Vagyongazdálkodás
Hírek: 1 - 6
Döntött a tanács, 236 nyertes pályázat a Közép-Dunántúlon
2007. május 25. 14:07
Iskola, óvoda és bölcsőde felújítására, orvosi rendelő akadálymentesítésére, iskolabusz beszerzésére, könyvtár és irattár kialakítására, illetve útburkolat felújításra nyertek többek között támogatást önkormányzatok a régióban.
Fiatalok háza
2006. október 10. 10:39
Bár Szolnokon rengeteg ifjú pár szeretne beköltözni az un.: Fecske házakba, a Mester úton júliusban több lakás is üresen állt.
Az értékes faanyag védelmében
2006. március 9. 16:55
Napjainkban, elsősorban az üvegházhatás kialakulásában szerepet játszó szén-dioxid koncentráció csökkentése érdekében, egyre nagyobb szerepet kapnak a megújuló energiaforrások. A biomasszás fűtőművek és a szénről fára átállított erőművek azonban nyelik az értékes fa alapanyagot is.
Lokálpatrióta hisztéria egy szecessziós épület körül
2006. január 20. 16:33
A Körösfői László kuratóriumi elnök vezette alapítvány kezdeményezésére a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) reagált, a védési eljárást megindította és egyúttal ideiglenes védelem alá helyezte az egykori járási hivatal és községháza épületét. Gémesi György levélben tiltakozott a KÖH Dokumentációs Igazgatóságánál, megkérdőjelezve az eljárás törvényességét, ám megalapozatlan érveit kimerítő jogi indoklással elutasították. Szintén elutasításra talált az a levele is, amit Bozóki András kulturális miniszternek írt, aki kivizsgálva a KÖH eljárását, azt szabályosnak és indokoltnak ítélte.
Funkcióváltásért kétszázmillió forint
2006. január 1. 15:08
Egyeztető bizottsági tárgyaláson vett részt Németh Zsolt Vasvár város polgármestere a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában. Témája az volt, mennyi pénzt kap a kisváros az államosított egyházi ingatlanok funkcióváltásáért.
Szavazni bukszákkal fogunk
2005. december 29. 7:25
A tavalyi esztendő utolsó érdemi történése a kórházi parkoló helyére tervezett áruház körül kialakult vita volt. Remélhetően az indulatok mára elcsitultak és csak a pro-kontra elhangzott érvek tiszta logikája az ügyben az uralkodó.