Gazdasági hírek
Hírek: 1 - 20
Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya
2011. június 15. 15:32
Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Jászberényben és környékén is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban résztvevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a forgóeszközök beszerzésére és a beruházási célok megvalósítására is.
Már termel a biogázüzem
2011. május 16. 17:42
Jászapátin már a próbaüzem zajlik a biogázüzemben, melyet a Jászapáti 2000 Zrt. valósított meg. Az állattenyésztési melléktermékek hasznosításával áramot állítanak elő az uniós támogatással felépített üzemben. A biogázüzemben három 1500 köbméteres acéltartályt és négy 5000 köbméteres végtározót építettek meg.
A TÖOSZ elnöke a Köztisztasági Egyesülés konferenciáján
2011. május 6. 10:04
Schmidt Jenő a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a Köztisztasági Egyesülés szombathelyi konferenciáján előadásában ismertette azokat az önkormányzati elvárásokat, amelyek teljesítése szükséges a kötelező hulladékgazdálkodási feladatok megfelelő ellátásához.
Tanulni egy életen át kell
2011. február 10. 18:27
A szakmai képzés felnőtt korban is fontos. Egy-egy cég versenyképességét is javítja a jól képzett munkaerő.
Új szakmákat kínálnak
2011. február 10. 18:00
Ezekben a napokban kell a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek eldönteni, hogy hová adják be továbbtanulási kérelmüket. A végzős diákok közül legtöbben valamilyen szakmai képzés felé orientálódnak. A szakképzés rendszere évek óta átalakulóban van, 2010-ben is jelentősen változott, de ez évben is sok újdonságot tapasztalhatunk.
Sikeres szerbiai agrártanfolyam hódmezővásárhelyi segítséggel
2011. február 6. 16:31
Magyarország számára is fontos, hogy a határon túl milyen a növényvédelem, egyáltalán milyen vegyszerek felhasználása folyik és ezek majd hogyan illeszkednek az uniós illetve a magyarországi szabályrendszerekbe.
Kézműves remek lett a lószőrékszer
2011. február 1. 19:11
                                                  Ország Lászlóné Dékány Katalin                                                                        lószőrfonó népi iparművész                                                                    lószőrgarnitúrája                                                                     Magyar Kézműves Remek   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001-ben alapított Magyar Kézműves Remek címre 2010-ben kilencedik alkalommal pályázhattak az érdeklődők. A különleges előállítási technológiát őrző, kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a magyar kézműves hagyományok és adottságok társadalmi elismerése, köznapi hasznosítása, a hagyományőrző kisipari tevékenység, a kézműves ipar rangjának emelése, piaci lehetőségeinek feltárása, bővítése.
Európa legmodernebb festőüzemét avatták
2011. január 22. 15:25
Régen hívtak újságírókat, partner cégek, hatóságok képviselőit a Ruukki jászberényi gyárába. A napokban azonban sokan kaptak a portán látogatókártyát, hiszen egy jelentős eseményről kaphattak részletes tájékoztatást, és láthatták is az új festőüzemet.
Európai Bizottsághoz fordulnak a multik Magyarország szankcionálásáért
2011. január 3. 12:49
 Szankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt - írta a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása egy december 15-én íródott közös levélre hivatkozva. Az érintett vállalatok közlése szerint az Európai Bizottság eddig nem reagált kezdeményezésükre.
Karácsonyi készülődés
2010. december 17. 14:17
Dr. Besenyi Orsolya fűl-orr-gégész szakorvos, három gyermek édesanyja. Jászberényben él és dolgozik, családja, felmenői is a város régi polgárai.
A Jászság beleerősített
2010. december 8. 17:02
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei APEH és a Kereskedelmi és Iparkamara évente elemzi a megyei gazdasági szereplők teljesítményét. A TOP 50 kiadvány – a 2009-es év adataiból – elemzései elkészültek, és most is sok érdekességet mutatnak. A legfőbb talán az, hogy a megye legerősebb gazdasági térsége a Jászság, Szolnok a második helyre „csúszott”.
Új minimálbér gyors egyeztetés után
2010. december 6. 12:22
A jövő évi minimálbér 78.000, a garantált bérminimum 94.
Kotorják a Zagyvát Jászberényben
2010. november 3. 17:01
A Zagyva folyó kotrása is része annak a belvárost megújító, szépítő beruházásnak, mely elkezdődött Jászberényben. A Margitsziget körül elkezdődött a munka a városlakók élénk érdeklődése mellett. Kicsik és egyaránt figyelik a gépeket. Két kotrógép szedi ki a mederből az iszapot és öt speciális jármű szállítja el azt.
Kézműves remekek, mestermunkák
2010. szeptember 2. 17:25
A Jászberény és Környéke Ipartestület idén is megrendezte – már 14. alkalommal - a KÉZ-MŰ kiállítást a Petőfi u. 1. alatti székházában. Az iparosok, mesterek közül tizenhatan mutatják be munkáikat. A jászberényieken kívül jászárokszállási és jászjákóhalmi mesterek munkái is helyet kaptak a tárlaton.
Nincs veszélyben a gazdaság stabilitása
2010. július 19. 14:09
 Egyáltalán nem került veszélybe a magyar gazdaság stabilitása az IMF delegációjának távozása miatt - mondta Matolcsy György hétfőn egy bécsi sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva. A magyar kormány ellenőrzés alatt tartja a költségvetési egyenleget és elkötelezett a 3,8 százalékos hiánycél mellett - fejtette ki a nemzetgazdasági miniszter.
Jön az új európai agrárstratégia
2010. július 9. 12:13
Strasbourgban az Európai Parlament (EP) csütörtökön elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) 2013 utáni jövőjéről szóló előterjesztést. A témában ősszel várhatóak az EU legfőbb végrehajtó testületének, az Európai Bizottságnak a javaslatai.
Lemondott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke
2010. június 19. 16:59
 Lemondott Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.Mostantól teljes elnöki jogkörrel Ipkovich György (MSZP) társelnök, szombathelyi polgármester jár el a tanács ügyeiben - közölték az érintettek rendkívüli sajtótájékoztatón Győrött.
Kérdések-válaszok
2010. június 18. 9:47
A Jászságban is működő távközlési szolgáltató vezetőjével beszélgettünk.
Orbán Viktor Donald Tuskkal tárgyalt Varsóban - Visegrádi Négyek gondolata
2010. június 1. 18:31
 Az új magyar kormány számára és szándékai szerint a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális konfliktusok sem - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös sajtóértekezleten.A magyar miniszterelnök első külföldi hivatalos látogatásán négyszemközti tárgyalást folytatott lengyel kollégájával, majd a két küldöttség plenáris tárgyalásra ült össze.
Gépjárműszolgáltatók új szabályok között az EU-ban
2010. május 30. 13:07
 Új autóipari versenypolitikai szabályozásról döntött  az Európai Bizottság, ezek alapján a jövőben például az autógyárak nem kötelezhetik az autósokat arra, hogy kizárólag márkaszervizben végezzék járműveik felülvizsgálatát és javítását.Ez utóbbi alól kivételt képeznek azonban azok a karbantartási műveletek, amelyek az anyacég által fedezett garanciák feltételei.