Kitüntetés
Hírek: 1 - 20
Félegyházi „aranyos” az ország legjobb pék-cukrász tanulója
2015. március 30. 17:32
Idén Szegeden került megrendezésre a 2015. évi Pék-Cukrász Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenye, ahol a 22 versenyző között a félegyházi AJKSZP-ban 13. évfolyamos Ferencz Mónika is megmérettette magát.
Pedagógus Kutatói Pályadíj
2015. január 15. 9:40
Dr. Koncz Gábor a Magyar Tudományos Akadémián Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesült.
Pályázati felhívás - Köllner Ferenc-emlékdíj elnyerésére
2012. augusztus 14. 12:05
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége rendkívüli küldöttgyűlése a 30/1999. (X. 13.) számú határozatával döntött a Köllner Ferenc-emlékdíj alapításáról. A TÖOSZ 2/2000. (III. 29.) számú küldöttgyűlési szabályzatával létrehozta, a szövetség alapító főtitkárának tiszteletére és emlékére a Köllner Ferenc-emlékdíjat.
A MI ANNAMARINK!
2012. június 7. 12:47
Mindig van,akire büszkék lehetünk. Hiszen ezért találták ki az Arany János Kollégiumi programot, hogy megtaláljuk ki-miben tudós.
Irány Brüsszel!
2012. május 21. 15:21
Az Ottlik Géza születésének 100. évfordulója alkalmából Kőszeg, Budapest és Gödöllő összefogásával egy egész éves rendezvénysorozat vette kezdetét a 2012- es évben. Ennek keretében film- és irodalmi pályázatot hirdettek középiskolások részére. Novellákat, verseket, tanulmányokat, esszéket, dokumentumfilmeket, filmetűdöket lehetett készíteni, amelyek Ottlik Géza Iskola a határon című regényéhez kapcsolódnak témájukban, hangulatukban.
Igazgatóhelyettes hölgyek kaptak Pro Talento-díjat Szegeden
2012. április 3. 8:19
Ebben az évben Pro Talento kitüntetésben részesült Hohlné Probszt Éva, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese, AJTP programfelelőse, valamint Pankotayné Szarvadi Katalin, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese, kollégiumvezetője.
Felhívás a szövetség kitüntetéseinek adományozására vonatkozó javaslattételre
2012. március 20. 10:54
Felkérjük a TÖOSZ-tag önkormányzatok tisztségviselőit és képviselő-testületi tagjait, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a kitüntetendőkre.
Pályázati Felhívás KÖLLNER FERENC EMLÉKDÍJ elnyerésére
2011. július 20. 9:03
A TÖOSZ 1999-ben megalapította a Köllner Ferenc-emlékdíjat a szövetség alapító főtitkárának tiszteletére és emlékére.
Aranydiplomás tanítók
2011. június 20. 17:55
Bensőséges ünnepség volt a jászberényi tanítóképző falai között. (Mai nevén: a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán.) Az 1961-ben végzett tanítók ötvenéves találkozóján – egy fiú és egy leány osztály tagjaiként - 37-en vehettük át aranyoklevelünket.
Kitüntetették Császár László polgármestert /Tapolca/
2011. május 12. 20:08
Dr. Lauer János tűzoltó ezredes, a Veszprém megyei tűzoltó szövetség elnöke, Császár Lászlónak, Tapolca Város polgármesterének (A Tapolcai Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság Elnöke) a május 4-én Csabrendeken megtartott megyei tűzoltónapon Veszprém Megye tűzvédelmének javítása érdekében tett kiemelkedő munkája elismeréséül, a "Veszprém Megye Tűzvédelméért"kitüntetés arany fokozatát adományozta.
A szeretet-pedagógia lényegéről
2011. április 14. 14:45
Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nemcsak értem, de talán - a hatodik vagy hetedik érzékszervemmel - érzem is a lényeget. Amikor a beszélgetőtárs olyat mond el magáról, munkásságáról, amiből a dolgok legmélyebb alapját, erkölcsi mércéjét is sikerül megtudnom. Így történt ez Balog János tanár úr esetében is. Díszpolgári kitüntetése kapcsán beszélgettünk különböző magatartásformákról, gumigerincűek elvtelenül is sikeresnek látszó példákról. Egyszer csak elhangzott a kulcsmondat: A szeretet pedagógiáját igyekeztem egész pályámon megvalósítani.
