Közbiztonság
Hírek: 1 - 20
Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor két kerékkel a jó ügyért
2011. június 2. 20:53
Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor a kétkerekűek szerelmesei. Mindketten azt vallják, a közlekedésben a felelősség közös, ezért mindenkinek egyformán oda kell figyelnie a másikra. A jó idő beköszöntével Vanda kerékpáron, Talma robogón közlekedik a városban, ahol sok türelmetlenséggel és figyelmetlenséggel találkoznak.
Precedens értékű ítélet: kártérítés a 86-os út forgalma miatt
2011. május 27. 9:51
A Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta azt az ítéletet, amely szerint a közút kezelője köteles jelentős összegű kártérítést fizetni egy házaspárnak az életüket elviselhetetlenné és az ingatlanukat eladhatatlanná tevő hatalmas kamionforgalom miatt.
Javuló biztonság a veszprémi vasútállomáson
2011. május 25. 18:47
Veszprém, 2011. május 25. – A MÁV Zrt. és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében új rendőri iroda működik a veszprémi vasútállomáson. Ennek ünnepélyes átadásán dr. Túrós András, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatója méltatta a rendőrségi iroda jelentőségét. Dr. Töreki Sándor rendőr ezredes, a Veszprém MRFK főkapitánya jelezte, fontos tartják, hogy minél több állomáson rendszeres, hatékony rendőri jelenlét legyen, és a szoros kapcsolat megmaradjon a vasúttal. A folyamatos rendőri jelenlét révén jelentősen javul a biztonság a vasútállomásokon.
Sztárok a Fair vezetés mellett
2011. május 17. 19:16
Nagy Feró és a Csillag Születik műsorvezetője, Nagy Sanyi kiállnak a Fair vezetés mellett. Feró többnyire motorral, Sanyi autóval közlekedik, de abban egyetértenek, a biztonságos közlekedéshez toleranciát kell tanulnunk.
FEHÉRGALLÉROS BŰNÖZÉS és FOKOZOTT BALESETVESZÉLY MAGYARORSZÁGON
2011. május 13. 14:57
Miről is szól manapság a jogosítvány megszerzése és az oktatók tevékenysége? Egyes autósiskolák meghirdetik ár alatt az oktatást, ami önmagában nem lenne elítélendő, csakhogy a kedvezményt az oktatóknak kell vállalni, amely által veszteséges számukra a munka, viszont, amennyiben nem vállalják, akad más... A tanuló pedig örül az olcsó lehetőségnek, s észre sem veszi, de néhány óra elcsúszik, vagy pótórákat kell járni
Tegye le voksát a fair vezetés mellett!
2011. május 12. 20:48
Idén immár negyedik alkalommal indul útjára az Autó Motor Fair vezető programja. A magazin ezúttal is a balesetmentes közlekedésért, a jobb közlekedési morálért küzd. A program támogatói egy hatalmas felmérésen is részt vesznek.
Tűz a fővárosban
2011. március 15. 10:27
 Egy pincetűzből hét embert - négy felnőttet és három gyermeket -, továbbá két kutyát mentettek ki a tűzoltók kedd hajnalban Budapest XI. kerületében, a Galvani utcában - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-t.
Jászság ittasan vezet
2011. február 14. 18:22
Halmai Ferenc rendőr alezredes, a Jászberényi rendőrkapitányság vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján a 2010-es esztendő eredményeiről adott számot. A közbiztonság, a közlekedés, a bűnmegelőzés, a bűnesetek felderítése sok munkát adott számukra tavaly is. Azonban a bizalomerősítés éveként jellemzett esztendő több területen hozott eredményt, így a derűlátásra is volt/van oka a kapitánynak.
Nem volt szívbajos - ellopták a defibrillátort
2010. október 24. 12:21
Jászberényt több tragédia híre rázta meg az elmúlt hónapokban. A hirtelen szívhalál több fiatalt, sportolót vitt el tőlünk. Épp ezért a város önkormányzata több defibrillátort vásárolt, és szeptember 27-én ünnepélyesen átadták az iskoláknak.
