FKGP
Hírek: 1 - 4
Kisgazdák a Parlamentben?
2006. május 15. 13:04
Boros Imre, volt Phare miniszter újabb frakciót dobott be a köztudatba. Véleménye szerint, itt az idő, és itt a lehetőség a volt kisgazda politikusok számára, hogy követve a KDNP (és a 2002-es az MDF példáját – a szerk.) példáját, önálló frakciót alakítsanak. Bár a helyzet kicsit más, mint a kereszténydemokratáknál, hiszen a néhai FKGP-sek teljes egészében asszimilálódtak a Fideszbe, érdekes folytatást ígérhet, ha néhány politikus komolyan veszi Boros szavait.
Orbán két napot tévedett
2006. január 19. 14:33
Mint arról a HelyiLapok beszámolt, Sólyom László kitűzte a 2006-os országgyűlési választás két fordulójának időpontját. Sem a választás napjában (vasárnap), sem a két forduló között eltelő időben (két hét) nem hozott újat az államelnök döntése, az azonban talán meglepetést okozott a szemlélők számára, hogy az első forduló, csupán két nappal lesz később, mint ahogy azt Orbán Viktor a híres, 125 napos beszédében jósolta.
Kisgazda polgári platform
2001. április 10. 23:23
Hajdú-Biharban is megalakult a Független Kisgazdapárt Polgári Platformjának megyei szervezete – tájékoztatott április 10-én este Bánk Attila, a polgári platform alapító tagja, országos ügyvivője. Elmondta: Hajdú-Biharban már korábban nagy érdeklődés volt a csoportosulás iránt, s a hét végén Debrecenben hivatalosan is megtartották a megyei szervezet alakuló ülését.
Letette miniszteri esküjét Vonza András
2001. március 26. 17:05
Budapest, 2001. március 26. (MTI) - Letette miniszteri esküjét Vonza András hétfőn a parlamentben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvost Orbán Viktor miniszterelnök - Torgyán József FKGP elnök javaslatára - jelölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élére. Vonza Andrást március 26-i hatállyal nevezte ki miniszterré Mádl Ferenc köztársasági elnök.