Debreceni Egyetem
Hírek: 1 - 15
Együttműködési Megállapodás az OTP Travel Kft.-vel a hivatalos utazásokról
2002. június 12. 14:36
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött: egyrészről a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (4012 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Habsburg Ottó előadása az aulában
2002. március 2. 12:54
Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió elnöke a Debreceni Egyetemre látogatott, kíséretében fiával, Habsburg Györggyel, hazánk Európai Uniós nagykövetével. A kilencvenedik életévébe lépett politikus hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásáról tartott előadást az aulában.
Népszerű a diákhitel
2002. március 2. 12:51
Az országban eddig több mint 70 000 egyetemi és főiskolai hallgató vette igénybe a diákhitelt. Számuk egyre növekszik, ami részben annak is köszönhető, hogy az újabb rendelkezések szerint akár egy összegben is fel lehet venne a féléves összeget.
NYERTES PÁLYÁZATOK
2001. október 30. 17:14
Dr. Nagy László, BIOKÉMIAI ÉS MOLEKULÁRIS BIOLÓGIAI INTÉZET Pályázat megnevezése: EU 5.
Új karok akkreditációja indult el
2001. október 30. 17:08
Sajtótájékoztató az Egyetemi Tanács ülése után  
Debreceni díszdoktorok
2001. június 2. 18:05
Ünnepi doktoravató tanácsülést tartott június 2-án, szombaton a Debreceni Egyetem tanácsa, ahol díszdoktorokat is avattak.
Búzatermesztési tanácskozás Debrecenben
2001. május 31. 23:22
A Gabona Terméktanács elnöke szerint idén várhatóan 4,5 millió tonna búza terem az országban. Lakatos Zoltán május 31-én, csütörtökön Debrecenben az egyetem agrártudományi centrumában rendezett regionális búzatermesztési tanácskozáson elmondta: a szárazság miatt rekordtermés ugyan nem várható, de ha két héten belül lesz eső, akkor nem lesz gond az idei búzaterméssel.
Debreceni Egyetem – személyi ügyek
2001. május 25. 22:47
Az elkövetkező három évben a Debreceni Egyetem (DE) Agrártudományi Egyetem elnöke továbbra is Nagy János egyetemi tanár lesz. Az Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnökévé Fésüs László akadémikus, egyetemi tanárt választották, aki még augusztus elsejéig tölti be a DE rektori tisztét.
Debreceni Nephrológiai Napok
2001. május 23. 20:29
Debreceni Nephrológiai Napok A vesebetegségek megelőzésével és gyógyításával kapcsolatos kérdéseket, az elméleti és a klinikai nephrológia új eredményeit, a nephrológiában használatos új genetikai módszereket, valamint a vesebetegek műtéti előkészítésének és utókezelésének gyakorlati szempontjait tekintik át a szakemberek a május 23-án, szerdán megkezdődött a Debreceni Nephrológiai Napokon.   A továbbképzés jellegű tanácskozás évről évre a családorvosok, valamint a belgyógyászati, a gyermekgyógyászati és a nephrológiai szakterületen dolgozó orvosok naprakész felkészítését tűzi ki célul – mondta el sajtótájékoztatóján Kakuk György egyetemi tanár, a rendezvényt immár hetedik éve szervező debreceni I.
Debreceni Egyetem – kutatási támogatások
2001. május 23. 20:22
A Széchenyi-terv Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok pályázatán több mint 456 millió forintos kutatási támogatást nyert a Debreceni Egyetem.
Egyetem és kutatóintézet együttműködése
2001. május 15. 22:53
Együttműködési megállapodást kötött egymással a Debreceni Egyetem (DE) Agrártudományi Centruma és a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja; a dokumentumot május 15-én, kedden Debrecenben írta alá Nagy János egyetemi tanár, centrumelnök és a pécsi központú regionális kutatási központ főigazgatója, Horváth Gyula.
Anyaszálló a gyermekklinikán
2001. május 14. 22:26
Anyaszállót alakítottak ki a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája egyik pavilonjának tetőterében, ahol egyszerre tizenegy édesanya könnyítheti meg jelenlétével leukémiás gyereke gyógyulást.
Multifunkcionális könyvtár - tanácskozás
2001. április 11. 17:31
Az egyetemi könyvtári főigazgatók kollégiumának megítélése szerint a hazai felsőoktatás-fejlesztési program csak akkor lehet hatékony, ha az korszerű könyvtári infrastruktúra kialakításával is együtt jár - hangzott el április 11-én, szerdán Debrecenben, "A multifunkcionális könyvtár" címmel rendezett három napos konferencia megnyitóján.
Az EU főbiztosa Debrecenben
2001. április 4. 18:56
Debrecenbe látogatott április 4-én az Európai Unió Bizottságának bővítésért felelős főbiztosa. Günter Verheugen a Debreceni Egyetemen rendezett találkozón kifejtette: Magyarország fontos, különleges szerepet játszik majd az Európai Unióban, hiszen az ország keleti határai lesznek egyben az unió külső határai. Megnyugtatott azonban mindenkit, hogy a bővítés nyomán "nem alakul ki új vasfüggöny, nem akarunk új falakat építeni Európában".
Klinikai fejlesztések Debrecenben
2001. március 27. 15:57
Három klinikát érintő, 1,2 milliárdos klinikafejlesztési beruházás készült el Debrecenben. A korszerű sebészeteket március 26-án adta át Géher Pál, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára.