Foglalkoztatás
Hírek: 1 - 20
Végre valami elkezdődött
2011. június 3. 17:55
Sokan és sokféleképpen vélekednek, sőt olykor ítélkeznek a több évtizede csak dagadó neszűri problémáról, de tettekkel kevesen álltak hozzá a megoldáshoz. Tavaly ősszel a Várunk Alapítvány elnyert egy eu-s pályázatot, és megvalósításához is hozzáláttak. A program kizárólag a Neszűrre terjed ki. Kedden délelőtt már az első eredményekről is beszámoltak.
IDÉN IS PÁLYÁZHATÓ A Fogyatékosság-barát munkahely ELISMERÉS
2011. május 23. 18:53
Budapest, 2011. május 23.- Idén is pályázhatnak a FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY elismerésre azok a munkáltatók, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak. A projektet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatja.
Vállalkozó Kerekasztal - Mogyoródon
2011. május 7. 19:06
 Jó az irány, csak az út rossz Vállalkozó Kerekasztal Öröm és lelkesedés töltött el, amikor értesültem róla, hogy Vállalkozói Kerekasztal alakul Mogyoródon. Örültem, hiszen amióta itt élek, fontosnak tartom, hogy összefogjanak a helyi vállalkozók, amire több próbálkozás is volt, de mindegyik elapadt.
Kutatás, fejlesztés, beruházás
2011. május 5. 12:05
Jászberény külterületén fekvő Flex-Coop Kft. újabb beruházásának és nyertes pályázata bemutatásának nyitórendezvényét tartotta. A farmosi út mentén, az egykori Zagyvamenti téesz telephelye teljes egészében az ipart szolgálja már hosszú évek óta. A meglévő két üzemcsarnok mellé egy újabb is készül az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás telephelyén.
Lehet kitörni a kilátástalanságból?
2011. április 14. 15:06
Tavaly karácsony előtt volt egy tájékoztató arról, hogy a jászberényi Neszűrben élők segítésére, a munka világába való visszavezetésükre indul egy projekt, melyhez pályázati támogatás révén több mint 60 millió forint áll rendelkezésre.
Az Új Széchenyi Terv segítséget jelent
2011. április 7. 16:10
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót rendezett a város vállalkozói, a cégvezetők számára, hogy az Új Széchenyi Terv idei lehetőségeiről első kézből tájékoztassák őket. Csütörtökön a könyvtár kamaratermében sokan kíváncsiak voltak a részletekre.
ÁSZ szeminárium a legjobb gyakorlatokról
2011. április 7. 13:57
 Az Állami Számvevőszék ellenőrzései során megjelenő pozitív példák népszerűsítését tűzte ki célul. Ennek keretében került sor április 7-én a "A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál" második szemináriumára.
Életképek a lomtalanításról
2011. április 1. 16:44
Emlékezetes élményem máig, amikor még a megboldogult Hűtőgépgyárban készítettem riportot a gyár területén elhelyezett szemetes konténerek hasznáról és tartalmáról. Abban az időben volt ez, amikor már Magyarországon is volt környezetvédelmi törvény-féle, s elkezdtünk vigyázni Földünkre, a vizekre, a levegőre. Szombaton is elindultam egy „kukavizitre”, mert szervezett lomtalanítás folyt Jászberény több pontján.
Elmulasztott döntések levét isszuk
2011. április 1. 13:30
Nem emlékszem arra, hogy a városháza nagytermében ennyien lettünk volna, mint kedden este. Pótszékeken is ültek a pedagógusok, ők töltötték meg a termet. Az oktatásban tervezett változtatásokról volt fórum, ami már eddig is vitákat váltott ki. Szatmári Antalné, a humán erőforrás bizottság elnöke köszöntője után Birinyi János, az oktatási koncepció kidolgozója ismertette a tervezet lényegét.
Ovi épül kétszáz gyermeknek
2011. március 20. 13:09
Csütörtökön volt a projektnyitója az ovicentrum beruházásnak, melyre 2007 óta várnak a jászberényiek. Az EU-s pályázatok útja nem egyszerű, de Jászberénynek sikerült a folyamatot végigvinnie, elnyerni a támogatást. A kivitelezőt is kiválasztották, az engedélyezési eljárások is sikerrel folytak, így a közeli napokban hozzáfoghatnak a tényleges építkezéshez. A beruházás 722 milliós, ebből a város önereje 260 millió.
Jó helyre kerültek a forintok
2011. március 18. 16:49
Szakképzési hozzájárulást minden cégnek, vállalkozásnak fizetnie kell. A dolgozók bruttó bére az alapja, s ennek 1,5 %-a a mértéke. A szakképzési hozzájárulás 40%-a az államé lesz, de 60%-ról a cégek maguk dönthetnek. A jászberényi szakképzőket a helyi vállalkozások szívesen támogatják, mert így láthatják, hogy mire is ment el a pénzük.
Díjátadás a honvédelemben - Simicskó István
2011. március 13. 10:15
 Március 15-e a nemzeti összefogás ünnepe, hiszen az ország képes volt félretenni belső ellentéteit és egységesen felsorakozott, képviselte a haza védelmét és függetlenségét- fogalmazott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tárca központi ünnepségén.
A jó kenyeret kézzel formázzák
2011. február 18. 13:45
Tulajdonképpen az is lehetne e riport címe, hogy csináld magad. Mert az az igazán finom, az a tökéletes, amit magunk csinálunk. Sebestyén László jászberényi pékmester is így van ezzel. Ő, megbízható és felkészült munkatársakat szeretne a boltjaiba és a pékségébe, azonban lámpással keresve is alig talál. Ezért gondolta, hogy akkor maga képezi ki a szakmunkásait.
Új szakmákat kínálnak
2011. február 10. 18:00
Ezekben a napokban kell a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek eldönteni, hogy hová adják be továbbtanulási kérelmüket. A végzős diákok közül legtöbben valamilyen szakmai képzés felé orientálódnak. A szakképzés rendszere évek óta átalakulóban van, 2010-ben is jelentősen változott, de ez évben is sok újdonságot tapasztalhatunk.
A Hangya Szövetkezet új korszaka
2011. február 6. 14:40
Szinte minden évben megírja olvasói levelében Szűcs Kálmán, hogy a mezőgazdasági termelőknek kellene egy szövetkezet, mert a multik kizsákmányolják őket, s alig fizetnek valamit a portékájukért. Legutóbbi levele után jött be szerkesztőségünkbe Nyitó Tibor azzal a hírrel, hogy van Magyarországon, sőt már a Jászságban is alakul újra Hangya Szövetkezet, a termelők is csatlakozhatnak.
Segélyek és közfoglalkoztatás új szemlélettel
2011. január 28. 9:10
 A közfoglalkoztatás 2011-ben induló új rendszerébe a kormány várakozásai szerint összesen 220 ezer embert lehet bevonni, a program költsége idén 64 milliárd forint. Az új rendszerben segélyt csak az kaphat, aki nem munkaképes, vagy a munkavégzésben tartósan akadályoztatott.
Közoktatás és felsőoktatás gondja még nem megoldott
2011. január 13. 12:06
 Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz–KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.
Nem veszik fel a kínai kesztyűt
2010. szeptember 9. 19:02
Fázós időben, szerdán délután volt projektnyitó esemény a Nagykátai út 33. szám alatt. Szabó Tamás, a Felső-Jászság országgyűlési képviselője kezében is szaggatta a szél papírra vetett sorait, de az örömteli eseménytől nem vette el kedvet a megjelentektől. A Szekuritás Kft. ugyanis elnyert egy EU-s iparfejlesztési pályázatot, s a beruházás induló pillanataira került sor.
Az első jászberényi mézvásár 1898-ban
2010. július 29. 14:57
Jászberény ismertségét nagyban növeli az évenkénti mézvásár és méhészeti találkozó, melyet 1987 óta a Szatmári László Jászsági Méhészegyesület rendez. Sokáig nem tudtunk arról, hogy mézvásárt már a XIX. század végén is tartottak Jászberényben. A helytörténeti kutatások azonban mindig szolgálnak újdonsággal, ez történt most is.
Megspórolható az ingázás
2010. július 8. 9:51
A távmunka bevezetésének legfőbb eredménye az ingázásból eredő veszteség minimalizálása – derül ki a Bellresearch kutató cég hazai vállalkozások körében végzett felméréséből, amelyet a Világgazdaság közöl. Emellett ahol bevezették, ott javult a munkavégzés hatékonysága is. Sok azonban a kétkedő vélemény is.