Miniszterelnök
Hírek: 1 - 20
Új korszak küszöbén állunk
2010. március 18. 14:21
Debreceni József közíró volt a jászberényi könyvtár vendége, ahol három nagy formátumú politikusról és Magyarország jövőjéről folyt a beszélgetés
Választási jó példa Budafok- Nagytétényből
2010. február 6. 9:49
Soha nem volt könnyű választási terep a politikusok számára az erős hagyományokkal építkező Budafok-Nagytétény.Lendvai Ildikó (MSZP), Németh Zoltán (FIDESZ) és a kisebb pártok jelöltjei és képviselői a polgármester kezdeményezésére egy kultúrált választási kampányra tettek le megoldást.
Szeged az MSZP életbentartó bástyája?
2009. június 22. 16:43
"Nem zörög a haraszt" - tartja a népi mondás, a politikai szél meg ugyancsak fúj.Gyurcsány Ferenc továbblépésének egyik kiharcolója Botka László Szeged jelenlegi polgármestere volt-adták közre akkoriban az MSZP közeli források.
A TÖOSZ elnökségének közleménye
2008. október 14. 20:31
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége kibővített elnökségi ülést tartott 2008. október 14-én, melyen a következő állásfoglalást alakította ki.
A miniszterelnök közleménye az Idősek Világnapja alkalmából
2008. október 2. 10:03
Egy közösség felelősségtudatát semmi sem jellemzi jobban, mint az, ahogyan idősebb tagjaival bánik. Az idősek támogatása erkölcsi kötelességünk, hiszen ők azok, akik már egy élet munkájával bizonyították elkötelezettségüket és odaadásukat az ország sorsának jobbítása iránt. A ma eredményei az idősebb generációk tegnapi munkájára épülnek.
Az olimpia alatt üti ki a kormány a sportegészségügyet?
2008. augusztus 16. 8:44
Gyurcsány Ferenc színrelépése óta a sport zuhanórepülésben van. Drasztikusan csökkentek a támogatások, megszüntették a sportminisztériumot, s most a nagyhírű és jól működő Sportkórház további léte is kérdésessé vált - jelentette ki Bánki Erik hétfői sajtótájékoztatóján.
A miniszterelnök az ország tetején
2008. június 16. 8:58
Magyarország miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc sikeresen teljesítette a 11. Gatorade Kékes Csúcsfutás 11,6 kilométer hosszú távját június 14-én, szombaton.
Új államtitkárok a megváltozott szerkezetben működő kormányban
2008. április 29. 9:03
A kormányfő új államtitkárokat jelöl a minisztériumok megüresedő államtitkári posztjainak betöltésére, és további egy-egy államtitkárt az igazságügyi és rendészeti, az oktatási és kulturális, valamint a szociális és munkaügyi tárca vezetésébe a jelenlegi államtitkárok mellé.
Reagálás Szijjártó Péter sajtótájékoztatójára
2008. április 17. 14:25
A Gyurcsány-kormány a lehető legtakarékosabban bánik az adófizetők pénzével, ezért mindig a lehető legolcsóbb megoldást választja hivatalos külföldi útjaihoz. Ezt bizonyítják a számok is.
Újabb félmilliárd Gyurcsány luxuskiadásaira
2008. április 17. 14:20
Elfogadhatatlan, arcátlan és felháborító, hogy az ország jelenlegi állapotában 450 millió forinttal emelték meg a miniszterelnök protokollkeretét - szögezte le Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök húsvéti üzenete
2008. március 21. 15:00
A húsvét hagyományosan a kereszténység legnagyobb ünnepe. Így a zsidó-keresztény gyökerű európai kultúrán felnőtt emberek számára kivétel nélkül jeles időszaka ez az évnek, függetlenül attól, hogy hivőként vagy nem hívőként ünneplik-e meg.
Az Európai Központi Bank teljes mellszélességgel a magyar reformok mellett
2007. november 25. 9:45
Az áldozatnak volt értelme, a kormány a helyes úton viszi előre az országot. Ezt igazolja az Európai Központi Bank elnökének elismerő nyilatkozata, ami rövid időn belül a hetedik egyértelmű visszajelzés.
Szabó Magda emlékére
2007. november 20. 11:41
Szabó Magda halálával olyan köztiszteletnek és közszeretetnek örvendő polgára ment el Magyarországnak, aki talán a legtöbbet tudta rólunk: tudta hogy az egyéni történeteinkből hogyan áll össze a közös történelmünk, különbözőségeinkből hogyan lesz azonosság és közösség.
Vona Gábor nyílt levele Orbán Viktorhoz
2007. november 18. 18:11
Nem tudom, hogy a Jobbik elnökeként része vagyok-e az új többségnek, de mindig is egységes és erős jobboldalra törekedtem és törekszem.
Alibizik a Fidesz – a kormányszóvivő reakciója a pártfinanszírozás szabályairól
2007. november 12. 16:37
Mondvacsinált kifogásokat keres a Fidesz, csak hogy ne kelljen megszavaznia Gyurcsány Ferenc köztisztasági csomagját. A fideszes képviselők érvelése hemzseg a csúsztatásoktól, féligazságoktól.
Miniszterelnöki közlemény
2007. október 29. 12:41
Megdöbbenéssel értesültem az Ausztriában történt tragikus buszbalesetről, ami az egész országot megrázta.
Ügyészségi vallomások nyilvánossága: a legfontosabb az igazság kiderítése
2007. október 2. 17:58
Az igazság kiderítése fontosabb a pártok érdekeinél. Gyurcsány Ferenc ezt az alapelvet tartotta szem előtt akkor is, amikor döntést hozott az ügyészségen tett tanúvallomásának nyilvánosságra hozásáról.
Gyurcsány Ferenc beszéde rendkívüli sajtótájékoztatóján
2007. október 1. 18:39
Nyolc éve politizálok, négy éve vagyok a Kormány tagja, három éve annak vezetője. Sikerben és kudarcban egyaránt volt részem, eredmények mellett voltak hibáim és tévedéseim is. És mi a legfontosabb tanulság?
Magyarországi cégeknek is lehetőséget jelent a kínai egészségügyi rendszer átalakítása
2007. szeptember 4. 21:51
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kínai látogatása során tájékozódott a kínai egészségügyi rendszer átalakításáról, amely óriási lehetőséget jelent magyarországi cégek – köztük orvosi műszergyártók – számára is.
A Magyar Köztársaság kormányának állásfoglalása
2007. augusztus 29. 17:33
A Magyar Köztársaság álláspontja a Magyar Gárdával kapcsolatban világos. Az önmagát kulturális és hagyományőrző egyesületként legitimáló szervezet megalapítása erkölcsileg és politikailag elfogadhatatlan.