KDNP
Hírek: 1 - 11
"Nem lehet a világot Isten nélkül megérteni"
2007. április 4. 12:23
Nemrégiben a KDNP tapolcai szervezetének rendezvényén jártam, ahol Dr. Márfi Gyula érsek atya tartalmas előadás keretében szólt arról, hogy kinek mihez is van joga. A program végén egy zárt borítékban az alábbi elszomorító, ugyanakkor figyelmeztető és tanúlságos sorokat olvastam a fenti fotóval mellékelve.
A politikusoknak és a papoknak is igazat kellene mondaniuk!
2006. június 9. 12:14
Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) jelezte (a Fidesz már korábban ugyanezt tette), hogy nem vesz részt a Gyurcsány Ferenc által vasárnapra javasolt egyeztetésen a közigazgatási, illetve az önkormányzati reformhoz szükséges kétharmados törvényekről. Lukács Tamás a KDNP szóvivője, egy katolikus hazugságra alapuló magyar közmondást is citált az újságíróknak, amikor azt mondta: Vasárnapi munkán nincs az Isten áldása.
Kire Harrach-szik Péter
2006. május 8. 18:18
Harrach Péter kereszténydemokrata Fideszes képviselő a Hír Televízióban a következőket mondta: három dologgal nyert a baloldal a választásokon: kenyérrel, cirkusszal, TV-vel. A képviselő szerint a "kenyér" itt az "időzített kifizetések", a "cirkusz" Gyurcsány Ferenc tánca, a TV pedig a baloldali médiafölény és médiapropaganda volt. Az elmélet jó, csak nem igaz, s talán azért haragszik a képviselőúr, mert idén nem az ő kenyerük, nem az ő cirkuszuk és nem az ő TV-jük volt a hatásosabb.
A frakciószövetség élén: Orbán Viktor
2006. május 4. 16:59
Orbán Viktor lett az elnöke, Semjén Zsolt pedig az alelnöke a Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószövetségnek. Sokak szerint a német CDU-CSU mintájára létrejött együttműködés lehet az új jobboldali struktúra alapja, ami viszont alapjaiban változtatná meg a Fidesz elnökének eddigi elképzeléseit.
Fáj a KDNP-nek Deutsch-Für igazsága
2006. április 28. 22:09
A Kereszténydemokrata Néppárt megtalálta az ürügyet, hogy már a Parlament alakuló ülésén önálló frakciót alakíthassanak, abban a ma reggeli Deutsch-Für nyilatkozatban, melyben a Fideszes politikus Semjén Zsolt felelőségét is felvetette a jobboldal vereségével kapcsolatban. Bár az elemzők és a lakosság jelentős része is egyetért abban, hogy Semjén nyilatkozatai nemcsak sértőek voltak sokakra nézve, hanem még arra is alkalmatlanok, hogy keresztény véleményt közvetítsenek, a párt mégsem hajlandó vezetőjük hibáját belátni.
Hazugságra épül az egész Fidesz kampány
2006. április 20. 15:41
A magyarországi jobboldalnak elég régóta sajátja az erőfitogtatás. 2002-ben még lazán behazudták, hogy kétmillióan tülekednek a Kossuth téren, idén pedig már a - szintén hamis adatok alapján számolt - másfélmilliós tömeggyűlésüket kiáltják ki a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai rendezvénynek. Deutsch-Für megtanult elszámolni ötmillióig - végtelentől visszafelé -, de ott valahogy megakadt, így ennyit szán penzusként az MSZP-nek, napi törvénysértésként. Teszik mindezt egy 21,01 százalékos pártként, miközben a választások első fordulóját 43,21 százalékkal nyerte egy másik párt.
Semjén ateista és homoszexuális
2006. március 31. 0:47
Nehéz egy mentálisan instabil ember benyomását keltő politikusról írni, pláne a választási kampány hajrájában. Semjén Zsolt, aki valami sátáni ötlettől vezéreltetve, úgy pakolta egymás után a szavakat, hogy - valószínűleg nem véletlenül - belegyalogolt egy vallási csoport lelkébe, amikor zsidókat lepedofilozta a szakálas bácsis eszement gondolatmenetével, majd ugyanez a Semjén gyors egymásután, kétszer nácizta le a miniszterelnököt, miközben már nemcsak politikai ellenfeleit akarja kiirtani - na, ebben ő hasonlít Hitlerre - hanem azok támogatóit is.
Villáminterjú Harrach Péterrel
2006. február 18. 19:24
IKSZ: Kérem, hogy mondjon pár szót a programjáról, amivel indul a 2006. évi választásokon
Lamperth Mónika a kormányoldal jelöltje Kaposváron
2006. február 5. 21:30
Az MSZP és az SZDSZ helyi szervezetei vasárnap kora este megállapodtak abban, hogy közös jelöltként indítják a Somogy megye 1-es számú választókerületben a 2006-os parlamenti választásokon - tájékoztatta a Helyi Lapokat Pintér Attila az MSZP kaposvári frakcióvezetője. További megállapodás keretében rendezi a két párt az önkormányzati választásokon való együttműködést, amely - Pintér szerint - mélyebb lesz mint az előző, elveszített választáson.
Semjén, mint önálló politikai erő?
2006. január 31. 11:32
Magyarország egyik legradikálisabbnak tartott parlamenti politikusa létezik. Bent van az országgyűlésben, be van jegyezve a pártja - így állami támogatásra is jogosult lehet. A Kereszténydemokrata Néppárt nem nagyon tud felmutatni kézzelfogható támogatottságot, bár eközben Semjén, mint a törvényhozás harmadik legerősebb politikai tényezőt említi a KDNP-t.
Orbán két napot tévedett
2006. január 19. 14:33
Mint arról a HelyiLapok beszámolt, Sólyom László kitűzte a 2006-os országgyűlési választás két fordulójának időpontját. Sem a választás napjában (vasárnap), sem a két forduló között eltelő időben (két hét) nem hozott újat az államelnök döntése, az azonban talán meglepetést okozott a szemlélők számára, hogy az első forduló, csupán két nappal lesz később, mint ahogy azt Orbán Viktor a híres, 125 napos beszédében jósolta.