Terrorizmus
Hírek: 1 - 16
Betöréssorozat hónapok óta, nyom nélkül
2008. december 8. 10:36
Nem hagynak nyomot a betörők Jászberényben, aranyat és készpénzt visznek. És szélhámosok is járnak utcáról utcára, s időseket csapnak be.
Kommandósok tették ártalmatlanná a túszejtőt Baranyában
2008. április 14. 19:40
Az utóbbi időben több túszejtés végződött tragédiával hazánkban. Ennek veszélye vasárnap éjszaka is fennállt: a Pécshez közeli kistelepülésen, Kökényben ugyanis túszul ejtett édesanyja megölésével fenyegetőzött egy fiatalember...
Elbúcsúztak: irány Afganisztán!
2008. február 23. 21:26
Szekeres Imre honvédelmi miniszter búcsúztatta el Szolnokon azt a 238 különlegesen kiképzett békekatonát, akik Afganisztánba indultak február 22-én. Önök a Magyar Honvédség legveszélyesebb, legnagyobb katonai kihívást jelentő missziójában teljesítenek szolgálatot, olyan országban, ahol nem létezik kizárólag katonai megoldás – mondta a miniszter ünnepi beszédében.
Olaszliszka: lincselés helyett
2007. július 26. 1:15
A lincselés olyan erőszakos cselekedetet, általában kivégzést, gyilkosságot jelent, amelyet az elkövetői a jogi rendszeren kívüli, jogos büntetésnek tekintenek, s amelyet a hatályos törvények ellenében, azokat figyelmen kívül hagyva követnek el. Ezt a meghatározást olvashatjuk az egyik közkedvelt webes "szabad lexikonban". Valószínű, hogy az állatias ösztönöktől vezérelt olaszliszkai gyilkosok nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel. Mással ugyanis nehezen tudnám magarázni azt a gigantikus és gusztustalan pofátlan arroganciát, amit az elkövetők és jogi képviselőjük mutat be napjainkban, amikor azzal foglalkoznak, hogy vajon mennyire is sérült az ott mészárosként fellépők személyiségi joga.
Egy atomháború küszöbén...
2006. július 10. 0:08
Egyre feszültebb a helyzet az Észak-Koreai rakétakísérletek miatt. Miközben Phenjan ragaszkodik rakétakísérleteihez, a világ egyre gyanakvóbban figyeli Kim Dzsong Il hatalmi játékát. A kommunista állam vezére egyértelműen kijelentette, hogy háborús cselekedetnek tekint minden olyan reakciót, ami szankciókat jelent az ázsiai ország ellen.
A terrorakciók alakulásáról
2006. február 19. 11:16
A nemzetközi terrorizmus számlájára írható akciók, s ezek áldozatainak száma is csökkent 2005-ben világszerte; a „hazai" indíttatású, azaz az adott ország polgárai által otthoni célpontok ellen elkövetett terrorcselekmények száma viszont jelentősen nőtt – ezt állítja két belga kutató a terrorakciók 2005-ös alakulásáról készített, csütörtökön közzétett jelentésében.
Zsarolás oda vissza a Közel-Keleten
2006. január 31. 9:09
A Palesztin területeken tartott január végi választások nem várt eredményt hoztak. Az Európai Unió, az Egyesült Államok és Izrael által is terrorcsoportként nyilvántartott Hamasz fölényes győzelmet ért el, míg a Fatah eredménye jó szándékkal sem nevezhető előremutatónak. A közel 80 százalékos részvétel mellett lefolytatott választásokon a radikális csoport a 132 fős törvényhozásban 74 helyet szerzett, míg fő vetélytársa csak 43-at.
Robbantások árnyékában - avagy néhány szó a terrorizmusról III.
2005. szeptember 26. 10:34
Terrorizmusról szóló háttérmunkám harmadik része olvasható lentebb. A mára megkerülhetetlen, mitikus szörnyekké vált terroristák ideológiai hátterét kutatom cikksorozatomban.
Robbantások árnyékában - avagy néhány szó a terrorizmusról II.
2005. szeptember 23. 15:39
Terrorizmusról szóló háttérmunkám második része olvasható lentebb. A mára megkerülhetetlen, mitikus szörnyekké vált terroristák ideológiai hátterét kutatom cikksorozatomban.
Robbantások árnyékában - avagy néhány szó a terrorizmusról I.
2005. szeptember 23. 15:13
Simicskó István szerint nőtt kis hazánk terrorfenyegetettsége. Bár véleményét feltehetően sokan osztják, tenni ellene nemigen tudunk. Nincs számottevő hadseregünk, hadiflottánk, atomfegyverünk. Van viszont általános műveltségünk, vannak könyveink, így ha fel is robbantanak minket, mindenkinek el tudjuk mondani, miért is történt, mi a terrorizmus ideológiai háttere. Tényleg, mi is?
Simicskó István emlékezik és támad - közben butaságokat beszél és reszelgeti a körmét
2005. szeptember 22. 12:22
Simicskó István szerint, Gyurcsány Ferenc (is) tehet arról, hogy Magyarországon megnőtt a terrorfenyegetettség. Megmondom őszintén, ennél még a chilei cseresznye is jobb volt. Egyes politikusaink, annyira ragaszkodnak ahhoz, hogy szerepeljenek a médiában, hogy végig sem gondolják, hogy mit is mondanak. Persze értem én, hogy ellenzékben mindenre rá kell repülni, hiszen ezt teszik bizonyos rovarok is, bizonyos salakanyagokkal. De könyörgöm, ők legalább nem szálnak olyan kupacra, ami már rég megszáradt.
Hős vagy gyilkos, Harry Truman?
2005. augusztus 9. 11:10
1945. augusztus 9-én, három nappal a hirosimai pokol után Truman újra lecsapott. A szigetország lakosai még fel sem ocsúdtak a pokol tűzétől, még meg sem értették, hogy mi történt, és az amerikai elnök beírta nevét a történelemkönyvekbe... Hitler és Sztálin mellé.
60 éve halálra ébredt Japán
2005. augusztus 6. 22:11
1945. augusztus 6-a ugyanolyan napnak tűnt, mint bármelyik azelőtti. A háborúnak már vége volt, csupán egy-két egység hitte, hogy még van értelme a küzdelemnek. Ezek az egységek leginkább a Japán császári hadseregből kerültek ki.
Terrorizmus - rasszizmus
2005. július 8. 10:49
Párizs, New York, Moszkva, Madrid és London. Azok a világvárosok, ahol a természet pusztított az elmúlt 10 évben, az emberi természet.
Pánik Londonban
2005. július 7. 15:31
Tegnap még azt ünnepelték az angol fővárosban, hogy 2012-ben megrendezhetik a nyári olimpiai játékokat, közben megkezdődött a G8-ak találkozója Skóciában, ahol a hét legfejlettebb ipari állam és Oroszország vitatja meg soros problémáit. A fejlődő országok segélyezéséről és a globális felmelegedésről tanácskoznak leginkább. Nagy Britannia komoly történések színhelyévé vált a napokban, amit mindenki másra használ fel. Vannak, akik ünnepelnek, vannak, akik tiltakoznak, és sajnos vannak olyanok is, akik a tiltakozás legvisszataszítóbb formáját, a terrorizmust választottak véleményük kifejezésére. Legalább hat robbanás rázta meg a királyi várost, ami több életet kioltott és számtalan sérülést okozott.
Biztonságban vagyunk a repülőgépeken?
2005. április 25. 8:56
...avagy hogyan kerülhet fel a bicska. Kezdhetném úgy is, hogy egy ismerősöm mesélte, akinek egy ismerősével történt meg.