SZDSZ
Hírek: 1 - 20
Nemzetmentők, kisebbségi komplexusok és identitászavar
2006. június 30. 13:52
Mióta Magyarországon kikiáltották (újra) a Köztársaságot, mindössze két párt tudott országgyűlési választásokat nyerni. 1990-ben a Magyar Demokrata Fórum, majd azóta minden alkalommal a Magyar Szocialista Párt. Bár kormányzó pártként többen is feltűntek, hogy ezzel is színesítsék a palettát, úgy tűnik, hogy a győzelem hiánya mindig a túlzások irányába kergeti őket, függetlenül attól, hogy kormányon belül, vagy azon kívül nyilatkoznak.
Az SZDSZ fogyókúrára fogja az alacsonyjövedelműeket
2006. június 28. 21:00
Vajon kommunikációs hiba, vagy a közvélemény szondázása áll annak hátterében, hogy Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára, tegnap olyan bejelentést tett, melyről mára kiderült: nem igaz, sőt, a politikusnak nem is volt mandátuma, ilyen tartalmú nyilatkozat tételére. Tegnap még örülhettünk annak, hogy az érdekegyeztető tanácson megfogalmazottak szerint, mégsem egységesítik a középső és a felső ÁFA kulcsot, ma már tudjuk: mégis.
SZDSZ-es bolhapiac
2006. május 11. 11:10
Az SZDSZ szerint privatizálni lehet az állami vagyon azon részét, amely nem elengedhetetlen az állami alapfeladatok ellátásához. Kuncze Gábor a MÁV árufuvarozási részlegét, a Volán társaságokat és a Szerencsejáték Rt-t említette példaként, és mint mondta nem megállítani vagy lezárni kell a privatizációt, hanem végigvinni, amihez viszont folytatni kell a folyamatokat, mert azoknak még korántsem vagyunk a végén.
Kecskeméten következhet a "harmadik" forduló
2006. május 2. 14:54
Miközben sorra véreznek el mindkét oldal beadványai a választási bizottságok előtt, egyre inkább úgy tűnik, hogy a kecskeméti ügy megéli az újraszavazás lehetőségét. Mint ismeretes, ebben a körzetben bár a Fideszes jelölt győzött, a plénum döntése szerint befolyással lehetett az emberekre az a szórólap, ami a kormánypártok jelöltjének visszalépéséről tájékoztatta a választókat és az a magatartás, amit a Fidesz számára beadványukban felróttak.
Kuncze az utolsó Mohikán
2006. április 24. 13:47
Az 1990-es első szabad választások óta hihetetlenül sok képviselő megfordult már az ország házában; volt, aki pártja gyenge szereplése, volt, aki saját pozíciójának elvesztése, volt, aki önálló döntése, és sajnos volt, aki elhalálozás miatt eset ki a Parlamentből, és viszonylag kevesen vannak, akik 2006 nyarán megkezdheti ötödik mandátumuk kitöltését. A fentiekből kiderül, hogy elég nagy a fluktuáció a honanyáink és honatyáink között, viszont kitartó kutatómunkával megtalálhatjuk azt az egy személyt, aki nemcsak, hogy mindegyik ciklusban képviselőséget nyert, de mindannyiszor egyéniben sikerült biztosítania magának a jogot a parlamenti munkára. Ezt az embert úgy hívják: Kuncze Gábor.
Orbán végleg elszabadult
2006. április 14. 0:43
A választások első fordulós eredményei után nem sokan jósoltak kormányváltást, de úgy tűnt, a mostanihoz hasonló arányok lesznek a Parlamentben. A jelenlegi helyzet azonban egy nagyon súlyos Fidesz vereséget is produkálhat, mivel Orbán Viktor két forduló közötti kampányában már nem csak az indulatok szabadultak el, hanem maga a pártvezér is. A bukás egyre inkább elkerülhetetlennek látszik, de vajon ki veszít többet, az elnök, vagy a párt?
MSZP győzelem, négypárti Parlament
2006. április 10. 10:54
Az országgyűlési választások első fordulója után úgy tűnik, hogy újabb négy évre kormányzati pozícióba juthat az MSZP-SZDSZ koalíció. A Helyi Lapok az elsők között jósolta meg még tavaly a kormányoldal győzelmét és tette le a voksát a többpárti demokrácia mellett, és úgy tűnik, számításaink ismét megalapozottak voltak. 2006. április 23-án az is eldől, hogy milyen arányú lesz a győztesek sikere, és hogy személy szerint kik képviselik a hazai választópolgárokat a következő négy esztendőben.
A kormánykoalíció győzelme várható
2006. április 7. 22:48
Az elmúlt hetek eseményei azt sejtetik, hogy az újkori demokráciánkban első alkalommal lesz lehetősége az éppen regnáló kormánynak újabb 4 esztendőre kapjon mandátumot. Bár Orbán Viktor nyíltan vállalta, hogy kampánycsend sértést követ el: Megkeresem, felhívom minden barátomat és elmegyek a falumba is - mondta a Fidesz elnöke, mégsem lesz ereje a magát jobboldalinak mondó pártnak, hogy átvegye az ország irányítását.
