Önkormányzati választás
Hírek: 1 - 20
Az Európai Unió kárenyhítési támogatást adott
2007. június 11. 15:13
A Belügyminisztérium és az Európai Ügyek Hivatala, a Magyar Köztársaságot sújtó rendkívüli dunai és tiszai árvizek alapján, 2006. június 9-én kérelmét nyújtott be az Európai Bizottsághoz az Európai Unió Szolidaritási Alapjának mobilizálására. Magyarország a hatályos EU Tanácsi rendelet szabályai alapján a Magyarországot ért jelentős természeti katasztrófa jogcímén, az EU Tanács 2012/2002 rendeletében meghatározott tíz hetes határidőn belül nyújtotta be kérelmét, a káresemény első napjának 2006. április 4-ét jelölve meg. A teljes kárösszeg 135,7 milliárd Forint, amelynek 79% közkár.
Rendszer(vissza)váltás Fidesz módra
2007. február 25. 19:45
Talán még sokan vannak a kedves olvasók között, akik nem csak a "szélét" élték meg az előző rendszernek. Bár nekem is már viszonylag korán sikerült (1978-ban) szembetalálnak magam a szocializmus negatívumaival, nyolc éves koromban nem igazán foglalkoztam vele, hogy az ebből adódó problémáim miatt másokat hibáztassak. Akkor, kisgyermekként nem a világra haragudtam, csupán roppan szomorú voltam, hogy - engem és egy osztálytársamat - nem avattak kisdobossá.
Tervek garmadája Kisújszálláson
2006. december 11. 9:54
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egy most készülő gazdasági program keretében tervezik meg a város fejlesztésének négyéves programját – tudtuk meg Kecze István, újonnan megválasztott polgármestertől. A városfejlesztésben elért eredményeivel az előző képviselő-testület magasra tette a mércét: megfelelően működtették a város intézményeit, utakat, járdákat építettek, köztereket és közintézményeket újítottak fel, bővítették a szennyvízcsatorna-hálózatot.
Megalakult a Józsai Településrészi Önkormányzat
2006. november 4. 17:38
 Debrecen képviselőtestülete megválasztotta a Józsai Településrészi Önkormányzat tagjait. A részönkormányzat 7 tagú.
Le a plakátokkal!
2006. november 3. 19:46
Lejárt a türelmi idő, a törvényi szabályozás szerint a választások után 30 nap áll rendelkezésre a politikai pártoknak és jelölő szervezeteknek, hogy eltávolítsák plakátjaikat a közterületekről.
Gedei József: Óriási lehetőségeket látok
2006. október 12. 13:26
Az október elsejei helyhatósági választáson dr. Gedei József szocialista politikust választotta Jászberény választópolgárainak többsége polgármesternek.
Önkormányzati választások eredményei- Tapolca
2006. október 4. 20:21
Ismét Ács Jánosnak (képünkön), Tapolca város eddigi polgármesterének szavaztak bizalmat a település polgárai. Gratulálunk! Talán a kialakult belpolitikai helyzetnek is köszönhetően (bár hozzá kell tennem, hogy Tapolca köztudottan FIDESZ- városként híresült el) elsöprő jobboldali siker született. Nézzük a végeredményeket.
Önkormányzati választások Mohácson
2006. október 4. 12:20
A Köztársasági Elnök 2006. október elsejére (vasárnap) tűzte ki az önkormányzati választásokat. A hétvégén a települések polgármestereiről, önkormányzatuk testületéről és a megyei közgyűlések összetételéről döntöttek a választók.
Többségében a régi polgármesterek maradtak a kistérségben
2006. október 2. 15:47
 Többségében a régi polgármestereknek szavaztak bizalmat a választók a Keszthely-Hévízi kistérségben. A 27 település közül 4 helyen (Alsópáhok, Keszthely, Vállus, Várvölgy) váltották le a volt önkormányzati vezetőket.
Új polgármester Keszthelyen
2006. október 2. 10:32
Új polgármestere van a Balaton Fővárosának. Mohácsi Józsefet Ruzsics Ferenc váltja a polgármesteri székben Keszthelyen.
