Szociális ügyek
Hírek: 1 - 20
Söripari tagozat
2008. január 31. 16:28
TARI JÓZSEFNÉ (Ágnes) a söripari tagozatvezető nyugdíjba vonult és a tagozat új tagozati vezetőt választott 2007. január 24-én.
A szociális gondoskodásról
2007. június 22. 11:51
 A magukra maradt idősek és betegek gondozásáról már a XVIII.-XIX.
Lift a szociális otthonnak
2007. június 8. 10:40
Ma már lift nélkül nem működhet egyetlen emeletes szociális intézmény sem, s az akadálymentes közlekedést is biztosítani kell, mert ezt is törvény írja elő. A jászberányi önkormányzat Hatvani úti szociális otthonában azonban lift ez ideig nem volt.
Egy szociális Európa támogatása – a Solidar „SOS Európa” Konferenciája
2007. június 4. 9:12
A konferencia a Solidar “ SOS Európa – mentsük meg a Szociális Európánkat” című kampánya keretében került megrendezésre, melynek célja az Európai Szociális Modell fontosságának tudatosítása a „policy-maker-ek”, a döntéshozók és a kampányban résztvevők körében.
A Mentális Egészség Európa nevű szervezet jó gyakorlatokra vadászik a szociális kirekesztés leküzdésére
2007. június 4. 8:56
A Mentális Egészség Európa (MHE) nevű NGO (Mental Health Europe) "Jó gyakorlatok a mentálhigiénés problémákkal küszködő emberek szociális kirekesztésének leküzdésére” című projektjének második éve kezdődött el.
Szociális ügyek gyorsan, kényelmesen.
2007. május 30. 9:14
Az új szociális ügyfélszolgálati irodával megvalósult Újbudán az Önkormányzati Negyed, azaz minden ügy egy helyen intézhető.
Eredmények és további lehetőségek
2007. május 15. 10:31
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatója a szociális üdülési támogatás eddigi eredményeiről és a szociálisan hátrányos helyzetű embereket érintő további lehetőségekről.
Fogytán a ruhakészlet
2007. május 7. 17:51
 Adományozókra várnak Balatonlellén. A helyi Vöröskereszt Szociális Helyiségének ruhakészlete az utóbbi időben nagyon megfogyatkozott, ezért örömmel fogadják a lakosság segítségét.
Pályázati Felhívás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői állására
2007. április 27. 12:26
 Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás Intézményvezetői állást hírdet.
Elismerés szociális munkáért
2007. április 14. 10:34
Immár hagyománnyá vált, hogy a Szociális Hét záró rendezvényeként Szombathely Megyei Jogú Város által alapított, a szociális területen dolgozók munkájának értékeléseként díjátadási ünnepségre kerül sor. Idén is a Városházán vehették át a díjazottak az elismerést.
Felhívás gazdálkodók, munkaadók, vállalkozók számára
2007. április 12. 18:32
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a mai napon közös felhívást írt alá a szociális és munkaügyi miniszter támogatásával a sajtó nyilvánossága előtt. A felhívásban arra kérik a munkaadókat, foglalkoztatókat, gazdálkodókat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a környezetükben élő alacsony jövedelemmel rendelkező, gyermeket nevelő munkavállalók pihenésére, kikapcsolódására, üdülésére. Kiss Péter miniszter bevezetőjében elmondta, hogy a Kormány egyik legfontosabb célja az emberek életminőségének javítása, a társadalmi esélyegyenlőség biztosítása. Ezen cél eléréséhez nem elegendőek csupán a kormányzati eszközök, hanem építeni kell a társadalom önszerveződésén alapuló civil szervezetek aktivitására is. A SZMM bátorít minden olyan törekvést, minden olyan társadalmi összefogást, amely a szociálisan rászorultak társadalmi beilleszkedését segíti, esélyegyenlőségét növeli.
Négyen együtt - támogatást adnak
2007. április 5. 12:49
Néhány hete adtunk hírt arról, miként is működik a Jászsági Többcélú Társulás keretein belül a Jászsági Támogató Szolgálat, ami a kistérségben 2006-ban jelent meg, s új szolgáltatással segíti a fogyatékkal élők mindennapjait. Ilyen szolgálat – a város önkormányzata fenntartásában - Jászberényben is működik, már 2005 óta segítik a súlyosan fogyatékos embertársainkat.
Még nem jutottunk el mindenkihez
2007. március 21. 8:45
A Jászsági Többcélú Társulás alapításakor felvállalta, hogy a szociális területen is igyekszik segítségére lenni a rászorulóknak. Ennek jegyében alakult meg a Támogató Szolgálat, mely 2006.
Támogatják az idősek étkeztetését
2007. február 4. 15:49
 A többi között az önkormányzat által fenntartott intézmények támogatásáról döntött a héten a képviselő testület Balatonberényben. Mostantól ebédeként 50 forinttal támogatják a Balatonberényi Idősek klubjában étkező időseket, akik a balatonkeresztúri Alapgondozási Központon keresztül igénybe veszik a szolgáltatást – mondta a Nyugat-Balatoni Médiának Horváth Péter alpolgármester.
Az üdülési csekkrendszer eredményei Veszprém megyében
2007. január 12. 16:28
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatója
Közmunkaprogramok hátrányos helyzetű településeknek
2006. december 29. 16:55
2007 elején két közmunkaprogram indul: 1,28 milliárd forintot fordítanak a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű települések foglalkoztatási gondjainak enyhítésére.1.
Fehér Gandalf mit tenne?
2006. december 22. 9:18
Ma egy újabb akadállyal szembesültem a bürokrácia útvesztőiben bolyongva. Több ismerősöm is találkozott azzal a jelenséggel, hogy a gázár-támogatás igénylőlapján olyan adatot kér a Magyar Államkincstár, amelynek megszerzése komoly nehézségekbe ütközik.
Bursa Hungarica Hévízen is
2006. december 6. 13:00
 A támogatásként adható legmagasabb összeget kapják a diákok Hévízen, a Bursa Hungarica program keretében. Erről legutóbbi ülésén döntött a város önkormányzata.
Egymillió forint Bursa Hungaricára
2006. december 5. 14:03
 Egymillió forinttal támogatja a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatókat a keszthelyi önkormányzat, a Bursa Hungarica program keretében. Az oktatási és kulturális bizottság vezetője, Csótár András sajtótájékoztatóján elmondta: az egészségügyi és szociális bizottság tagjai teljes egyetértésben határoztak a támogatási igények elbírálásáról.
A civil társadalom Szociális Kerekasztala
2006. november 29. 18:22
A Magyar Szociális Fórum Koordinációs Munkabizottságában együttműködő társadalmi szervezetek és szakszervezetek Szociális Kerekasztalt szerveznek, hogy elősegítsék a válság leküzdését, és a társadalom valódi problémáinak, mindenekelőtt a megélhetési gondoknak az orvoslását.