A mezőgazdaság és a vidék együtt lehet sikeres
2006. április 5. 8:10
Bálint György és Kis Zoltán SZDSZ-es politikusok kedden együtt látogattak Pusztamonostorra, Jászberénybe és Portelekre. Volt alkalom arra, hogy a sajtó képviselőjével is találkozzanak.
Lamperth Mónika mellett a Panellakók Érdekvédelmi Közössége
2006. április 2. 21:54
Kaposváron mintegy harmincezer ember él panelben. Ezek a gyorsépítésű, de sokszor rosszminőségű lakások mára megértek a teljes felújításra, melyre a magyar kormányok is ráébredtek, így az elmúlt években megindulhatott az iparosított technológiával épült ingatlanok rehabilitálása. A kaposvári Panellakók Érdekvédelmi Közössége (PÉK) értékelve a városi MSZP frakció állhatatos támogatását, és Lamperth Mónika, Kaposvár országgyűlési képviselőjének hozzáállását, a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége közös jelöltjét, Lamperth Mónika belügyminisztert támogatja a 2006-os országgyűlési választásokon.
Liberálisok Szolnokon III. - A polihisztor műsorvezető
2006. március 30. 9:46
Az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje, Pálmai László meghívására a Tisza Mozi Art Caféban a szolnoki Liberális Klub vendége volt Vágó István az ismert kvízmester, elkísérte jóbarátja, Kiss Zoltán felsőjászsági liberális képviselő.
Vidékfejlesztés, ahogy egy akadémikus látja
2006. március 22. 9:17
Érdekes és tanulságos fórum részei lehettek Jászberényben az érdeklődők. Dr.
Kaposváron járt Kuncze Gábor
2006. március 20. 14:12
Egy kellemes kávézáson vehettek részt a sajtó képviselői és azok a fiatalok, akik kora délelőtt ellátogattak Kaposvár egyik belvárosi kávézójába. Az egykori és jelenlegi belügyminiszter arról beszélt a megjelenteknek, hogy miért is fontos a 2006-os választás a hazai demokrácia szempontjából.
Újra indul egy régi ismerős
2006. február 28. 5:50
Kézenfekvő, hogy a múlttal indítsunk, hiszen Baky György, a Szabad Demokraták Szövetsége országgyűlési képviselőjelöltje 1994-98. között volt már a térség képviselője az ország házában. Azt mondja azonban, most már ne a múltról beszélgessünk, inkább a jövőről.
Kuncze Gábor ajánlása
2006. február 26. 12:13
Ajkán járt és a városi televíziónak interjút is adott Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Nyilatkozott lapunknak is, kiemelve, hogy Enesey Ritát jó szívvel ajánlja az ajkaiak figyelmébe, mint pártja országgyűlési képviselőjelöltjét.
A jelenlegi kormánykoalíciónak van esélye a győzelemre
2006. február 23. 22:02
A Kereszténydemokratapárt VOKS 2006 Közvéleménykutató és PR Műhelye közzétette legfrissebb közvéleménykutatási adatait. Az eredmény röviden: a jelenlegi kormánykoalíciónak van a legnagyobb esélye a győzelemre.
Liberálisok Szolnokon II. - A szakpolitikus professzor
2006. február 23. 9:44
Csepeli György, az Informatikai minisztérium államtitkára, a Miskolci Egyetem szociológus professzora látogatott el a szolnoki Hozam klubba, hogy a város vállakozóinak "A kommunikáció metamorfózisa" címmel az internetről tartson előadást.
Liberálisok Szolnokon I. - Az antipolihisztor showman
2006. február 23. 7:51
Az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltjének, Erdei Péternek meghívására Szolnokra látogatott Hajós András tévészemélyiség. A vendég a Student hotelben Fábryt lepipáló tempójú sódert vágott le a nagyszámú főiskolás és nem főiskolás szolnoki néző előtt .
Budapesten parlamenti párt az SZDSZ
2006. február 19. 21:09
"Az idei választásokon a liberális szavazók döntik el, hogy ki kormányozza 2006. áprilisa és 2010. áprilisa között az országot" - hallhattuk Demszky Gábor főpolgármestertől az SZDSZ budapesti jelöltjeinek tanácskozásán. Horn Gábor kampányfőnök ugyanezen a rendezvényen egy háromezres mintán végzett fővárosi közvélemény-kutatás eredményét ismertette, amely szerint a kormányoldal 58, míg a Fidesz 35 százalékon áll. A felmérés három párti Parlamentet jósolt.
Miért jó kettős jelöltnek lenni?
2006. február 12. 23:41
Lamperth Mónika azon kevesek közé tartozik, akik a Magyar Szocialista Párt jelöltjeként a Szabad Demokraták Szövetségének pártlógóját is a nevük mellett jegyzik majd a 2006-os országgyűlési választásokon. A 176 egyéni körzetből 10-ben indít a kormánykoalíció közös jelöltet, ebből 6 helyen a szocialisták képviselőjelöltjét az SZDSZ úgy támogatja, hogy az adott körzetben nem indít ellenjelöltet és a helyi választási bizottságnál, mint közös jelöltet jelentik be ezeket az indulókat.