Intézményfenntartás
Hírek: 1 - 20
Kalandra fel!
2007. május 28. 7:56
Szép reggelre virradtunk, és már messziről látszik, hogy nem hiába keltünk ma fel. Vidáman szálldogáló füst, a készülő étel sokat sejtető illata és izgatottan zsibongó embercsoport fogadott az otthon udvarán. Valami készül, gondolhatja az erre elhaladó utazó, hiszen ekkora sokaság nem mindennapos az intézmény előkertjében.
Püspökszilágyi hírek
2007. április 29. 18:06
Februárban a Képviselő-testület kérésemre megszavazta, hogy az óvoda és az iskola régi balesetveszélyes vagy elavult felszereléseit megújítsuk. Szükség volt erre azért is, mert a növekvő gyermeklétszám miatt már kevésnek bizonyultak a meglévő felszerlések is. Így aztán március hónapban új felszereléseket kaptak a gyermekek, amit már örömmel birtokba is vettek.
Új terveket fogadott el a kormány a Tüskecsarnok befejezésére
2007. április 29. 15:34
A kormány szerdai ülésén jóváhagyta az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium tervét, amely rendezi a sok éve befejezetlen Tüskecsarnok sorsát. A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz.
Olajozott gépezet
2007. április 20. 16:43
Sajnos minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor nincs mást tenni orvoshoz kell fordulni és segítséget kell kérni nálunk okosabb emberektől. Az egészségügyi reform bevezetése után sokan félnek, mert úgy néz ki és úgy halljuk a hírekből, hogy óriási káosz uralkodik a magyar egészségügyben. Saját tapasztalataim szerint állíthatom, hogy ez nem így van.A kiemelt kórházak közé tartozó váci kórház híres volt eddig is arról, hogy jó munkát végeznek, ezért aztán kíváncsi is voltam rá, hogy mennyire sikerült az eü. reformot betartaniuk.
Mi lesz veled "Szász Márton"?
2007. február 20. 19:10
Idézet a NAPLÓ- 2007. február 1- jén megjelent Karcsúsodik a város intézményrendszere című írásából: "...a Szász Márton Általános Művelődési Központ helyzete viszont továbbra sem teljesen tisztázott. Ugyanis csökkentek a normatívák és elindult egy olyan tendencia, hogy a sérült, hátrányos helyzetű gyerekek nagyobb részét az állam igyekszik a normál iskolákba integrálni. Ez pedig eleve megkérdőjelezi a Szász Márton hosszabb távú perspektíváját, hiszen a gyereklétszám túlzott csökkenése akár az intézmény bezárásához is vezethet a későbbiekben. Az intézmény átszervezése ezért nagy eséllyel indokolttá válhat a közeljövőben. Az általános iskolák kisebb létszám leépítésre kényszerülnek az idén." A Szász Márton ÁMK további sorsáról kérdeztük az intézmény igazgatóját- Bognár Ferencet.
Nincs döntés az ESZI-ről
2007. január 23. 12:01
 Egyelőre nem született döntés arról, hogy a Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás átvegye az Egyesített Szociális Intézmény működtetését a keszthelyi önkormányzattól. Bár a fenntartás jelenleg komoly terhet jelent a hivatalnak, és a változtatás révén kedvezőbb volna a finanszírozás, illetve az intézmény az egész kistérség számára biztosíthatná a szolgáltatást, az előkészítést az eddiginél is alaposabban át kell gondolni, és az előterjesztést konkrét elképzelésekkel alátámasztva érdemes újra a társulási tanács elé vinni – hangzott el a szervezet legutóbbi balatongyöröki ülésén.
Csendes évet zártak a jászberényi tűzoltók
2007. január 19. 13:07
Nagy István tűzoltóparancsnok az utóbbi években minden év elején meghívta a sajtó munkatársait, s értékelte a magunk mögött hagyott esztendőt. Utóda, Fózer Tibor alezredes sem szeretné a kialakult, jó hagyományokat megszakítani.
