Munkáspárt
Hírek: 1 - 16
Magyar Kommunista Munkáspárt: Elítéljük a korrupt szakszervezeti vezetőket!
2007. június 26. 11:41
A Magyar Kommunista Munkáspárt elfogadhatatlannak tartja a MÁV Zrt, és három vasutas szakszervezet, valamint a BKV vezetése, és azok szakszervezetei között létrejött megállapodást. A szerződések értelmében, a szakszervezetek vezetői - közpénzen - havi 600-700 ezer forintos fizetésre jogosultak.
Combino, a milliárdos terrárium - a Munkáspárt sárgás gondolatai
2007. május 30. 20:29
A BKV és a fővárosi vezetés ismét nagyot „alkotott”. Az alig néhány hónapja forgalomba helyezett Combinok, a korán jött melegben leszerepeltek Budapest lezsúfoltabb villamos vonalán, a Nagykörúton.
Rendet és nyugalmat az országban!
2006. szeptember 19. 11:16
A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége úgy véli, hogy Magyarország mély alkotmányos és politikai válságban van. A kormány intézkedései milliókat döntenek nyomorba, miközben az embereknek semmilyen érdemi beleszólásuk sincs az ország ügyeibe. Az emberek ezt a politikát utasították vissza az elmúlt napok tüntetésein.
A munkáspárti pedagógusok felhívása az egészségügy dolgozóihoz
2006. április 19. 1:19
Önök jól tudják, hogy a Munkáspárt népszavazást kezdeményezett és harcolt ki a kórházak privatizációja ellen. A népszavazás eredményességéhez nagyon kevés szavazat hiányzott. Az MSZP-SZDSZ-kormány első szóbeli reagálásai azonban azt jelezték, hogy a kórház-privatizáció sürgetőinek végre újra szabad kezük van az eltervezett folyamat végigvitelére.
A választást a választáson kell megnyerni, nem a bíróságon
2006. március 30. 1:46
Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke március 28-án a párt rendkívül sajtótájékoztatóján az alábbiakat mondta el: Március 17-e, az egyéni jelöltállítás lezárása óta az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy "kilője" a Munkáspárt Pest megyei egyéni jelöltjeit és érvénytelenítse Pest megyei listáját.
Nagykoalíciót "követel" Csurka és Thürmer
2006. március 17. 14:36
A "Pártelnökök a Közgázon" rendezvénysorozat keretében látogatott el a Magyar Igazság és Élet Pártja, valamint a Magyar Kommunista Munkáspárt első embere az egyetemre, ahol - szavazótáborukhoz mérten nagy, amúgy - gyér érdeklődés mellett sorolták a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket (sic). Ha eddig azt mondtuk a nagyobbik ellenzéki pártra, hogy populista, akkor ideje megalkotnunk az adott szó legfelsőbb fokát, a global-populistát, hogy megfelelő jelzővel illethessük az urakat.
A Magyar Kommunista Munkáspárt sajtóközleménye
2006. február 17. 15:13
A Munkáspárt szerint elfogadhatatlan és tarthatatlan az az egész állapot, ami körülveszi az országgyűlési képviselői jelöltállítást, a kopogtatócédulák gyűjtését. Ez a szisztéma - aminek az erőszakolt fenntartásáért a jelenlegi parlamenti pártok a felelősek - szinte megutáltatja az emberekkel a választásokat.
Orbán két napot tévedett
2006. január 19. 14:33
Mint arról a HelyiLapok beszámolt, Sólyom László kitűzte a 2006-os országgyűlési választás két fordulójának időpontját. Sem a választás napjában (vasárnap), sem a két forduló között eltelő időben (két hét) nem hozott újat az államelnök döntése, az azonban talán meglepetést okozott a szemlélők számára, hogy az első forduló, csupán két nappal lesz később, mint ahogy azt Orbán Viktor a híres, 125 napos beszédében jósolta.
Rágalmazás miatt hallgatták ki Thürmer Gyulát
2006. január 10. 17:15
Rágalmazás miatt hallgatta ki kedden a rendőrség Thürmer Gyulát, a Magyar Kommunista Munkáspárt (Munkáspárt) elnökét; a pártelnök visszautasította az ellene felhozott vádat - erről maga a pártelnök tájékoztatta a sajtót. Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazással vádolják a pártot, engem pedig azzal, hogy felbujtó voltam - mondta Thürmer Gyula a kihallgatást után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kapás utcai épülete előtt. Előzőleg 2005 végén Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke rágalmazás miatt tett feljelentést a Munkáspárt egyes vezetői ellen, arra hivatkozva, hogy a párt honlapja politikainak nevezte a bíróság egyik, a Munkáspárt belső vitájával kapcsolatos ügyben hozott ítéletét.
