Köztársasági elnök
Hírek: 1 - 19
Választási jó példa Budafok- Nagytétényből
2010. február 6. 9:49
Soha nem volt könnyű választási terep a politikusok számára az erős hagyományokkal építkező Budafok-Nagytétény.Lendvai Ildikó (MSZP), Németh Zoltán (FIDESZ) és a kisebb pártok jelöltjei és képviselői a polgármester kezdeményezésére egy kultúrált választási kampányra tettek le megoldást.
Európai Parlament választás 2009.
2009. április 2. 14:31
A Magyar Köztársaság elnöke 2009. június 7-re kitűzte az Európai Parlament tagjainak választását. Az európai parlamenti választásokra azért kerül sor, mert Magyarország európai uniós csatlakozása után képviselőket küldhet az Európai Parlamentbe, hogy képviselje érdekeiket. Az első magyar Európa parlament választás 2004. június 13-án volt.
A Magyar Köztársaság kormányának állásfoglalása
2007. augusztus 29. 17:33
A Magyar Köztársaság álláspontja a Magyar Gárdával kapcsolatban világos. Az önmagát kulturális és hagyományőrző egyesületként legitimáló szervezet megalapítása erkölcsileg és politikailag elfogadhatatlan.
A Magyar Gárda nyí­lt levele dr. Sólyom Lászlóhoz
2007. augusztus 22. 20:49
A Magyar Gárda Egyesület alapító tagjai fordulnak Önhöz. Az utóbbi időben egyre súlyosabb támadások érik az általunk létrehozott hagyományőrző civil szervezetet.
Alkotmánysértő államelnök?
2007. július 8. 1:39
Arra kérném a kedves olvasót, hogy mielőtt megválaszolná a kérdést, gondolkozzon el azon, hogy vajon miért ennyire provokatív, ugyanakkor bizonytalan a fenti cím? Ha esetleg mégis azonnal válaszolna, akkor tegye meg nekem azt a szívességet, hogy azt is megmondja, hogy melyik, és miben? Mármint, hogy melyik elnök, és miben követett el alkotmánysértést? Annyit azért segítek, hogy az ok, Horn Gyula; a két jelölt pedig Göncz Árpád és Sólyom László. Indulhat a játék...
Göncz Árpád, a 85 éves
2007. február 13. 6:29
Február 10-én volt a születésnapja. Köszöntötték hivatalosan és magánemberként, sokan. Gyanítom, az utóbbiaknak örült jobban. Természete szerint. Rendszerváltozásunk első - két cikluson át - határon belül és azon kívül őszintén tisztelt köztársasági elnöke ma még emberebb és még bölcsebb, mint volt...
Sólyom Gyurcsányt kéri fel kormányalakításra
2006. május 7. 22:00
A héten hivatalosan is bejelentették, Sólyom László Gyurcsány Ferencet kéri fel kormányalakításra. A választások eredményének ismeretében ez a döntés volt várható, de természetesen az államfő joga, hogy eldöntse, kinek ad megbízást, figyelembe véve a politika aktuális helyzetét, és a politikai erők egymáshoz való viszonyát.
Sólyom László hallgatása és megszólalása
2006. március 14. 11:17
A mindennapi ember akkor beszél és akkor hallgat, ha a helyzet úgy kívánja. A hivatását beszéddel (is) gyakorlónak meg kell szólalnia akkor is, ha hallgatni volna inkább kedve. És hallgatnia kell akkor is, ha kikívánkozik belőle a szó. Nem könnyű, de így van ez, mióta kitalálták a társadalmi munkamegosztást.
Orbán két napot tévedett
2006. január 19. 14:33
Mint arról a HelyiLapok beszámolt, Sólyom László kitűzte a 2006-os országgyűlési választás két fordulójának időpontját. Sem a választás napjában (vasárnap), sem a két forduló között eltelő időben (két hét) nem hozott újat az államelnök döntése, az azonban talán meglepetést okozott a szemlélők számára, hogy az első forduló, csupán két nappal lesz később, mint ahogy azt Orbán Viktor a híres, 125 napos beszédében jósolta.
A köztársasági elnök kihirdette a parlamenti választások időpontját
2006. január 19. 10:32
 A köztársasági elnök kihirdette a parlamenti választások időpontját Sólyom László köztársasági elnök ma tíz órakor bejelentette a Sándor-palotában a parlamenti választások időpontját, ezzel kezdetét veszi a kampány. A kitűzött időpont a pártok által előzetesen várt időpontban jelölte meg.
