Minisztériumok
Hírek: 1 - 20
Balog Ádám helyettes államtitkár
2011. február 10. 18:06
A jászberényiek számára mindig fontos és büszkeségre okot adó dolog volt, ha egy közülük való magas tisztségbe került. A „mi fiunk”-ra odafigyeltek, számon tartották pályája alakulását. A történelem során volt, amikor a Parlament elnöke volt éppen a nagy tiszteletnek örvendő személy, de kormányzati pozícióban is volt már többször jászberényi illetőségű férfiú. Az elmúlt szombaton este a Lehel Vezér Gimnázium alapítványi báljának díszvendége Balog Ádám is a „mi fiunk”.
Az Európai Bírósághoz fordult a külügy a megakadályozott Sólyom-látogatás miatt
2010. július 6. 21:51
 Megindította az eljárást Szlovákia ellen az Európai Bíróság előtt a Külügyminisztérium kedden, amiért a szomszédos ország a személyek szabad mozgásáról szóló irányelvre hivatkozással 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László köztársasági elnök belépését a területére - közölte a tárca szóvivői irodája.
Négymilliárdos bevétel kvótaeladásból
2010. március 12. 18:15
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csaknem 2 millió tonna kiotói kvóta eladására kötött szerződést, melyből várhatóan 4 milliárd forint bevétel folyik be a tárca erre a célra elkülönített kincstári számlájára.
Egyszer vége lesz az illegális hulladéklerakóknak?
2010. február 1. 14:32
Az elmúlt évekhez hasonlóan a zöldtárca az idén is pályázatot hirdet önkormányzatok és non-profit társadalmi szervezetek számára a települési illegális hulladéklerakók felszámolására. A célra 100 millió forintot biztosít a minisztérium a hazai költségvetésből.
Zöld forrás civileknek
2010. január 24. 16:24
Már elérhető és letölthető a környezetvédelmi minisztérium honlapjáról az a 120 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázat, amely zöld civil szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjait támogatja.
Indul a Polgármester Akadémia
2009. október 29. 19:41
2009. október 30-án kerül sor a Polgármester Akadémia ünnepélyes megnyitására és azt követően indul a polgármesterek képzése a kísérleti évfolyam keretében.
Megegyezés a fővárosi jégpályák használatáról
2009. október 2. 0:36
Az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkárának újabb kezdeményezésére 2009. szeptember 29-én is tárgyalóasztalhoz ültek a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Magyar Jégkorong Szövetség illetékesei, hogy mindkét fél számára elfogadható megoldást találjanak a Gyakorló Jégcsarnok jégfelületének használatára.
Levél Székely Tamásnak
2009. július 3. 21:28
Az EgészségMonitor nyílt levélben kéri az egészségügyi minisztert, hogy állapítsák meg, ki a felelős az Országos Tisztifőorvosi Hivatal OLEF2009 elnevezésű júniusban végrehajtott egészségfelmérésének fatális szakmai hibáiért.A közpénz pazarlása mellett az OLEF2009 kritikusan lecsökkentheti az Európai Unió által szervezett, és Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal által megvalósítandó őszi egészségfelmérésen való részvételi hajlandóságot is.
Egy hazugság margójára: bajban a kaposvári Fidesz…
2009. július 3. 1:18
Még egészen kisgyermek voltam, amikor apukám azt mondta: fiam, sose hazudj, mert minden hazugság, újabb hazugságot szül. Édesapám akkor talán még nem tudta, hogy három évtizeddel később a fia is erre figyelmezteti - no nem a fiát, hanem - a politikusokat.
Schéner Mihály halála...
2009. június 4. 22:30
Varga Zoltán önkormányzati miniszter – Hiller István oktatási miniszter nevében is – koszorút helyezett el Schéner Mihály sírján az Óbudai temetőben tartott gyászszertartáson csütörtök délelőtt.
Világklasszisokat köszöntöttek a Minisztériumban
2009. március 20. 16:30
A sportért felelős Önkormányzati Minisztérium ma elismerő oklevélben részesítette a 2008 második félévében kiemelkedő eredményt elérő sportolókat és a 2007. év rádióamatőr bajnokait. A miniszter távollétében - Radnóti Miklós antirasszista díj átadásán volt jelen a Parlamentben - Török Ottó, a tárca sport szakállamtitkára adta át az ünnepelteknek az okmányokat. Az eseményen a világ- és Európa-bajnokságokon sikeresen szereplő magyar sportolókat, valamint edzőiket és sportvezetőiket köszöntötték.
Önkormányzati Minisztérium új turisztikai pályázatai
2009. március 19. 22:44
A Kormány által 2005. szeptemberében jóváhagyott Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia átfogó célként fogalmazza meg az életminőség javítását. A stratégia konkrét feladatokat határoz meg a turisztikai vonzerők, a fogadóképesség, az emberi erőforrás és a működési rendszer korszerűsítésére. Az újszerű megközelítés emellett az esélyegyenlőség és fogyasztóvédelem kérdéseit is kiemelten kezeli.
Gyenesei István a kormányoldal hallgatását megtörve magyarországi látogatásra hívta Székelyföld képviselőit
2009. március 15. 22:56
A 2004. decemberi választások óta első alkalommal hívtak határon túli magyarlakta területre kormányoldali politikust nemzeti ünnepünkön beszédet mondani: Gyenesei István önkormányzati minisztert érte ez a megtiszteltetés 2009. március 15-én.
MotoGP - Hungary
2009. március 13. 13:21
Pénteken, l3-án pályabejáráson vett részt Sávolyon Gyenesei István, és mostantól minden hónap 13-án vagy személyesen a sportért felelős miniszter, vagy az ÖM egyik szakállamtitkára a helyszínen tájékozódik a Balatonring építéséről.
Fogjanak össze az egymással vetélkedő politikai ellenfelek!
2009. március 13. 9:47
Az Önkormányzati Minisztérium ma tartotta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségét. A rendezvényen Gyenesei István miniszter mondott ünnepi beszédet.
Az önkormányzati miniszter – személyre szóló meghívásra –
2009. március 13. 9:42
Gyenesei István önkormányzati miniszter a romániai magyarság egyik meghatározó városából, Székelyudvarhelyről kapott meghívást az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségekre.
Klímapolitika, GMO, szelektív hulladékpiac
2009. február 28. 18:36
Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter Stavros Dimas-szal, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosával tárgyalt Budapesten többek között klímapolitikai kérdésekről. Egyetértettek abban, hogy hatékony globális klímapolitikára van szükség, melyből Magyarország is kiveszi a részét, az uniós szintű vállalásokon belül azonban figyelembe kell venni az egyes tagállamok sajátosságait.
Japán-magyar jubileumi év
2009. február 11. 16:33
Japán magyarországi nagykövetségén rendezték meg a Japán ünnepség 2009 – Japan Cultur Volunteers Program nyitó ünnepségét, melyet a nagykövetség és az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezett.
Páyázat a Víz Világnapjára készülve
2009. február 7. 20:13
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az esztergomi Duna Múzeummal közösen az idén is pályázatot hirdet iskolásoknak a március 22-ei Víz Világnapja alkalmából.
Ljubljana folytatódik...
2009. január 25. 21:58
Pénteken tartotta ülését Ljubljanában a 2007. augusztusában létrejött kétoldalú idegenforgalmi vegyes bizottság, melynek feladata a magyar-szlovén államközi turisztikai kapcsolatok ápolása és fejlesztése. A magyar delegációt dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára vezette, a szlovén küldöttség vezetője pedig Marjan Hribar, a szlovén Gazdasági Minisztérium turisztikai főigazgatója volt.