Költségvetés
Hírek: 1 - 20
Nem látszik az olcsóbb működés
2011. január 30. 17:23
Jászberényben kedden délelőtt Magyar Levente önkormányzati képviselő is sajtótájékoztatót tartott az Egy Jobb Jászberényért Egyesület (EJJE) új irodájában, a Határ u. 18. alatt. A 2011-es költségvetés volt a fő téma, de a választás óta eltelt időszakról is hallhattunk értékelést.
Hamza filmes múltját megismerhetjük
2011. január 22. 15:00
Jászberényben HAmza D. Ákos filmes munkásságáról terveznek kiállítást.
A jászberényi kórház nem létezhet a város támogatása nélkül
2010. március 12. 18:00
A jászberényi önkormányzat pénzügyi, tulajdonosi bizottsága elnöke Hajnal-Nagy Gábor és Berke István fideszes képviselők tartottak sajtótájékoztatót. Elkészült ugyanis a Szent Erzsébet Kórház gazdálkodásának átvilágításáról az Ilex Kft. jelentése, ezt ismertették a sajtó képviselőivel.
A múzeumot a szeretet ereje működteti
2010. február 1. 14:41
A Jász Múzeum 2009-ben 135 éves fennállását ünnepelte. Volt sok érdekesség, küzdelem ennyi év alatt. Azonban – ahogy azt sokan gondolják – egy múzeum nem a csend és nyugalom hona. A Jász Múzeum széles körű tudományos, közművelődési, könyvkiadási tevékenysége rengeteg feladatot ad az egyre kevesebb munkatársnak.
Újabb száz millió kell a kórháznak
2009. november 1. 12:29
Az egészségügy, a kórházak finanszírozásában ez évben három rendszer, vagy inkább rendszertelenség volt, ami teljesen bizonytalanná tette a gazdálkodási helyzetet. A Szent Erzsébet Kórház számára a jászberényi önkormányzat erre az esztendőre 100 milliós működési támogatást biztosított. Azonban most újabb 115 millióra lenne szükség, hogy ezt az évet kihúzzák.
Sajtóközlemény
2009. október 21. 9:50
A TÖOSZ tegnapi elnökségi ülésén részt vett Varga Zoltán önkormányzati miniszter.
Tájékoztató az Önkormányzati Szövetségek Konzultatív Tanácsa üléséről
2009. október 1. 11:33
A hét országos önkormányzati szövetség együttes elnökségei alkotta Önkormányzati Szövetségek Konzultatív Tanácsa 2009. szeptember 30-án, a Helyi Önkormányzatok Napján munka és ünnepi ülést tartott. A Konzultatív Tanács az önkormányzati rendszer továbbfejlesztéséről és az önkormányzati érdekek érvényesítésének erősítéséről közös nyilatkozatot fogadott el.
Olvassa az ÖNkormányzat szeptemberi számát!
2009. szeptember 29. 15:50
E havi számunk címlaphőse Molnár Gyula, Budapest Újbuda polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, szocialista országgyűlési képviselő.
Bürokrácia...
2009. július 19. 16:32
Javában tombol a nyár, s nem kímélnek minket aa viharok, jégesők, a válság, az áremeléshullám és a politikai csatározások sem… Júliustól emelkedett az Áfa, amely – a maga átlagos 5 százalékával – lassan észrevétlen növekedés az elmúlt időszak mindennapi emeléseihez képest. Bevallom, az előző Áfa változást sem értettem, hiszen például a luxuscikkek olcsóbbak lettek, de a mindennapi élelmiszerek ára emelkedett. Na, de ne is merüljünk ebbe bele. Szerintem az sem érti, aki kitalálta. Azért elgondolkodtató, hogy ki és mi alapján állíja össze ezeket, mert az tuti, hogy még jobban megbonyolították az amúgy sem egyszerű rendet. A napokban láttam a tévében egy szakembert nyilatkozni, aki többek között azt mutatta be, hogy a pattogtatni való és a már kipattogtatott kukorica között is Áfa különbség van – és ez csak egy a sok közül.
Párbeszédet sürgető levél a miniszterelnöknek
2009. július 16. 9:36
Molnár Gyula, a TÖOSZ elnöke és dr. Zongor Gábor főtitkár levélben fordult Bajnai Gordon miniszterelnökhöz a jövő évi költségvetés önkormányzatokat érintő tervezett változtatásával kapcsolatban.
