EU pályázatok
Hírek: 1 - 20
Pályázati felhívás innovatív iskolák fejlesztéséhez-TÁMOP- 3.1.4-12/1/2
2012. július 18. 14:31
 A TÁMOP-3.1.4 kódjelű, Innovatív iskolák fejlesztése című pályázat 100%-os támogatással biztosít 5-300 millió forintot a módszertani megújulásra, a pedagógiai program, a minőségirányítás és a teljesítményértékelés fejlesztésére, a kompetencia alapú oktatás elterjesztésére és még sok minden másra is.
A Mezőgazdasági Kar a Dél-Balkán mezőgazdaságának és turizmusának fejlesztésért
2011. július 23. 23:33
A Dél-Balkánon a helyi erőforrásokra alapozott fenntartható mezőgazdaság és turizmus megvalósítását tűzte ki célul egy Tempus projekt keretén belül a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi székhelyű Mezőgazdasági Kara. A „Using local resources for microregional  development – sustainable agribusiness and  tourism in the southern Balkans” című, 159143-HU-JPCR számú nemzetközi TEMPUS projekt koordinátoraként az SZTE Mezőgazdasági Kara 21 európai partner közreműködésével 2013-ig 21 európai partner közreműködésével Macedónia, Albánia és Koszovó hat egyetemén, a bolognai követelményeknek megfelelő felsőoktatási szakokat alapítanak a fenntartható mezőgazdaság és fenntartható turizmus területén.
A III. Magyar-Francia Önkormányzati Találkozóról
2011. július 8. 13:44
A konferencián Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Eötvös József szavait ajánlotta mind a francia, mind a magyar önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán megfontolásra: "Haladni csak úgy lehet, amíg az egyik lábunkkal előre lépünk,a másikat a helyén tartjuk”.
Európai vélemény és hírstop jogalkotói eszközökkel Magyarországon?
2011. június 30. 14:36
 Döbbenettel olvasom az eddig kedvelt lapcsaládok legértelmesebb lapjainak közleményeit.Megszűnik, vagy szünetel.
Végre valami elkezdődött
2011. június 3. 17:55
Sokan és sokféleképpen vélekednek, sőt olykor ítélkeznek a több évtizede csak dagadó neszűri problémáról, de tettekkel kevesen álltak hozzá a megoldáshoz. Tavaly ősszel a Várunk Alapítvány elnyert egy eu-s pályázatot, és megvalósításához is hozzáláttak. A program kizárólag a Neszűrre terjed ki. Kedden délelőtt már az első eredményekről is beszámoltak.
VII. Nemzetközi Geotermikus Konferencia
2011. június 3. 12:02
A Magyar Termálenergia Társaság szervezésében 2011. június 16-án Budapesten hetedik alkalommal kerül sor a geotermia szakmapolitikai helyzetét ismertető rendezvényre.
Uniós pénzből kezdődtek meg a felújítások a kerepesi faluháznál !
2011. május 30. 10:46
2011. április 13-án történt területátadást követően április 29-én megkezdte a Forrás Művelődési Ház felújítási és bővítési munkálatait a közbeszerzésen kiválasztott nyertes kivitelező, az Energas Kft.
Kutatás, fejlesztés, beruházás
2011. május 5. 12:05
Jászberény külterületén fekvő Flex-Coop Kft. újabb beruházásának és nyertes pályázata bemutatásának nyitórendezvényét tartotta. A farmosi út mentén, az egykori Zagyvamenti téesz telephelye teljes egészében az ipart szolgálja már hosszú évek óta. A meglévő két üzemcsarnok mellé egy újabb is készül az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás telephelyén.
Jó szomszédok a közös jövőért
2011. április 20. 17:39
Bagi Ferenc, az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Kara docense szerint, azért is hasznosak az előadások, mert különösen a vegyszerhasználattal kapcsolatban várhatók nagy változások Szerbia uniós csatlakozása után. Erre pedig időben fel kell készülni.
