Kormányzati hírek
Hírek: 1 - 20
Szügy községben tanácskoztak a Nógrád megyei polgármesterek
2012. március 13. 9:36
A TÖOSZ megyei önkormányzati fórumainak keretében 2012. március 6-án tartotta következő rendezvényét Szügyön.
TÖOSZ fórum Ajakon
2012. március 5. 14:26
2012. február 3-án rendezte meg a TÖOSZ Ajakon, az Ajaki Általános Művelődési Központ dísztermében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgármesteri szakmai fórumát.
Önkormányzati fórum Szentbalázson
2012. február 23. 10:35
Somogy megyében február 21-én rendezte meg szakmai fórumát a TÖOSZ.
ZALA MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI FÓRUM
2012. január 19. 13:58
A TÖOSZ 2012. január 26-án Zalaszentgróton tartja idei első polgármesteri fórumát.
Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Diákönkormányzata, Sárospatak
2011. október 10. 11:56
Az igazi nemzeti közösségvállalás Az ÁVG már az előző tanévben anyagi okok miatt nem tudta megrendezni a Nemzeti Közösségvállalási napot.  Ez éven nem csak a megrendezése, hanem az üzenet eljuttatása is sikerült.
Indul a TÖOSZ regionális vitasorozata!
2011. június 6. 16:00
A TÖOSZ június 7-től az új önkormányzati törvény koncepcióját egyeztető regionális önkormányzati fórumokat tart. A fórumokra a tag-önkormányzatok polgármestereit és jegyzőit várjuk!
Díjátadás a honvédelemben - Simicskó István
2011. március 13. 10:15
 Március 15-e a nemzeti összefogás ünnepe, hiszen az ország képes volt félretenni belső ellentéteit és egységesen felsorakozott, képviselte a haza védelmét és függetlenségét- fogalmazott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tárca központi ünnepségén.
Balog Ádám helyettes államtitkár
2011. február 10. 18:06
A jászberényiek számára mindig fontos és büszkeségre okot adó dolog volt, ha egy közülük való magas tisztségbe került. A „mi fiunk”-ra odafigyeltek, számon tartották pályája alakulását. A történelem során volt, amikor a Parlament elnöke volt éppen a nagy tiszteletnek örvendő személy, de kormányzati pozícióban is volt már többször jászberényi illetőségű férfiú. Az elmúlt szombaton este a Lehel Vezér Gimnázium alapítványi báljának díszvendége Balog Ádám is a „mi fiunk”.
Az Európai Bírósághoz fordult a külügy a megakadályozott Sólyom-látogatás miatt
2010. július 6. 21:51
 Megindította az eljárást Szlovákia ellen az Európai Bíróság előtt a Külügyminisztérium kedden, amiért a szomszédos ország a személyek szabad mozgásáról szóló irányelvre hivatkozással 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László köztársasági elnök belépését a területére - közölte a tárca szóvivői irodája.
Orbán Viktor Donald Tuskkal tárgyalt Varsóban - Visegrádi Négyek gondolata
2010. június 1. 18:31
 Az új magyar kormány számára és szándékai szerint a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális konfliktusok sem - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös sajtóértekezleten.A magyar miniszterelnök első külföldi hivatalos látogatásán négyszemközti tárgyalást folytatott lengyel kollégájával, majd a két küldöttség plenáris tárgyalásra ült össze.
Harc az illegális hulladéklerakók ellen
2010. május 2. 10:27
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 100 millió forinttal segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását az idén. Ez 17 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladék felszámolását eredményezi.
Négymilliárdos bevétel kvótaeladásból
2010. március 12. 18:15
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csaknem 2 millió tonna kiotói kvóta eladására kötött szerződést, melyből várhatóan 4 milliárd forint bevétel folyik be a tárca erre a célra elkülönített kincstári számlájára.
Csatornázás 30 milliárdból
2010. március 6. 17:27
A Tápió menti régió szennyvízelvezetése és tisztítása elnevezésű uniós nagyprojekt támogatási szerződésének aláírására került sor a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás ülésén Nagykátán. Hazánk egyik legnagyobb szennyvízberuházása 20 település korszerű szennyvízelvezetését és tisztítását oldja meg, tisztább és egészségesebb környezetet teremtve több mint 80 ezer lakos számára. A 29,2 milliárd forintos beruházáshoz 24,2 milliárd forint támogatást nyújt a Környezet és Energia Operatív Program.
Vidéki foglalkoztatás érdekében cselekvési terv készült
2009. november 30. 13:43
2009. november 18-án a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vidéki Foglalkoztatás bővítését koordináló Programiroda nyilvános ülésén mutatkozott be, ahol a résztvevőknek bemutatták a Programiroda Cselekvési Tervét.
Elodázott MSZP Fővárosi frakció
2009. november 10. 13:14
 Várhatóan csak jövőre dönt az MSZP budapesti szervezete arról, hogy kik szerepeljenek a jövő évi önkormányzati választás fővárosi közgyűlési listáján - tudta meg az MTI. Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök megerősítette: több helyi szervezet is felvetette a héten, hogy halasszák el a december 11-re tervezett budapesti küldöttértekezletet, amely dönt majd a fővárosi közgyűlési listáról.
Politika és igazságszolgáltatás zavarai a Budaházy perben
2009. november 4. 17:25
 A hallgatóság Budaházy György vádlottat éltette és a bírót szidalmazta a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlottak védői a tárgyalásvezetésre, a védői és vádlotti jogok csorbítására hivatkozva elfogultsági kifogással éltek a bíró ellen.
Kormányváltás - mire képes az új seprű?
2009. április 14. 11:31
Egyre inkább körvonalazódik Magyarország legújabb kormánya. Persze, hogy mitől új, azt sokan nem tudjuk, de hát az idők szele, meg ilyesmi… Szóval úgy tűnik, hogy politikusaink azt érzékelik, hogy az újabb megszorításokhoz újabb emberekre van szükség.
Civil Összefogás Demonstráció a Kossuth téren
2009. április 13. 21:55
Meggyőződésünk, hogy hazánk morális, gazdasági, társadalmi, bizalmi-és hitelességi válságából egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó országgyűlés által elfogadott kormány és annak hiteles programja nyújthat reményteljes kiutat.
Gyenesei István a kormányoldal hallgatását megtörve magyarországi látogatásra hívta Székelyföld képviselőit
2009. március 15. 22:56
A 2004. decemberi választások óta első alkalommal hívtak határon túli magyarlakta területre kormányoldali politikust nemzeti ünnepünkön beszédet mondani: Gyenesei István önkormányzati minisztert érte ez a megtiszteltetés 2009. március 15-én.
Az önkormányzati miniszter – személyre szóló meghívásra –
2009. március 13. 9:42
Gyenesei István önkormányzati miniszter a romániai magyarság egyik meghatározó városából, Székelyudvarhelyről kapott meghívást az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségekre.