Gyermek és ifjúsági ügyek
Hírek: 1 - 20
Papírgyűjtés Kisnémedin
2007. június 28. 10:24
Az első csapat fáradtságot nem kímélve végigjárta a falut. Szórólapjukat személyesen átadva, lényük varázsával készítve elő a munka dandár-részét végzőknek a terepet.
Olvasni jó!
2007. június 27. 17:22
Összesen kétmillió forint értékben támogat a Henkel Magyarország négy iskolai, illetve gyermekkönyvtárat, köztük a váci Katona Lajos Városi Könyvtár gyermekrészlegét.
Mikor érünk már oda?
2007. június 27. 15:01
Idén a püspökszilágyi iskolások és szülők úgy döntöttek, hogy a februári jótékonysági bál bevételét arra fordítják, hogy gyermekein két napos kirándulásra mehessenek.
Óvódásaink elballagtak
2007. június 25. 19:16
„Induljunk vígan és remélve a boldog, szép jövő elébe, mienk a hely a nap alatt míg szívünk bátor és szabad!” Juhász Gyula
Kalandra fel!
2007. május 28. 7:56
Szép reggelre virradtunk, és már messziről látszik, hogy nem hiába keltünk ma fel. Vidáman szálldogáló füst, a készülő étel sokat sejtető illata és izgatottan zsibongó embercsoport fogadott az otthon udvarán. Valami készül, gondolhatja az erre elhaladó utazó, hiszen ekkora sokaság nem mindennapos az intézmény előkertjében.
PARLAMENTI GYEREKNAP A KOSSUTH TÉREN
2007. május 24. 18:05
Parlamenti Gyereknapot rendez a hétvégén a Magyar Köztársaság kormánya. 2007. május 26-án és 27-én óriás játszótér és egész napos színes programok várják a Kossuth térre látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket.
Konferenciát tartott Komlón a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
2007. május 18. 13:50
Öt éve alakult meg Komón a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), mely időközben átalakult kissé, hisz ma már a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás további 18 településén is végzi sajátos tevékenységét. A KEF tegnap megtartott városi konferenciája immáron a negyedik volt a sorban és a részvevők száma, valamint az előadók szakmai felkészültsége alapján a szervezők eredményesnek, a gyakorlati munka során hasznosíthatónak értékelték a tanácskozást.
Esélyegyenlőségi nap Keszthelyen
2007. május 17. 23:15
Utolsó állomásához érkezett a "2007-Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év" keretében a Zala Megyei Esélyegyenlőségi Iroda keszthelyi Esélyek Háza által szervezett programsorozat. A csütörtöki záró rendezvényen, keszthelyi városházán a a gyermekek és ifjúság helyzetéről volt szó, egyebek mellett a Keszthelyi Ifjúsági Munkacsoport, valamint a PontMi ifjúsági szervezet részvételével.
Színes programokkal készül a Miniszterelnöki Hivatal a Parlamenti Gyereknapra
2007. május 17. 16:02
A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is a gyerekek vehetik birtokukba a Kossuth teret és a Parlamentet a gyermeknapon. Május 26-án és 27-én óriás játszótér és egész napos színes programok várják a Kossuth térre látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket.
Repülőnap újra
2007. május 7. 20:17
Besenyei is landol a veszprém-szentkirályszabadjai repülőtéren
Új játszótér avatás Fóton!
2007. május 4. 20:26
Új, EU-szabvány szerint épült játszóteret avatott fel Fót Polgármestere 2007. május 4-én péntek délután a Delikát8 jóvoltából. A Millenniumi Emlékpark játszóterének megépítése a Delikát8 forgalmazója, az Unilever Magyarország Kft. és Fót Város Önkormányzatának példás együttműködése révén valósult meg. A játszótér bekerítését a Fóti Városszépítő Egyesület támogatása tette lehetővé.
A játszóterek története a kezdetektől napjainkig
2007. május 3. 19:01
A grundtól az ütéscsillapítós hintáig! Bármilyen hihetetlen, a játszóterek története mindössze a 19. század közepéig nyúlik vissza. Az igény felismerésétől a kezdeti lázas építkezésen majd az 1960-as és 1970-es évek beton- és acélrengetegein át hosszú út vezetett a mai, EU-szabványköteles játszóterekig.
Húsvéti színházi ajándék
2007. április 30. 10:59
Színházi előadással lepte meg a Trifórium Társulat a szilágyi gyermekeket húsvét előtti pénteken.
Püspökszilágyi hírek
2007. április 29. 18:06
Februárban a Képviselő-testület kérésemre megszavazta, hogy az óvoda és az iskola régi balesetveszélyes vagy elavult felszereléseit megújítsuk. Szükség volt erre azért is, mert a növekvő gyermeklétszám miatt már kevésnek bizonyultak a meglévő felszerlések is. Így aztán március hónapban új felszereléseket kaptak a gyermekek, amit már örömmel birtokba is vettek.
Elkeseredettek a szülők
2007. március 28. 14:18
Katasztrófa! Így jellemezték röviden munkatársunknak a letenyei és annak környékén élő szülők, hogy bezár az Enyhén Értelmi Fogyatékosokat és Hátrányos Helyzetű tanulókat felkaroló iskola, amely Zala határszéli régiójának egyetlen ilyen intézménye.
Farsang a Galgamácsai Általános Iskolában
2007. március 25. 15:30
Több évtizedes hagyományainkhoz híven, ebben az évben is megrendeztük az iskolások Farsangi mulatságát 2007. február 10-én. Dr. Takács Sándor Péter igazgató úr rövid köszöntője után, az Apród megnyitotta az ünnepséget.
HANGVÁR beszédstúdió
2007. március 24. 14:59
„Orvosi tevékenységem egyre nagyobb részét képezi az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében tett aktivitás. Szeretném elérni, hogy betegeim csak tanácsokért jöjjenek hozzám, s ne kelljen kémiai vegyületekből készült gyógyszerekkel kezeljem őket. A Hangvárról: egészségmegőrző tevékenységem nem csak a gyógyszeres kezelés elkerülésére, hanem egy egészségesebb, tartalmasabb élet elérésére is ösztönöz. Fontosnak tartom a családok összekovácsolását, a gyermekek szellemi, szociális nevelésének támogatását. S ebben látom a Hangvár szervezésének közösségformáló és családvédő, előremutató lehetőségeit. Ezért csatlakozom a kezdeményezéshez. Dr. Nika Erzsébet.”
Tanácskozás a gyermeki jogok tiszteletben tartásáról
2007. március 23. 14:42
 “Megyei Jogú Városok és a Deszegregáció”címmel tartanak konferenciát Keszthelyen.  A tegnap kezdődött, két napos tanácskozás célja, hogy a megyei jogú városok intézkedési tervének elkészítése során a roma és hátrányos helyzetű gyerekek alkotmányban rögzített jogait a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartsák.
Ifjúsági képzés
2007. március 23. 11:25
Ifjúsági képzést hirdet az ISZKIRI 2007. május 18-20-ra Nagykapornakra. Az Ifjúsági Szövetség azokat a 12-17 éves fiatalokat várja ingyenes rendezvényére, akik szeretnek sportolni és ismerkedni.
Interaktív poszterek az Energiaklub Környezetvédelmi Egyesület honlapján
2007. március 20. 15:51
 Oktatás - Interaktív poszterekAz Energia Klub interaktív poszterei színesek, mozognak és még hangot is adnak. Emellett rengeteg hasznos információt tartalmaznak a megújuló és nem-megújuló energiaforrásokról, valamint a háztartásban felhasznált energiáról.