Szentendrén ülésezett a TÖOSZ
2009. május 21. 10:56
A TÖOSZ május 19-én, Szentendrén tartotta kibővített elnökségi ülését, ahol többek között megtárgyalták a kormány által tervezett helyi adórendszer komplex átalakításáról szóló javaslatot. Az ülésen határozat született a vízközművek önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatosan, valamint az M0-ás ügyében.
Nehezen született a költségvetés
2009. április 13. 12:34
Jászberény költségvetése évről évre nehezebben fogalmazódik meg. A rendszerváltás óta még nem fordult elő, hogy csak március végén szavazta meg a képviselők többsége, most viszont igen. Január és március között több költségvetési változat készült. Idén is sok módosító indítvány került napirendre, így amikor a hosszas szavazási procedúra véget ért, nem lehetett tudni, végül milyen keretszámok mellett gazdálkodhat Jászberény 2009-ben.
Elbocsátások és önkormányzatok
2009. március 7. 17:34
– El?ször is, hogyan érinti Gödöll? térségét a gazdasági válság. – 2009-ben a gödöll?iek is kevesebb pénzt visznek haza, mint 2008-ban, ez már önmagában súlyos probléma.
Óbudának már van költségvetése
2009. február 28. 8:38
A fővárosi közgyűlésben sajátos gellert kapott a költségvetés tárgyalása, elfogadása.Tarlós István joggal háborodott fel a költségvetés elodázásán.
Csere az utolsó harmadban? Fővárosi pártfrakciók.
2009. január 27. 7:17
 A fővárosi önkormányzat szocialista frakciójában teljes tisztújítás, a szabaddemokraták képviselő-csoportjánál pedig frakcióvezető-helyettesek választása várható kedden - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból. Tájékoztatásuk szerint az MSZP-nél Steiner Pál, a jelenlegi frakcióvezető egyedül indul a posztért, és várhatóan megőrzi azt.
Hanyatlik a német gazdaság is
2008. december 6. 17:38
„A jó vállalkozó jó kapcsolatokkal rendelkezik” Hanyatlik a német gazdaság is Lapunk rendszeres olvasói emlékezhetnek rá, hogy előző, novemberi számunkban a piaci válság kapcsán idéztünk egy kanadai ingatlanelemzőt, aki a magyar gazdaságról azt mondta, hogy hosszú távon elsősorban a némettől függ, így ha az nem fog nagyot zuhanni, itthon sem lesz baj. Nos, amennyiben az elemző nem tévedett, kezdhetünk aggódni, ugyanis a német GDP az idei év harmadik negyedében tovább csökkent az előző kettőhöz képest, s ez azt jelenti, hogy a germán gazdaság hivatalosan is recesszióba süllyedt.
Megjelent az ÖNkormányzat 2008. novemberi száma
2008. december 1. 13:52
Milyen év vár az önkormányzatokra? A TÖOSZ legutóbbi kibővített elnökségi ülésen is ekörül folyt a szó, miután a jelenlévő polgármesterek meghallgatták az önkormányzatok gazdálkodási és finanszírozási helyzetének számvevőszéki értékelését.
Reagálás Bánki Erik (Fidesz) nyílt írásbeli kérdéseire
2008. augusztus 16. 9:06
Örvendetes, hogy Bánki Erik, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselője is éppoly őszintén aggódik a magyar sportért, mint a magyar állampolgárok többsége.
Az olimpia alatt üti ki a kormány a sportegészségügyet?
2008. augusztus 16. 8:44
Gyurcsány Ferenc színrelépése óta a sport zuhanórepülésben van. Drasztikusan csökkentek a támogatások, megszüntették a sportminisztériumot, s most a nagyhírű és jól működő Sportkórház további léte is kérdésessé vált - jelentette ki Bánki Erik hétfői sajtótájékoztatóján.
A kormány „beint” az önkormányzatoknak
2008. augusztus 9. 17:32
A hazai megyerendszer mindig is megkerülhetetlen lesz Nem tudott hasznos munkát végezni a kormány a parlament tavaszi ülésszakán. Kevés jogszabályt nyújtottak be, és több esetben előfordult, hogy azt vissza is vonták.