Trikolorért köhög a bolha - Támadás Sólyom László ellen
2006. január 1. 22:16
Miközben a pártok általában egyetértenek Sólyom László, újévi beszédében elhangzottakkal, addig néhány, magát nemzetinek kikiáltó szervezet populista demagógiával támad a Köztársasági Elnökre. Van, aki egyenesen a lemondásra szólítja fel az államelnököt, ha nem korrigálja ballépését (sic).
Sólyom László az emberekhez szólt újévi köszöntőjében
2006. január 1. 16:44
Sólyom László a demokrácia fontosságára hívta fel a figyelmet. Kerülte a pátoszt, egyszerűen és közérthetően fogalmazott; emberként szólt az emberekhez. Bár a jobboldali média tragédiát sejtetett a változtatások mögött, vagy még inkább annak eredményeként, mindenki láthatta, a változások előre visznek, de nem kell mindent felforgatnunk az eredmény eléréséhez. Apróbb korrekciók egy beszédben, vagy akár az ország irányításában, többet jelent, mint a: kezdjünk mindent előröl elv.
Sólyom László ünnepi beszéde
2006. január 1. 16:05
Ahogy arról a Helyi Lapok már korábban beszámolt, a Köztársasági Elnök újévi beszéde több ponton is szakított a hagyományokkal. Sólyom László nem éjfélkor, és nem a nemzeti trikolórral a háttérben szólt hozzánk, viszont mindannyiunkhoz szólt ünnepi beszédében, amint itt olvashatnak.
Sólyom a puritán és egyenes elnök
2005. december 29. 14:47
A Köztársasági elnök ismét hallatott magáról. Lapinformációkból tudhatjuk, hogy újévi beszéde több ponton is eltér majd a korábbiaktól. Egyrészt nem éjfélkor, hanem január elsején délben hallhatjuk majd köszöntőjét, másrészt a háttérből - sokaknak - hiányozni fog a nemzeti lobogó. Sólyom Lászlónak nem ez az első, a tradíciókkal szakító lépése, és méltán mondhatjuk - nem csökkentve elődei iránti tiszteletünket -, igazi államférfiként viselkedik.
Államfői előléptetések a fegyveres testületeknél - Lamperth Mónika előterjesztésére
2005. október 18. 17:59
Az ország működése nem csak a politikusokon múlik; és bár a fegyveres testületek munkája akkor igazán eredményes, ha a hétköznapokban láthatatlan, mégis tudjuk, hogy szerepük nélkülözhetetlen egy élhető világ fenntartásában. Október 23-án, a munkájukat kiemelkedően végzők, számíthatnak arra, hogy az állam elismeri tevékenységüket.
A harmadik köztársaság, harmadik elnöke…
2005. augusztus 4. 2:14
Tegnap délután letette hivatali esküjét, Sólyom László, aki ezzel hivatalosan is a Magyar Köztársaság első számú vezetőjévé vált. Bár hazánkban inkább protokolláris jellege van az államfőnek, eddig hivatalban lévő elődei mind azt bizonyították, hogy egy súlytalannak látszó vezető is lehet fontos eleme egy országnak.
Képviselők kilóra?
2005. június 16. 11:48
A Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában, Pokorni Zoltán a következőket mondta: "Való igaz, bizonyára Áder János sem a legbüszkébb esetleg a hétfői, keddi parlamenti taktikázásra, csatározásra, bár az eredmény mindenképpen őt dicséri"  Az alelnök később hozzátette: azoknak, akik kifogásolják ezeket a parlamentben egyébként megengedhető taktikai húzásokat, azt tudja mondani, hogy "akkor nem kell képviselőket vásárolni kilóra".  Ezt megmagyarázván elmondta, hogy az első fordulóban elkószált képviselők számát sikerült ezáltal csökkenteni.
Ifjonti tolerancia az Új Generációval szemben – Beck Márton válaszol
2005. június 9. 0:37
Beck Mártonnal, a FIB kaposvári elnökével beszélgettünk az államelnök-választás eredményének következményeiről, arról, hogy a "nagy"-politika miként befolyásolja a fiatalok kapcsolatát, van e ráhatása a jövőbeni együttműködésre.   Befolyásolja-e az ifjúsági tagozatok, vagyis a FIB és az Új Generáció kapcsolatát a köztársaságielnök-választás eredménye.
Gyermek(ded)játék a Parlamentben.
2005. június 6. 23:21
Ma délután megtartották az államfőválasztás első fordulóját. Ennek eredményeként kiderült, hogy a szavazati jogukkal (sokak szerint kötelezettségükkel) élő képviselők közül 183-an Szili Katalint, 13-an, pedig Sólyom Lászlót támogatták.