Az Új Széchenyi Terv segítséget jelent
2011. április 7. 16:10
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót rendezett a város vállalkozói, a cégvezetők számára, hogy az Új Széchenyi Terv idei lehetőségeiről első kézből tájékoztassák őket. Csütörtökön a könyvtár kamaratermében sokan kíváncsiak voltak a részletekre.
"A KÖZÉP-KELET EURÓPAI RÉGIÓ VÍZI KÖZMŰVEK FEJLESZTÉSE ÉS FENNTARTÁSA AZ EU TÁMOGATÁSÁVAL " c. konferencia
2011. április 1. 11:42
2011. április 6-án Budapesten a MASZESZ és az EWA szervezésében kerül sor a viziközművek fejlesztésével, fenntartásával foglalkozó nemzetközi konferenciára.
A gyógyturizmus kitörési pont lehet
2011. március 20. 13:16
A változás stratégiája jegyében készült el az Egészségturizmus komplex fejlesztése című tanulmány, mely nagyívű koncepció mentén 2 milliárdos fejlesztést vetít előre. Ennek a két milliárdnak a felét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól szeretné pályázattal elnyerni Jászberény.
A fenntartható települési energiagazdálkodás és a Polgármesterek Szövetsége Magyarországon- Budapest 2011. 03. 22.
2011. március 2. 17:05
Az ENERGIAKLUB és az Energy Cities európai városszövetség polgármesterek és szakemberek számára rendez képzést a települési energiagazdálkodásról és a Covenant of Mayors programról 2011. március 22-én, Budapesten.
Európai Közszolgálati Díj (EPSA 2011)
2011. március 2. 14:01
Az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) idén harmadik alkalommal hirdette meg az uniós közigazgatási szervek között nagy elismertségnek örvendő pályázatát. Önállóan pályázhat bármelyik közigazgatási intézmény. A pályázatok benyújtására három témában 2011. március 25-ig van lehetőség.
Új Széchenyi Terv Megújuló Energiával – Budapest, 2011. március 10.
2011. március 2. 13:09
A konferencia ismerteti az energiahatékonyság növelését célzó legjobb műszaki megoldásokat és a Széchenyi-terv kapcsolódó új pályázati lehetőségeit.
EU részvétel EU sportstratégia - Gödöllőn
2011. február 24. 7:53
Hétfőn és kedden Budapesten a különböző nemzeti és nemzetközi sportszervezetek összejövetelein, majd szerdán Gödöllőn, az uniós sportminiszterek informális találkozóján is az Európai Bizottság új sportstratégiájáról lesz szó. A magyar fővárosban zajló eseményen 250 küldött előtt többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) képviselőinek jelenlétében Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos kedden számol be terveiről.
Velünk farsangoltak az európaiak
2011. február 20. 17:03
Nemrég 20 felnőtt és 10 diák érkezik Jászberénybe a Klapka SZKI vendégeként, hogy a Comenius-program újabb állomásaként itt tartsák meg soros találkozójukat.
A jó kenyeret kézzel formázzák
2011. február 18. 13:45
Tulajdonképpen az is lehetne e riport címe, hogy csináld magad. Mert az az igazán finom, az a tökéletes, amit magunk csinálunk. Sebestyén László jászberényi pékmester is így van ezzel. Ő, megbízható és felkészült munkatársakat szeretne a boltjaiba és a pékségébe, azonban lámpással keresve is alig talál. Ezért gondolta, hogy akkor maga képezi ki a szakmunkásait.
Médiatörvény kritika tárgya az Európai Parlamentben
2011. február 15. 14:41
Meg kell változtatni a magyar médiatörvényt, mert az nincs összhangban a médiaszabadság európai alapelveivel - vélekedett keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának német vezetője. A médiatörvényről szerdán folytatnak plenáris vitát az EP-ben.
Tanulni egy életen át kell
2011. február 10. 18:27
A szakmai képzés felnőtt korban is fontos. Egy-egy cég versenyképességét is javítja a jól képzett munkaerő.