Ne legyen új antikomintern paktum!
2006. január 5. 15:04
A Munkáspárt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknéknél és Szili Katalinnál, az Országgyűlés elnökénél levélben tiltakozott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése január 23-27-i ülésének tervezett határozata ellen, amelyben "Az önkényuralmi kommunista rendszerek által elkövetett büntettek nemzetközi elitélésének szükségességéről" szól. A Munkáspárt az Országgyűlést és a kormányt kérte, hogy ne támogassák a fenti dokumentumot.
Kommunista tanácskozás Athénban
2005. november 26. 12:56
A Munkáspárt tájékoztatójából értesülhettünk, hogy a világ 73 kommunista és munkáspártja november 18. és 20. között tanácskozást tartott Athénban. A találkozón értékelték a jelenkori kapitalizmus fő fejlődési tendenciáit, gazdasági, társadalmi következményeit. Véleményt cseréltek arról, hogy milyen választási lehetőséget kínálhatnak ebben a helyzetben a kommunista pártok.
Keserű a szőlő a Munkáspártnak
2005. november 9. 15:35
Mint arról lapunk korábban beszámolt, Gyurcsány Ferenc egy elegáns mozdulattal levegővételhez juttatná a parlamenti küszöb környékén táncoló kis pártokat. Míg Orbán Viktor a kétpártiság mellé teszi le folyamatosan a voksát, a kormányfő megpróbálja fent tartani a demokrácia azon vívmányát, hogy a választók valós alternatívával rendelkezzenek. Az Orbáni gondolat nem csak a politika sokszínűségét veszélyezteti, de olyan újkori klientúra létrejöttét vetíti előre, amire még a pártállamiság alatt sem volt példa. A Munkáspárt ugyanakkor érzi, hogy a gyurcsányi javaslat, nem nekik szól.
Kettős népszavazás és ami mögötte van IV.
2005. szeptember 26. 2:22
Ma már kevesen veszik a fáradtságot, hogy mélységében vizsgálják a közel tíz hónapja megtartott kettős népszavazás eredményét, még inkább: eredménytelenségét. Ha ezek után valaki azt kérdezi, hogy miként lehet az, hogy egy kérdésben minden válasz védhető és indokolható, akkor az valószínűleg nem látta a valós szándékokat.
Kettős népszavazás és ami mögötte van III.
2005. szeptember 26. 2:22
Ma már kevesen veszik a fáradtságot, hogy mélységében vizsgálják a közel tíz hónapja megtartott kettős népszavazás eredményét, még inkább: eredménytelenségét. A bevezetőben említettem, hogy mind a négy, létező alternatíva szerepelt a politikai pártok által ajánlott döntési lehetőségek között. Most megvizsgáljuk, hogy melyik párosítás milyen logikát takar.
Kettős népszavazás és ami mögötte van II.
2005. szeptember 26. 2:22
Ma már kevesen veszik a fáradtságot, hogy mélységében vizsgálják a közel tíz hónapja megtartott kettős népszavazás eredményét, még inkább: eredménytelenségét.Vizsgáljuk meg, hogy mely válaszok, milyen logika mentén próbálták igazolni szükségszerűségüket, illetve próbáljuk felfedni a válaszokban rejlő tévedéseket, hazugságokat és elhallgatott tényeket! Fontos tudni, hogy a kérdésekre nincs igazán jó válasz, hiszen nem egyértelműek a döntések következményei.
Kettős népszavazás és ami mögötte van I.
2005. szeptember 26. 2:22
Ma már kevesen veszik a fáradtságot, hogy mélységében vizsgálják a közel tíz hónapja megtartott kettős népszavazás eredményét, még inkább: eredménytelenségét. Bár a két kérdés elindítói nem parlamenti pártok, mégis a két legnagyobb frakciót adó politikai erő küzdelmét hozta a referendum. Hogy lehet-e győztes hirdetni közöttük? Nem. Ebben a harcban csak vesztesek voltak. Veszített a jobboldal, akit saját szavazói buktattak bele a kérdésekbe, veszített a baloldal, mert szimpatizánsaik komolyan vették a passzív ellenállás lehetőségét, így nem mondták el véleményüket. De a legnagyobb vesztesek, akikről a szavazásnak szólnia kellett volna. Az ő problémájuk ugyanis veszített a súlyából a közvélemény előtt, márpedig nem a célok a fontosak, hanem az eredmények.