt. A mostani módosítás átírja majd a gyorsforgalmi utak körét is. A Szolnokot északról elkerülő M4-es is ide tartozhat majd.
Megérkezett Sármellékre az első Germanwings-járat - mostantól hetente kétszer utazhatunk a Fly-Balatonról Németországba
2007. június 19. 9:36
Az előzetes bejelentéseknek megfelelően tegnap megérkezett a sármelléki Fly Balaton repülőtérre a német Germanwings Légitársaság elsőmenetrendszerű járata, s mostantól hetente kétszer közlekedik gép Sármellék és Köln, illetve jűliustól a Fly Balaton reptér és Berlin között.
Torlódásokra kell számítani a Harley-Davidson Fesztivál környékén!
2007. június 14. 14:22
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása
Szezonnyitó fesztivál a Balaton partján - 8. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál Alsóörsön
2007. június 12. 8:52
A Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál 2007. június 14-17 között, immár nyolcadik alkalommal várja Alsóörsön hazánk és a világ motorosait és a motorozás szerelmeseit
A 34-es busz ideiglenes útvonala
2007. június 7. 10:59
 A Rózsavölgy utcai útépítés abba a szakaszba érkezett, amikor ideiglenesen ismét változik a 34-es busz útvonala.
"Zsömbiék" már felkészültek
2007. június 2. 10:32
Ahogy a tél, úgy a nyár is az átlagosnál több munkát ad az autómentősöknek. A szombathelyi Zsömbölygei Péter is felkészült erre csapatával, ha szükséges három-négy kocsival is dolgoznak.Mint mondta, már most volt olyan hétvége, hogy teljes kapacitással mentettek.
KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI PROGRAM A BUDAPEST AIRPORT HOLDING Zrt. REPÜLŐ- ÉS GYERMEKNAPJÁN
2007. május 25. 14:41
A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság felhívása
Korszerű utak, biztonságos közlekedés a Közép-dunántúli régióban
2007. május 7. 13:39
Meghirdették a Közép-Dunántúli Operatív Program első pályázatait, több mint 2 milliárd forint fejlesztési forrás nyílt meg a települések előtt– jelentette be a ma Székesfehérváron megtartott sajtótájékoztatón Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és dr. Nyikos Györgyi a Váti Kht. vezérigazgató-helyettese.
Komlón és környékén tavaly nőtt a balesetek száma
2007. május 4. 22:22
Komlón és vonzáskörzetében tavaly lényegesen több volt a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, mint 2005-ben - derült ki a Városi Balesetmegelőzési Bizottság minapi ülésén. A legnagyobb - 125 %-os - növekedés a halálos baleseteknél következett be, de több volt a súlyos és a könnyű sérüléssel végzódó karambol is, mint a megelőző esztendőben. Több tényező együttes hatására azonban az idei első négy hónap adatai már nem ennyire riasztóak - derült ki a bizottsági ülésen...