Települések
Hírek: 1 - 20
Kunságiak főznek a Jászságban
2011. június 15. 18:01
A Jászberényi Nyári rendezvényei között vannak hagyományosak, de idén ezek is megújulnak. A X. Népi Ételek Főzőverseny tekintetében is több változásról tájékoztatta a sajtót Bobák József, a Jászsági Vendéglátósok Egyesülete elnöke, aki egyben főszervezője is a népszerű főzőversenynek.
Egymást segítő önkormányzatok a Jászságban
2011. május 8. 14:09
A jászok összefogásának számos megnyilvánulása volt a történelemben. Korunkban létezik a huszadik évéhez közelítő Jász Önkormányzatok Szövetsége, mely 18 jászsági önkormányzatot tömörít.
Iránba készül egy emlékmű Jászberényből
2011. május 5. 12:20
Kedden délelőtt az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetének igen sűrű programja volt. Először Jászberénybe érkezett, ahol a városháza dísztermében egy ajándékozási memoárt írt alá a Yazd városában felállítandó jászberényi emlékművel kapcsolatban.
Egy vállalkozás nehézségeiről
2011. május 1. 10:37
Jászberényben a XIX. század végén a Sugár út - ma Rákóczi út - mentén hatalmas üres területek, vizenyős, gödrökkel tarkított buckák voltak.
A fákat kivágják ugye
2011. április 21. 9:09
Múlt héten felháborodottan keresett meg bennünket Pesti Kálmán a Pelyhespart utcából. Az ÉMÁSZ a villanyvezetékekig felnyúló fákat, azok ágait vandál módra letarolta.
Városnapi vasárnap
2011. április 7. 15:56
Vasárnap igazi szép tavaszi nap volt, szinte csalogatta az embereket egy jó sétára az utcára, kiskertbe, vagy éppen kerékpározásra. A jászberényi főtéren is elkezdődött a pakolás, színpad, alkalmi sátorok felállítása.
A promenád történetéből
2011. február 6. 14:54
A jászberényi promenád, a főtemplom melletti park, sétatér hamarosan megújul, megszépül, átalakul a főtér rekonstrukciós fejlesztési programja részeként. Nem ez lesz az első átlényegülése. Nézzük, hogyan is alakult ki a promenád a XIX. század végén, a XX. század elején.
Gazdasági tanácsokkal segítenek
2011. január 30. 17:01
A tavalyi helyhatósági választások során különböző nagy vállalkozások vezetői, tulajdonosai is támogatták a győztes Fidesz csapatát Jászberényben. Még az ősszel meg is alakult a Jászberényi Gazdasági Tanács (JGT) azzal a céllal, hogy szakmai véleményekkel, tanácsaikkal segítsék a mindenkori politikai döntéshozók munkáját, és ezzel város gazdasági-társadalmi fejlődését is.
Hamza filmes múltját megismerhetjük
2011. január 22. 15:00
Jászberényben HAmza D. Ákos filmes munkásságáról terveznek kiállítást.
Kotorják a Zagyvát Jászberényben
2010. november 3. 17:01
A Zagyva folyó kotrása is része annak a belvárost megújító, szépítő beruházásnak, mely elkezdődött Jászberényben. A Margitsziget körül elkezdődött a munka a városlakók élénk érdeklődése mellett. Kicsik és egyaránt figyelik a gépeket. Két kotrógép szedi ki a mederből az iszapot és öt speciális jármű szállítja el azt.
A természet kiheveri?
2010. november 1. 12:38
Az idős emberek sem emlékeznek olyan évre, melyben ennyi csapadék hullott volna, olyan ár- és belvíz okozta károkat szenvedett volna az ország, mint az idén.
Civilek nélkül nem lehet várospolitika
2010. szeptember 14. 17:56
A civilek nélkül nem lehet várospolitika Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott. Szántai Tibor képviselőjelölt – és jelenlegi egészségügyi és sportbizottsági elnök – köszöntötte a megjelenteket. A fő téma az egészségügy, a kórház helyzete volt, s ezzel kapcsolatban röviden vázolta, hogyan történt az önkormányzati intézmény két gazdasági társasággá való átszervezése, és ennek milyen következményei lettek.
Egy jobb Jászberényt akarnak
2010. szeptember 9. 20:19
Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület (EJJE) péntek délután tartotta első lakossági fórumát a Déryné Művelődési Központban. Az egyesület és képviselő-jelöltjeinek bemutatkozása után szimpatizánsok és érdeklődők is tehettek fel kérdéseket dr. Magyar Levente polgármesterjelöltnek és az egyéni körzetek jelöltjeinek.
Nyolvan éves a tanítóképző épülete
2010. szeptember 2. 17:31
A Jászberényi Tanítóképző Intézet 1917-ben kezdte meg működését, de nem volt önálló épülete és internátusa sem.
Városkép, hagyomány és modernség
2010. július 19. 16:42
Ráday Mihály kérésére háromszor is, elhangzott csütörtökön este Jászberényben, az Andrássy Rendezvényház konferenciatermében, hogy városvédőnek lenni jó! Ezt a fiatal városvédők állapították meg idei táborozásuk alkalmával, s adták tudtára az idősebbeknek, a Város- és Faluvédők Szövetsége XXIX. Országos Találkozóján. De menjünk sorjában, mert az események korábban kezdődtek.
Kűry Klára emlékére
2010. április 21. 18:56
A Jászság sok jeles színművészt, énekest adott a hazának. Ilyen tehetség volt a jászkiséri születésű Kűry Klára (1870-1935) is, akik operettprimadonnaként írta be nevét a magyar színháztörténetbe.
Jász himzés bélyegeken
2010. április 15. 13:00
Olyan bélyegeket tervez a Magyar Posta, melyeken a jászhimzés motívumait örökítik meg.
Szomszédolás Jászfényszarun
2010. március 27. 17:23
Egy kisváros, Jászfényszaru aktuális eseményeibe tekinthetünk be.
Szomszédolás Jászapátin
2010. március 12. 17:53
A Jászság második városának, Jászapátinak hétköznapjaiban a fejlesztéseké a főszerep.
Jászberényt képviselték az ország házában
2010. február 19. 11:39
Tanulságos is lehet az a történet, mely azt mutatja kik képviselték Jászberényt és környezetét az elmúlt 160 évben az ország házában.