Olimpia
Hírek: 1 - 20
Olimpiai sportolóink magyarok között, Vancouverben
2010. február 24. 13:17
Nagy örömmel fogadták a Vancouverben lé magyar közösség tagjai a téli olimpián szereplő sportolóinkat. A helyi közösség egyik vezetője, Szigeti Miklós küldött tudósítást erről.
Ahol ára van a hónak
2010. február 1. 14:26
Vancouverben a hóhiány okoz gondot, nálunk meg a sok hó!
Jég-Krém Jászberényben
2010. január 27. 9:40
Jég Krém – a legjobbak a jégen címmel családi korcsolyanapot és jégshow-t rendez január 30-án, szombaton Jászberényben az OTP a SZIE AB műjégpályáján. Minden érdeklődőt várnak a szervezők, belépődíj nincs!
Ülésezett a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület
2009. január 31. 17:43
Megtartotta 2009. évi első ülését a doppingellenes tevékenység koordinációs, konzultatív szakmai fórumaként működő Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület (NDKT).
Dr. Nádori László előadása- A pekingi olimpia tanulságai címmel
2008. október 27. 22:10
2008. november 7-én (péntek) 18 órától dr. Nádori László tart Olimpia történet - A pekingi olimpia tanulságai címmel előadást. Beszélgetőpartnere Boczkó Gábor, a pekingi olimpia 4. helyezett párbajtőrözője lesz. Az előadás helyszíne: Tapolca, Semmmelweis u. 4. - (Kórház melletti utca) – az Ipartestület különterme. Az előadást a Tanúhegyek Egyesület soron következő programjaként hallgathatják meg az érdeklődők.
A sportért felelős önkormányzati miniszter HAJRÁ! vonalat indít
2008. augusztus 18. 21:42
Gyenesei István, a sportért felelős miniszter - a T-COM közreműködésével - olimpikonjainkat biztató szurkolói vonalat hirdetett meg a Magyar Televízióban augusztus 17-én vasárnap, a Magyarország-Korea kézilabda mérkőzést követően.
Olimpia: minden eddiginél több támogatás...
2008. augusztus 5. 11:16
...és rekordösszegű jutalom a sportolóknak Sohasem segítette még annyi költségvetési forrás az olimpikonok és a paralimpikonok felkészülését, mint a három nap múlva kezdődő pekingi játékok kapcsán.
KÖZLEMÉNY
2008. július 16. 11:51
Megrendülten értesültünk Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláról. A család és sporttársai fájdalmában osztozunk. A hozzátartozók gyásza, egyben sportszerető nemzetünk gyásza is.
Meghívó
2008. július 5. 17:56
T-mobile nevében ezúton szeretnénk szeretettel meghívni Önt július 12-13-án a Velencei-tónál, Sukorón megrendezésre kerülő T-mobile Vízi Szabadidős Sportfesztiválra
Közlekedési Múzeumból a Pekingi Olimpiára !
2008. június 16. 11:16
Két magyar sportszerető szurkolói csapat összefogott, hogy együtt, veterán járműveiken szárazföldön eljussanak a XXIX. nyári olimpiai játékok helyszínére, Pekingbe.
Diákolimpia országos döntő
2008. június 8. 7:15
Közel ezer, tanulásban akadályozott fiatal részvételével megkezdődött június 5-én a Fogyatékosok Nemzetközi Sportszövetsége szervezésében az országos diákolimpia döntő Zánkán az ifjúsági centrumban, amelynek védnöke Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke. A megnyitón részt vett Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is
Kis múzeum nagy tervekkel
2008. április 26. 16:39
Eddig nem tapasztalt vita alakult ki nemrég az önkormányzatban arról, hogy a Jász Múzeumnak adjon-e a város másfél milliós támogatást. Sokan nem értették, miért sajnálják a képviselők ezt a nem túl jelentős összeget.
K&H olimpiai futónap, Kecskemét
2008. április 21. 11:11
Verőfényes napsütésben zajlott április 20-án Kecskeméten a K&H olimpiai futónap, melyet Bács-Kiskun megye székhelyén a jubileumi, 5. alkalommal rendeztek meg.
Reagálás Szijjártó Péter sajtótájékoztatójára
2008. április 17. 14:25
A Gyurcsány-kormány a lehető legtakarékosabban bánik az adófizetők pénzével, ezért mindig a lehető legolcsóbb megoldást választja hivatalos külföldi útjaihoz. Ezt bizonyítják a számok is.
Újabb félmilliárd Gyurcsány luxuskiadásaira
2008. április 17. 14:20
Elfogadhatatlan, arcátlan és felháborító, hogy az ország jelenlegi állapotában 450 millió forinttal emelték meg a miniszterelnök protokollkeretét - szögezte le Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján
Kína sokakat elbűvölt
2008. január 31. 18:05
A későn jövőknek már csak a folyosón jutott hely Kiss Erika kedd délutáni előadásán. Lapunk munkatársa a Jászberényi Városi Könyvtárban tartott diavetítéssel és sok-sok háttérinformációval gazdagított élménybeszámolót arról a Kínában töltött két hétről, amelyre egy kulturális delegáció tagjaként utazott el tavaly júliusban.
Nyílt levél - az Olimpiai bajnokok klubjának állásfoglalása
2007. november 23. 15:29
Az olimpiai részvétel a világ minden sportolójának vágya, álma. Abban a különös lehetőségben, hogy magyar sportoló itthon, hazai sportkedvelők bíztatásától kísérve budapesti olimpián versenyezve szerezhessen örömet tizenötmillió magyarnak, mi sajnos nem részesültünk.
Legendák köszöntése
2007. szeptember 19. 1:56
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkársága - a nyári szünetet követően -, ismét köszöntötte sportéletünk azon legendás egyéniségeit, akik az elmúlt hónapokban töltötték be kerekévfordulós születésnapjukat.
A kormány képviselője Lausanne-ban
2007. szeptember 18. 0:57
Dr. Ujhelyi István, a sportügyekért is felelős Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára képviseli a magyar kormányt Lausanne-ban azon a munkamegbeszélésen, amelyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ismerteti a 2010-ben rendezendő ifjúsági olimpiára kandidáló városokkal a pályázás követelményrendszerét. A magyar delegációval a svájci városba utazott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Orendi Mihály a Debreceni Sportcentrum és Sportiskola Kht. ügyvezető igazgatója, a pályázati bizottság vezetője; Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, illetve Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi titkára.
A miniszterelnök gratulált a kajak-kenu világbajnokság magyar győzteseinek
2007. augusztus 13. 22:48
„Tisztelt Világbajnok! Szívből gratulálok Önnek a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon aratott győzelméhez! A hosszú, kitartó, embert próbáló munkával kiérdemelt diadal az Önök személyes sikere ugyan, de az egész nemzetnek okoz örömöt."