Kósa Lajos lett újra a polgármester
2006. október 2. 0:00
 Debrecen polgármestere a következő önkormányzati ciklusban Kósa Lajos.
Választási eredmény a 28-as körzetben
2006. október 1. 23:49
  Az őnkormányzati választás eredményei a 28-as számú józsai körzetben:1. Somogyi Béla 1258 szavazat 66,32%.
Választási eredmény a 29-es körzetben
2006. október 1. 23:40
 Az őnkormányzati választás eredményei a 29-es számú józsai körzetben:1. Balázs Ákos 1375 szavazat 66,98%
Demokráciát Kisnémediben!
2006. szeptember 29. 18:53
Még egyet is értettünk volna a ma este lezajlott, Edelman polgármester úr által vezetett kampány metodikájával, higgadt és mellébeszélő stílus nem volt sértő vagy bántó. Az arrogancia a kérdések felvetése kezdetén jelentkezett: - A kérdéseket a saját kampányában tegye fel a szembenálló fél – volt a polgármester állásfoglalása. Ez a demokrácia Kisnémediben? – vetődik fel a kérdés! Jó, akkor feltesszük a kérdéseket – anélkül, hogy választ kaphatnánk mi az ellenzék, vagy a tisztelt választópolgárok:
Lamperth Mónika és Gyurcsány Ferenc köszöntője
2006. szeptember 29. 10:48
A demokratikus jogállam meghatározó, jeles eseményét ünnepeljük szeptember 30-án. Tizenhat esztendővel ezelőtt ezen a napon élhettek először hazánk választópolgárai azzal a lehetőséggel, hogy szabadon választott helyi önkormányzatokat hozzanak létre. A történelmi fordulópont európai értelemben is korszerű helyi önkormányzati rendszert hívott életre, amely ötvözi hazánk haladó önkormányzati hagyományait a nemzetközi tapasztalatokkal.
Göncz, Kolber és a civilek
2006. szeptember 29. 0:38
Már-már nem is nevezhető rendhagyónak, hogy Kolber István, a "Szövetség Kaposvárért" polgármester-jelöltje kávéházi beszélgetésre invitálja az érdeklődőket. A mai alkalom talán mégis eltért valamelyest az eddigiektől, mivel vendégként Magyarország első külügyminiszterét, Göncz Kingát köszönthették a résztvevők. A miniszter-asszony már korábban is járt Kaposváron, többek között a Somogy-országgyűlés rendezvénysorozat keretében, de akkor még egy másik tárca vezetőjeként, és - sajnos - kávéházi csevely nélkül.
Tüntetésről a tüntetők stílusában
2006. szeptember 27. 23:58
Azt olvastam valahol, hogy a stílus maga az ember. Egyre jobban kezd elharapózni bennem egy gondolat: ez, biz' igaz. Amikor a kaposvári Kossuth téren járok esténként, egy jó néhány stílustalan, és ezáltal embertelen hisztériázó alakot látok. Pökhendiek, önimádók, gyűlölettől habzó szájúak, és nem utolsó sorban buták, de a végtelenségig. Ilyen emberek töltik meg sötétedés után Somogyország fővárosának a szívét, amely így egyre keservesebben dobog, s ha nem vigyázunk, úgy áll meg, és adja át magát az enyészetnek, hogy csak arról vesszük észre, hogy mi is vele pusztulunk.
Közpénzel kampányol Kaposvár Fideszes polgármestere
2006. szeptember 27. 19:17
Közpénzen, a FIDESZ arculati elemeivel és szlogenjeivel a városháza adta ki Szita Károlynak, a FIDESZ és a KDNP polgármester-jelöltjének a választási programját.
Józsai képviselőjelöltek bemutatkozása a DTV-n
2006. szeptember 26. 20:29
 A józsai két önkormányzati választókerület képviselőjelöltjeinek bemutatkozását 2006. szeptember 29-én közvetíti a Debrecen Városi Televízió.
Polgármesterjelöltek vitája a Debrecen TV-ben
2006. szeptember 26. 20:06
 2006. szeptember 27-én este 19.00-tól közvetíti a Debrecen Városi Televízió Dr. Bazsa György /MSZP/ és Kósa Lajos /FIDESZ/ polgármesterjelöltek vitáját.