Piackutatás
Hírek: 1 - 20
Építkezések, felújítások időszaka
2011. június 13. 15:45
A nyár nemcsak idegenforgalmi főszezon, de az építkezések, felújítások időszaka is. Persze nem mindegy, honnan szerzik be ehhez az alapanyagokat, berendezéseket. Csaknem ötven gyár komplex kínálatát vonultatja fel a szombathelyi Köry-Ker szaküzlete.
Gyufatésztát is árusít
2011. június 11. 9:47
Napjainkban a piacokon nemcsak zöldség- és gyümölcsféleségeket, tojást, tejet és virágot árusítanak, de száraztésztákat is. Van, akinek ez a megélhetési forrása, ezért igyekszik olyan terméket is kínálni, amelyet mások nem.
Egy vállalkozás nehézségeiről
2011. május 1. 10:37
Jászberényben a XIX. század végén a Sugár út - ma Rákóczi út - mentén hatalmas üres területek, vizenyős, gödrökkel tarkított buckák voltak.
Ahová érdemes betérni
2011. április 7. 17:22
A mai nagy konkurenciaharcban a vállalkozások minőségi kínálattal, megbízható szolgáltatással és elfogadható árakkal tudják magukhoz csalogatni a vevőket, ügyfeleket Tudják ezt a szombathelyi Köry-Ker szaküzletnél is, s alkalmazkodnak is hozzá.
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.
A gyógyturizmus kitörési pont lehet
2011. március 20. 13:16
A változás stratégiája jegyében készült el az Egészségturizmus komplex fejlesztése című tanulmány, mely nagyívű koncepció mentén 2 milliárdos fejlesztést vetít előre. Ennek a két milliárdnak a felét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól szeretné pályázattal elnyerni Jászberény.
Húsz éve történt a Hűtőgépgyár privatizációja
2011. március 18. 17:23
Történelmi nap közeledik, március 19-én immár húsz éve, hogy a Lehel Hűtőgépgyár a svéd Electrolux tulajdonába került. Az elmúlt két évtized bizonyította, hogy pozitív volt ez a lépés, a Jászság gazdasága óriásit fejlődött, ami egyben megélhetést is jelent – a beszállító cégeket is ideszámítva - sok ezer embernek.
A Hangya Szövetkezet új korszaka
2011. február 6. 14:40
Szinte minden évben megírja olvasói levelében Szűcs Kálmán, hogy a mezőgazdasági termelőknek kellene egy szövetkezet, mert a multik kizsákmányolják őket, s alig fizetnek valamit a portékájukért. Legutóbbi levele után jött be szerkesztőségünkbe Nyitó Tibor azzal a hírrel, hogy van Magyarországon, sőt már a Jászságban is alakul újra Hangya Szövetkezet, a termelők is csatlakozhatnak.
Elmaradt vásárlók
2010. december 18. 8:53
Karácsony előtt körülnéztünk a szombathelyi Vásárcsarnokban, de nem tapasztalatunk igazi ünnepek előtti forgalmat. A sokat megért zöldség-gyümölcs kereskedő szerint a legtöbben a multiknál vásárolnak be, s hiányoznak az osztrákok is.
Idén is karácsonyi akció
2010. december 15. 7:29
Érdemes felkeresni még az év vége előtt a szombathelyi STIHL szakkereskedést, ahol széles választékban, kedvező áron lehet márkás gépeket, eszközöket kapni, mi több akcióként a gépekhez ajándékot is lehet választani.
Kocsonya- , malac- és süldőhús, virsli
2010. december 10. 16:02
Ha egy hús-hentesárú szaküzletnek olyan jó híre van, mint a szombathelyi Hámor utcában találhatónak, akkor az azt jelenti, hogy friss, minőségi áruválasztékuk van, s elfogadható áron kínálják. Természetesen Kónyáék is felkészültek az év végi ünnepek előtti forgalomra.
A Jászság beleerősített
2010. december 8. 17:02
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei APEH és a Kereskedelmi és Iparkamara évente elemzi a megyei gazdasági szereplők teljesítményét. A TOP 50 kiadvány – a 2009-es év adataiból – elemzései elkészültek, és most is sok érdekességet mutatnak. A legfőbb talán az, hogy a megye legerősebb gazdasági térsége a Jászság, Szolnok a második helyre „csúszott”.
Pakots Zsolt nyílt levele
2010. október 7. 18:22
Az alábbi sorokban Pakots Zsolt – tényeken alapuló - állásfoglalását olvashatják a Neo FM legutóbbi sajtóközleménye kapcsán.
Mézvásári készülődés Jászberényben
2010. július 28. 14:46
Az augusztus eleji napok egyik várt eseménye minden évben a mézvásár és méhészeti találkozó. A Szatmári László Jászsági Méhészegyesület már 23. alkalommal rendezi meg a méhészek hazai legnagyobb, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó eseményét, melyen a termelők, a fogyasztók és a kereskedők találkoznak. Molnár Györgyöt, a rendezvény fő szervezőjét kérdeztük az idei előkészületekről.
Városképet alakít a válság
2010. június 2. 17:38
Nem lehetünk túl büszkék Jászberény főterére, hiszen sok lepusztult, XIX. századi épület dicstelenkedik ott. Ezek az épületek a város múltját, történetét őrzik azonban, így fáj a szívünk értük, hiszen ha eltűnnek, valami visszavonhatatlanul múlttá lesz.
Kihívás a virágosoknak
2010. április 25. 9:05
A virágkereskedőknek, virágboltosoknak igazi kihívás május eleje, amikor egymásra tornyosul a középiskolai ballagás és az anyák napja. Persze erre alaposan fel is készülnek mind választékban, mind pedig nyitva tartásban.
Üzleti lehetőségeket kínálnak
2010. április 20. 19:50
Jászfényszarun az ipari parkban befejeződött az a beruházás, melynek eredményeként egy 1848 négyzetméteres üzem/raktár csarnok létesült az Észak-alföldi Operatív Program pályázatának támogatásával . A projekt megvalósításának teljes költsége 265 millió 147 ezer forint. Ennek mintegy 50%-a volt a pályázati támogatás.
Üzemet építenek a koreaiak Jászberényben
2010. április 15. 13:31
Újabb külföldi befektető jelent meg Jászberényben, ez úttal Koreából.
Elektronikai Klaszter alakult
2010. április 15. 13:06
Az összefogás nem zárja ki az együttműködést. Ezt értették meg azok a kis- és középvállalkozások, melyek Jászberényben megalakították hazánkban az első elektronikai klasztert.
Környezetkímélő gépek is akcióban
2010. március 28. 9:09
A nehéz gazdasági helyzetben még a korábbiaknál is nagyobb szerepük van a különböző akcióknak, árengedményeknek. Jól tudják ezt a STIHL szakboltokban is, nem véletlen, hogy a tavaszi munkálatok beindulása előtt úgynevezett kombinált akciót hirdettek.