Fiatal Baloldal
Hírek: 1 - 7
Orbán két napot tévedett
2006. január 19. 14:33
Mint arról a HelyiLapok beszámolt, Sólyom László kitűzte a 2006-os országgyűlési választás két fordulójának időpontját. Sem a választás napjában (vasárnap), sem a két forduló között eltelő időben (két hét) nem hozott újat az államelnök döntése, az azonban talán meglepetést okozott a szemlélők számára, hogy az első forduló, csupán két nappal lesz később, mint ahogy azt Orbán Viktor a híres, 125 napos beszédében jósolta.
A forradalom és az ifjúság - Zsoldos Róbert válaszol
2005. október 23. 2:00
Az 1956-os forradalom mártír miniszterelnökének szülővárosában, Kaposváron, a szabadságharc előestéjén, az MSZP, mint méltó képviselője Nagy Imre hagyatékának egy megemlékezésre hívta a régió együttgondolkodóit. Itt beszélgettünk Zsoldos Róberttel, a párt városi elnökével, a forradalom és a mai ifjúság kapcsolatáról. Egy huszonpár éves városi, szocialista elnök, mit gondol, hogy mit sejt 56 mögött a mai baloldali ifjúság?
Zuschlag remake?
2005. július 28. 8:51
Zuschlag János visszatérne a (nagy)politikába. Emlékszik még valaki Zuschlag Jánosra. Ő az a szocialista politikus, aki nem nézett körül, mielőtt heveny hahotába kezdett a Terror Háza előtt, ráadásul, akiken nevetett a vérkorszak áldozatai voltak.
FIB KÖZÉLETI FÓRUM BALATONVILÁGOSON
2005. július 18. 13:12
Közéleti Fórumot szervezett a FIB Veszprém Megyei Szövetsége Balatonvilágoson a helyi szervezettel a Falunap keretében július 9-én. A rendezvényen a több mint három tucat fiatal mellett rész vett Mesterházy Attila, Gőgös Zoltán és Nagy Jenő országgyűlési képviselő is.
Úton, útfélen - Lamperth Mónika válaszol
2005. július 16. 4:23
Még szinte meg sem történt az M7-es autópálya új szakaszának átadása, már újabb örömteli, a megye életét nagyban befolyásoló döntések kerültek terítékre. Lamperth Mónika belügyminiszter-asszonnyal, Kaposvár országgyűlési képviselőjével, a péntek esti, a FIB által szervezett Közéleti Hajó című rendezvényen beszélgettünk a Balaton közepén, Somogy megye közlekedésének jövőjéről, a Kaposvárt, az autópályával összekötő gyorsforgalmi útról.
Közéleti hajó balról
2005. július 12. 14:39
A rendezvény keretében lebonyolításra kerül a Baloldali Önkormányzati Közösség, valamint a Fiatal Önkormányzati Képviselők közös konferenciája. A program legfontosabb pontjaként pedig Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter asszonnyal, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrral hajókiránduláson vesznek részt a jelenlévők. A konferencia keretében a kormányzat kiemelt fontosságú programjairól esik szó, valamint a kistérségek helyzetéről és a kistérségekhez kapcsolódó belügyminisztériumi munkáról. A közéleti hajókiránduláson az elhangzott előadások által generált vitákat moderátorok vezetik le, és időt szakítanak a kötetlen beszélgetésre is.
Ifjonti tolerancia az Új Generációval szemben – Beck Márton válaszol
2005. június 9. 0:37
Beck Mártonnal, a FIB kaposvári elnökével beszélgettünk az államelnök-választás eredményének következményeiről, arról, hogy a "nagy"-politika miként befolyásolja a fiatalok kapcsolatát, van e ráhatása a jövőbeni együttműködésre.   Befolyásolja-e az ifjúsági tagozatok, vagyis a FIB és az Új Generáció kapcsolatát a köztársaságielnök-választás eredménye.