Helyi rendeletek
Hírek: 1 - 20
Sétálóövezet, nem vásár...
2007. január 5. 10:33
 Keszthely alapvetően tiszta és rendezett település, de a belvárosban több megoldatlan gond és feladat van. Még mindig karácsonyi fényben és díszben van a Sétálóutca és a Fő tér, de emellett már régóta kellemetlen látvány, hogy a kereskedők egyre nagyobb mértékben települnek ki az utcára üzleteik elé.
Lakossági fórum
2006. május 24. 8:25
– Hogyan, merre vezethetjük el a forgalmat Gödöllő belvárosából? Ezekre a problémákra adhatnak választ azok tervek, melyeket lakossági fórum keretében kívánnak ismertetni, megvitatni az önkormányzat szakemberei.
Számmal és utcanévvel
2006. május 5. 11:13
A szabályos tábla 20x20 cm-es, díszkeretes acéllemez, melynek tartalmaznia kell a közterület megnevezését és a házszámot. A rendelet hatályba lépése előtt kihelyezett táblák használatban maradhatnak, azok cseréjére nem kerül sor.
Politikai gyilkosság Kaposváron
2006. április 27. 16:38
A kaposvári városháza, ma ismét azt bizonyította, hogy nem viseli el, ha valakinek más a véleménye. Ha valaki kívülről szemlélte a mai közgyűlés cirkuszi attrakcióit, akkor azt állapíthatta meg, hogy Kaposvár Fideszes többsége két fogalmat ismer: 1. Velünk van, 2. Az ellenségünkkel van. Ezt már csak azzal tudta Szita Károly polgármester fokozni, hogy a fiatalok véleményét politikai indíttatásúnak bélyegezte.
Kaposvár jegyzője cáfol, csak nem értem, hogy miről beszél
2006. április 26. 16:31
Tegnap számoltunk be arról az önkormányzati rendelettervezetről, mely lerövidítené a vendéglátó-ipari egységek nyitvatartási idejét, ezáltal kergetve haza a renitens ifjoncokat, akik ahelyett, hogy otthon ülnének, képesek társadalmi életet élni. Azóta már felszólalt ez ellen több ifjúsági és non-profit szervezet is, ám egyedül Harján Dávid szocialista képviselő szavaira reagált a főjegyző úr, de hogy mit, azt többen nem értik.
Kaposvár: Zárva
2006. április 25. 11:06
A folyamatosan fogyó népesség egyetlen normális ellenszere, ha a fiatalokat meggyőzzük arról, hogy érdemes családot alapítani. A politikusi véleményekkel ellentétben ebben a korosztályban kevésbé dominál a pénz szerepe, sokkal inkább döntenek annak alapján, hogy mennyire elégedettek az életükkel, környezetükkel és a társadalomhoz való viszonyukkal. Kaposváron egy most előterjesztésre kerülő rendelettervezet azt a lehetőségek igyekszik elvenni, hogy a fiataloknak bárkivel is kapcsolatuk legyen a szűk ismeretségi körükön kívül. Ha az önkormányzat megszavazza az új rendeletet, akkor este 10 után (csak bizonyos esetekben éjjel 2 után) kitehetjük városunkra a zárva táblát, pár év múlva pedig megnyithat Európa első nyugdíjas városa.
A Gödöllői Királyi Kastély Kht. taggyűlésének határozatai
2006. április 21. 8:46
A Gödöllői Királyi Kastély Kht. Taggyűlése, egyhangúan elfogadta a napirendet
A lakáshoz jutás támogatására
2006. március 11. 12:56
Április elsején lép hatályba az a rendelet, amelyet Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén fogadtak el a képviselők a fiatal családok első lakáshoz jutásának a támogatására.
Most kezdik a panel-programot
2006. január 31. 20:18
A panel-programhoz való pályázati lehetőséghez az is szükséges, hogy a helyi önkormányzatok is hozzanak rendelete. Jászberényben ez novemberben készült el, januárban pedig egy kimunkált program.
Kukaosztás Szolnokon II. - kukasétáltatás
2006. január 30. 18:41
Alig két hónapja az okozott osztatlan felháborodást Szolnokon, hogy a szemétrendelet-módósítás szerinti új (kisebb térfogatú) kukákat egy bizonyos szemétnormatíva alapján négytagú családok már nem is választhatták. Most ennél is nagyobb felhábordást keltett a kukacserék lebonyolítása, ugyanis az ügyfeleknek maguknak kellett azt megoldaniuk.
Módosultak a közterület-használati díjak
2006. január 16. 17:37
Hajdúszoboszlón a decemberi testületi ülésen új díjtételeket határozott meg a testület a vonatkozó 8/1999. (IV.22.) Ör.sz. rendelet módosításával, mely kiterjed a hasznosítás általános szabályaira és a közterületen végezhető tevékenységi körök szabályozására is.
Csak kék színű autókkal taxizhatnak Sepsiszentgyörgyön
2006. január 16. 15:23
A sepsiszentgyörgyi taxisok mintegy 70% kénytelen lesz beszüntetni tevékenységét, ha még ebben a hónapban nem festi kékre autóját. Albert Álmos polgármester kijelentette, január 20-ig ad haladékot a taxisoknak, hogy eleget tegyenek a törvény követelményeinek.
Kutya mindenit
2006. január 14. 19:56
A zalaegerszegi állattartási rendelet több ponton is módosult.
Lejjebb kell csavarni?
2006. január 6. 12:25
Az idei évben sem ússzuk meg az áremeléseket, sem országos, sem városi szinten. A hajdúszoboszlói képviselő-testület a decemberi testületi ülésen döntött arról, mennyivel csökken pénztárcánk tartalma januártól.
Csatorna ellenőrzések Kistarcsán
2005. december 29. 20:39
Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban fordulnak elő szennyvízcsatorna-üzemeltetési problémák. Emiatt Kistarcsa Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy elrendeli minden utcában az illegálisan bekötött ereszcsatorna-kifolyók kiszűrése érdekében az ellenőrzést.
Kukaosztás Szolnokon
2005. november 29. 18:43
A szolnoki székhelyű hulladékcég, a Remondis Rt megkezdte Szolnok városában az új szemétrendelet szerint a szemetes edények kiosztását. Pontosabban az erről szóló leveleket többezer háztartásba kipostázta, nem kis felzúdulást okozva vele.
Le a malteroskanállal!
2005. július 21. 9:54
Legalábbis vasárnap és ünnepnapokon. Erről szól a hajdúszoboszlói képviselő-testület júliusi ülésén meghozott módosító rendelet.
Jelentős vízdíjemelkedés, januárig visszamenőleg
2005. június 6. 8:25
Jelentős vízdíjemelkedés, januárig visszamenőleg
Szigorúan ellenőrzött kanizsai állattartók
2005. május 11. 14:43
  Nagykanizsán körülbelül két hónappal ezelőtt lépett életbe a módosított állattartási rendelet. Ennek egyik rendelkezése alapján április végéig a kutyatulajdonosoknak be kellett jelenteniük állataikat a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán.
Egy népszavazás utóélete
2005. április 4. 12:41
Veszprémben tavaly volt először népszavazás. A voksolók többsége egy tervezett beépítés ellen tiltakozott, de mivel kevesen mentek el, az akció nem volt érvényes.Most mégis úgy tűnik, az akkori többségnek lesz igaza.