Waldorf ingatlan idősek otthona
2006. november 1. 12:29
Budapesten az ingatlan volt művelődési ház, majd a Waldorf Iskola diákjai tanultak benne – jelenleg üresen áll, szinte semmi mozgás a kertvárosi épület körül – csak a fűnyíró csap olykor egy kis zajt.
Elmarad a rokonszenv tüntetés
2006. május 19. 18:43
Nyugalomba vonul dr. Koós Ferenc a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatója. A megüresedett vezetői helyre, Pest Megye Önkormányzata pályázatot írt ki, ennek eredményéről a május 26-i Közgyűlésen döntenek.
Fokozott kihasználtsággal működik a mohácsi hajléktalanszálló
2006. február 8. 14:58
 Egyre többen keresik fel a Mohács-Kölked Református Társegyházközség fenntartásában működő nappali melegedőt. Van, aki csak a tisztálkodási, mosási lehetőséget keresi, de van olyan is, aki valamilyen ügyintézéshez kér segítséget. Ugyanakkor a fokozódó hideg, a fagyos téli éjszakák következtében az épületben kialakított hajléktalanszálló is "teltházas".
Maradnak az állatok és a munkahelyek
2006. február 7. 9:19
Megszületett a megállapodás a Kisállattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet sorsáról. Az intézet Gödöllőn marad.
Nem csak pénzzel segít a Huniber
2006. január 27. 14:11
A Nefelejcskék Napköziotthonában jelenleg tizenhárom halmozottan sérült fiatal tölti mindennapjait, a Gév Huniber segítségével a jövőben az eddigieknél kellemesebb környezetben.
Kisállattenyésztő-bezárás.3.
2006. január 26. 10:11
Felülbírálja álláspontját a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kisállattenyésztő-bezárás.2.
2006. január 25. 12:31
Gémesi György polgármester, országgyűlési képviselő ígéretet tett arra, hogy minden eszközt megmozgat, hogy az intézetben tovább folytatódhasson a munka.
Kisállattenyésztő-bezárás.1.
2006. január 25. 9:28
Mint azt Kuti László elmondta, nem csak felháborító, hanem törvénytelen is volt a minisztérium eljárása. Az ide vonatkozó törvények szerint ugyanis az átszervezés megkezdése előtt 14 nappal tájékoztatni kellett volna a munkavállalókat a kialakult helyzetről...
Egyik szemük sír, a másik nevet
2006. január 16. 10:09
Az őriszentpéteri általános iskola egyre többe kerül a fenntartó öt őrségi önkormányzatnak. Ennek ellenére pályázati úton 157 millió forintot nyertek az épületetek rekonstrukciójára.
Integrációt készítenek elő
2006. január 6. 14:32
Rendhagyó módon kívánja erősíteni szakmai együttműködését a szombathelyi MMIK és a csepregi művelődési ház. Az együttműködés érdekében január végén szakmai találkozót tartanak Csepregen.
Ember vagy Gyurcsány?
2005. december 16. 22:29
 Többek között ezzel a felirattal, tüntettek az egyházi iskolák pedagógusai az általuk kevésnek talált állami támogatás mértéke ellen. Ez eddig rendben is volna, ha úgy érzik nincs más lehetőségük, ám tegyék, de a tábla nagyon nem illik egy ilyen, sőt más tüntetésre sem.
75 éves a dorogi Petőfi óvoda
2005. december 12. 12:02
„Tedd mindig a jót, mit szíved sugall, de hálát ne várj érte, úgy folytonosan boldogíthatsz és boldog lehetsz.” (Brunszvik Teréz)
Csodapalotára várva
2005. december 9. 6:53
Ha Ajka térképén kis zászlók jelölnék a helyet, ahova könyvtárat képzeltünk, bizony egy kisebb zászlóerdő kerekedne ki – ezzel a hasonlattal jellemezte helyzetüket Utassy Istvánné, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ igazgatója azon az ünnepségen, amit a kibővített könyvtár avatása alkalmából tartottak az intézmény emeleti folyosóján.