Budapesten a fürdők is érzik az áradást
2010. június 7. 17:31
 Az áradás miatt a Lukács Gyógyfürdőben a termálfürdő részt keddtől várhatóan péntekig bezárják, a legalacsonyabban fekvő Király fürdő pedig már szombat óta zárva tart. A Palatinus strand nyitva van, minden szolgáltatás üzemel, ugyanakkor nincs meleg víz, így a medencék hőfoka a megszokottnál hűvösebb.
Jelen kell lenni a közterületeken
2010. január 10. 16:22
Jászberényben a közbiztonsággal van a legnagyobb gond. Kevés a rendőr, sok a bűnöző. 2009-ben azonban megalakult a Polgárőrség. Dobrán Gyula a Jászberényi Polgárőr Egyesület vezetője 2010-es terveikről mondta:
Idősek előtérben - Óbuda
2009. december 2. 14:20
 2009. szeptemberében, Bús Balázs polgármester javaslatot tett a képviselő-testületnek, hogy a kerületben jöjjön létre Idősügyi Tanács.
Elsőként nyílt Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Centrum Újbudán
2009. november 13. 13:45
10 újonnan felesketett településőr kezdte meg munkáját a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Centrumban Újbudán, melyet Molnár Gyula Újbuda polgármestere nyitott meg.
Táblavadász akció
2009. október 24. 8:51
November 1-ig tart az a közlekedésbiztonsági program keretében meghirdetett országos akció, melynek célja a indokolatlannak tűnő, esetleg megtévesztő közúti jelzőtáblák kiszűrése állampolgári segítséggel.
Polgárőrség alakult Jászberényben
2009. október 7. 14:59
Jászberényben van rendőrség, több hivatásos biztonsági cég, működik már Városőrség, mint civil szervezet, s két polgárőr szervezet is, egyik Porteleken, másik a Neszűrben. A lakosok biztonságérzete közben a mélypontra süllyedt a sok betörés miatt. Nemrég újabb Polgárőrség alakult, mely a város belterületén kíván dolgozni.
Rendőrség statisztikái - Budapest közbiztonság
2009. szeptember 23. 20:17
 Tóth Gábor tájékoztatása szerint tavaly az év első felében összesen 7, idén már 24 pénzintézet elleni támadás volt, amit a vezérőrnagy gazdasági okokkal és az emberek kilátástalan helyzetével magyaráz. Megjegyezte: Bécsben és Pozsonyban évente több száz pénzintézet elleni támadást regisztrálnak.
Lassan hajtsunk!
2009. augusztus 22. 10:48
Ismét európai közlekedésbiztonsági akció! A nemzetközi fokozott közúti ellenőrzés időpontja: 2009. augusztus 21-22. Az európai kampány kifejezetten a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetői felé irányul, az ellenőrzés ideje alatt a rendőrség az összes rendelkezésre álló sebességellenőrző technikai eszközét működtetni fogja.
Roma gyilkosságok záróakkordja
2009. augusztus 21. 18:38
 DNS-minta és több más bizonyíték is rendelkezésre áll a romák ellen elkövetett gyilkosságok elkövetésével gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatására - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatón Budapesten, ahol bejelentették a romák ellen elkövetett támadássorozat elkövetésével gyanúsítottak elfogását. Az altábornagy hangsúlyozta: a rasszista indíték volt a fő prioritás a romák elleni támadásokban.
Kerékpáros kalandok
2009. augusztus 13. 16:18
köszönővégeinél hatalmas táblák tudatják a tudatlanokkal, hogy itt hatalmas a kerékpárforgalom. Ez bizony megnehezíti az autósok dolgát, s nagyon vigyázni is kell a drótszamarasokra, mert a legváratlanabb helyzetben „ugranak” a kocsik elé.
Többszörös forgalmi korlátozás Budapesten
2009. augusztus 4. 13:02
 Mától négy úton, a Thököly úton, a Hűvösvölgyi úton, a Budai alsó rakparton és a Menyecske utcában kezdődnek útfelújítási munkák. A Thököly utat két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újítják fel, a munka várhatóan október 10-én fejeződik be, ezalatt irányonként egy-egy sávot lehet majd használni, 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom mellett.