Beruházás
Hírek: 1 - 20
TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL!
2011. június 30. 8:20
 TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL.Jogszabályi értelmezésbeli bizonytalanságok az NMHH állásfoglalásainak hiánya miatt 2011.
Lószőrfonó és gyapjúhímző tábor a Csengedben
2011. június 27. 20:56
Lószőr és gyapjúhímző tábor a Csengedben
Az európai kulturális örökség megőrzése
2011. június 15. 9:07
 Az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat idén 27, az európai örökségmegőrzés és kutatás terén kimagasló eredményt elért projektnek ítélte oda az EU.Egy központi vasútállomás egykori építészeti ragyogásának visszaadása, a kurátorok következő generációjának képzése, egy elhagyott kolostor megmentése: ezek csupán kiragadott példák arra, mi mindent tesznek önkéntesek és szakemberek ezrei azért, hogy életben tartsák az európai történelmet.
Már termel a biogázüzem
2011. május 16. 17:42
Jászapátin már a próbaüzem zajlik a biogázüzemben, melyet a Jászapáti 2000 Zrt. valósított meg. Az állattenyésztési melléktermékek hasznosításával áramot állítanak elő az uniós támogatással felépített üzemben. A biogázüzemben három 1500 köbméteres acéltartályt és négy 5000 köbméteres végtározót építettek meg.
Magyarországon transzparencia nélküli törvények kárt okozhatnak - lakossági vagyonvesztések Közép-Európában
2011. május 7. 8:36
"Választási kudarchoz vezethet a devizahitelesek és a társasházi lakástulajdonosok előkészítetlen jogi szabályozása. Társasházi és devizahiteles kettős csapda.
Kutatás, fejlesztés, beruházás
2011. május 5. 12:05
Jászberény külterületén fekvő Flex-Coop Kft. újabb beruházásának és nyertes pályázata bemutatásának nyitórendezvényét tartotta. A farmosi út mentén, az egykori Zagyvamenti téesz telephelye teljes egészében az ipart szolgálja már hosszú évek óta. A meglévő két üzemcsarnok mellé egy újabb is készül az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás telephelyén.
Egy vállalkozás nehézségeiről
2011. május 1. 10:37
Jászberényben a XIX. század végén a Sugár út - ma Rákóczi út - mentén hatalmas üres területek, vizenyős, gödrökkel tarkított buckák voltak.
Aki szereti a várost, tesz is érte
2011. május 1. 10:19
Kétféle városlakó van. Az egyik sepri a járdát, összeszedi a szemetet, kitisztítja az árkot, betartja a szabályokat, a másik meg nem. Ez utóbbiak nem járnak lakossági fórumra.
Kettős tudat a kormánypártban a Duna esetében?
2011. április 19. 8:50
 A Duna Charta megdöbbenéssel látja, hogy az Új Széchenyi Tervbe becsempészett duzzasztási tervek botránya még alig ült el, de Völner Pál államtitkár nyilatkozatával már újra kormányzati szándékként jelent meg a dunai hajózás túlfejlesztésének igénye, megkérdőjelezve ezzel Martonyi János és Illés Zoltán korábbi ezirányú nyilatkozatait. Álláspontunk szerint Magyarországnak nem szabad alárendelnie magát külföldi hajózási társaságok és magyar tulajdonú offshore cégek érdekeinek.
A magyar ember tragédiája 20 év alatt rajzfilmben elmesélve
2011. április 17. 8:53
 A magyar mellett feliratos angol változat is készül, emellett vannak tervek az angol nyelvű verzióra is, amelyet Jeremy Irons mondana alá. Ez érdekes kihívás lehet, hiszen alapvetően három hangra készült a munka - tette hozzá a Kossuth-díjas rajzfilmrendező.
Az Új Széchenyi Terv segítséget jelent
2011. április 7. 16:10
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót rendezett a város vállalkozói, a cégvezetők számára, hogy az Új Széchenyi Terv idei lehetőségeiről első kézből tájékoztassák őket. Csütörtökön a könyvtár kamaratermében sokan kíváncsiak voltak a részletekre.
Szakképzés új modellje - 20 év Schola Europa Akadémia
2011. április 7. 7:45
 Egy korunk oktatási helyzetében új irányt jelentő időszak lezárásaként 20 év után új épületbe költözött a Schola Europa Akadémia. Az iskolaavatón résztvett L.
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.
A gyógyturizmus kitörési pont lehet
2011. március 20. 13:16
A változás stratégiája jegyében készült el az Egészségturizmus komplex fejlesztése című tanulmány, mely nagyívű koncepció mentén 2 milliárdos fejlesztést vetít előre. Ennek a két milliárdnak a felét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól szeretné pályázattal elnyerni Jászberény.
Ovi épül kétszáz gyermeknek
2011. március 20. 13:09
Csütörtökön volt a projektnyitója az ovicentrum beruházásnak, melyre 2007 óta várnak a jászberényiek. Az EU-s pályázatok útja nem egyszerű, de Jászberénynek sikerült a folyamatot végigvinnie, elnyerni a támogatást. A kivitelezőt is kiválasztották, az engedélyezési eljárások is sikerrel folytak, így a közeli napokban hozzáfoghatnak a tényleges építkezéshez. A beruházás 722 milliós, ebből a város önereje 260 millió.
Budapesten és vidéken még bizonytalanság övezi a regisztrációt és az 1 millió forintos bírságolást
2011. március 7. 23:13
 A kormány javaslatára módosította az Országgyűlés a médiatörvényt és a médiaalkotmányt hétfőn. A változtatást a kabinet azután kezdeményezte, hogy megállapodott a jogszabályokat több ponton kifogásoló Európai Bizottsággal.
Nehéz dilemma a devizahitel - Orbán Viktor a Facebookon
2011. február 26. 12:41
 A kormányfő azt szeretné, hogy a magyar költségvetés, a bankrendszer és az adósok arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit. Orbán Viktor erről pénteki Facebook-bejegyzésében ír, amelyben ezúttal az otthonteremtés témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre.
Kormányzati döntés előtt közérdekű javaslatok a devizahitelesektől
2011. február 26. 12:30
 A LOÉSZ Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete fontosnak tartja a devizahitelesek valódi és okos megsegítését, mert több év késlekedés az előző kormányzat részéről most már fogyasztói katasztrófával fenyeget.Jogosnak tartjuk az elkeseredett családok demonstrációit - a több éves méltatlan jogi csűrcsavarás után.
Járai Zsigmond vezeti az új Költségvetési Tanácsot
2011. február 24. 6:33
 Megtartotta első ülését az új összetételű Költségvetési Tanács, a megbeszélést Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács köztársasági elnök által kinevezett vezetője hívta össze. Az ülésen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
A korrupció nehéz feladatot jelent a fővárosban és a kormányzati szerveknél
2011. február 20. 14:45
 A korrupció megelőzése a legnehezebb feladat ilyen rövid időtáv alatt a fővárosban, a kormányzati területeken Országbíró Zoltán közérdek politikus  szerint.Közhatalmi döntéseknél a lobbi természetes és megkerülhetetlen jelenség , amely ma szabályozatlan és káosz van ezen a területen- szögezte le közérdek politikus.