A szeretet-pedagógia lényegéről
2011. április 11. 14:37
Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nemcsak értem, de talán - a hatodik vagy hetedik érzékszervemmel - érzem is a lényeget. Amikor a beszélgetőtárs olyat mond el magáról, munkásságáról, amiből a dolgok legmélyebb alapját, erkölcsi mércéjét is sikerül megtudnom. Így történt ez Balog János tanár úr esetében is.
Felhívás a Szövetség kitűntetéseinek adományozására vonatkozó javaslattételre
2011. február 23. 14:17
Felkérjük a TÖOSZ-tag önkormányzatok tisztségviselőit és képviselő-testületi tagjait, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a kitüntetendőkre
Lovaggá ütötték a népművelőt
2011. február 3. 16:51
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja gáláját. Nick Ferenc, a hazai lovagi mozgalom jeles személyisége, az alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket.
Kézműves remek lett a lószőrékszer
2011. február 1. 19:11
                                                  Ország Lászlóné Dékány Katalin                                                                        lószőrfonó népi iparművész                                                                    lószőrgarnitúrája                                                                     Magyar Kézműves Remek   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001-ben alapított Magyar Kézműves Remek címre 2010-ben kilencedik alkalommal pályázhattak az érdeklődők. A különleges előállítási technológiát őrző, kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a magyar kézműves hagyományok és adottságok társadalmi elismerése, köznapi hasznosítása, a hagyományőrző kisipari tevékenység, a kézműves ipar rangjának emelése, piaci lehetőségeinek feltárása, bővítése.
A kultúra munkásait ünnepelték
2011. január 30. 17:05
A Magyar Kultúra Napja Jászberényben is jeles ünnep. Idén egy nappal korábban, január 21-én gyülekeztek a kultúra munkásai a DMK nagytermében a humán erőforrás bizottság rendezvényére. Kárpáti Zoltánné főtanácsos megnyitó szavai után Szabó Tamás ünnepi beszéde következett.
MTESZ-díj Barna Tamásnak
2010. december 26. 11:14
A legmagasabb rangú szakmai elismerésben részesült a szombathelyi Barna Tamás, aki 34 évig vezette a MTESZ Vas megyei szervezetét. Nyugdíjazása előtt ügyvezető igazgató volt, jelenleg elnöki funkciót tölt be.
Gránátalma-díj a komlói Díszítőművészeti Műhelynek!
2010. november 2. 15:12
Komlói lányok, asszonyok évtizedekkel ezelőtt - eleik példáját követve - a maguk kedvére kezdtek el hímezni. Heti néhány órán át öltögettek, beszélgettek. Aztán Kincses Ágnes tanárnő kezdeményezésére mind tudatosabban választottak mintákat, ismerkedtek meg azok eredetével. Lassan pedig bemutatták aprólékos kézimunkáikat kiállításokon, pályázatokon. Nemhiába!
Az 1990-2010. között szolgáló polgármestereket köszöntötte a TÖOSZ
2010. október 21. 14:56
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöksége az 1990-ben, a legújabb kori magyar önkormányzati rendszer létrejöttében településpolitikusként eredményesen résztvevő, és a választópolgárok bizalmából legalább öt választási cikluson keresztül polgármesterként települése szolgálatában álló személyeket köszöntötte Budapesten, a Főváros Önkormányzatának Közgyűlési Dísztermében.
Sóder, cement és mész a Vöröskereszttől
2010. október 8. 11:06
A tavaszi, majd nyári árvíz és a súlyos belvizek a Jászságban is sok családnak, önkormányzatnak okozott keserves heteket idén. A bajbajutottak segítése sokféle módon és formában valósult meg. A Vöröskereszt területi szervezetének aktivistái is nagyon megdolgoztak azért, hogy eljussanak az adományok a kárt szenvedett családokhoz.